SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM BAIA MARE-METZ HANDBALL 23-24 (12-10)

Decizie amînată » HCM Baia Mare a pierdut cu Metz şi depinde de meciul dintre Larvik - MKS Lublin

Ksenia Makeeva a înscris ieri de 5 ori, fiind, alături de Ardean Elisei, principala marcatoare a lui HCM // Foto: Raed Krishan (Baia Mare)
Ksenia Makeeva a înscris ieri de 5 ori, fiind, alături de Ardean Elisei, principala marcatoare a lui HCM // Foto: Raed Krishan (Baia Mare)

Articol de - Publicat sambata, 22 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 noiembrie 2014 23:03

HCM a pierdut la limită aseară, pe teren propriu, în faţa campioanei Franţei şi aşteaptă meciul de azi dintre Larvik şi MKS Lublin pentru a şti dacă merge sau nu în grupele principale.

Ce zi importantă pentru HCM Baia Mare! Ziua în care putea face încă un pas mare, important spre acea zonă europeană în care i-ar plăcea să se instaleze sezonul acesta şi în următorii. Grupele principale ale Ligii Campionilor adică, etapa a doua din traseul care se încheie cu o cupă în vitrină.

Costică Buceschi, după înfrîngerea cu Metz: "La noi şansele să jucăm sînt ca la 6 din 49!"

Echipa antrenată de Costică Buceschi o întîlnea pe Metz, în faţa căreia pierduse disproporţionat la finele lui octombrie, pe teren francez. O victorie o trimitea pe HCM mai departe şi o zestre bună de puncte. Şi egalul convenea, doar înfrîngerea desena un semn de întrebare deasupra viitorului apropiat.

Campioana României a început bine, decis, conducînd cu un gol în primele 8 minute. La borna 10 a cronometrului, au trecut oaspetele în faţă, 5-4, graţie extremei olandeze Luciano. O repriză întîi a fost strînsă, cu goluri puţine şi o perioadă lungă de secetă completă a ambelor echipe între minutele 17 şi 25.

Gazdele au fost nevoite să vină mereu din urmă şi, mai ales, să stăvilească asaltul advers, care a avut în interii Zaadi şi Gros principalele arme de foc. Baia Mare a găsit resurse în detenta extraordinară a căpitanului Alice Ardean Elisei, care a înscris de trei ori, de fiecare dată din poziţie de inter stînga.

După ce Metz a condus cu un gol pînă în minutul 27, finalul reprizei a aparţinut lui HCM, care a lovit iute în ultimele secunde şi a schimbat tabela în 12-10 în favoarea sa.

Au fost în faţă gazdele şi în jumătatea secundă, dar numai 5 minute. Acolo s-a răsturnat situaţia, iar Metz, alimentată de aruncările puternice ale aceloraşi Gros şi Zaadi, a rămas în avantaj, chiar de două şi trei goluri, pînă la capătul întîlnirii. Totuşi, finalul a avut porţia sa de suspans, după ce HCM s-a apropiat la un gol.

Makeeva s-a zbătut bine în ultimele minute pe semicerc, marcînd trei goluri. Băimărencele au avut şansa egalării, dar cele 5 secunde rămase pentru atacul final s-au risipit repede, ca fumul. Metz s-a impus din nou, de data aceasta la limită, 24-23, şi şi-a asigurat progresul în grupele principale.

Campioana României trebuie să aştepte meciul de azi, dintre Larvik şi Lublin, şi să spere într-o victorie a echipei norvegiene pentru a se califica mai departe.

La mîna Larvikului
HCM Baia Mare va afla azi dacă se va califica în grupele principale ale Ligii. Pentru a termina pe locul 3 în clasament, maramureşencele trebuie să aştepte meciul de la Larvik dintre campioana norvegiei şi Lublin.

Dacă polonezele cîştigă la Larvik, atunci Baia Mare va termina pe locul 4. Orice alt rezultat păstrează campioana României pe locul 3. În grupele principale însă, HCM va avea 0 puncte, pentru că a pierdut ambele partide, atît cu Larvik, cît şi cu Metz.

3 aruncări de la 7 metri din cinci primite a ratat ieri HCM, prin, în ordine, Marin, Davîdenko şi Do Nascimento

HCM Baia Mare 23 (12)
Ardean Elisei 5, Makeeva 5, Davîdenko 3, Nechita 2, Do Nascimento 2, Gjeorgjevska 2, Buceschi 1, Lobaci 1, Marin 1, Herrem 1

Metz Handball 24 (10)
Gros 6, Zaadi Denna 6, Kamto Njitam 4, Luciano 4, Baudoin 2, González Ortega 2

642204-clasament-handbal.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
robert1205
robert1205  •  22 Noiembrie 2014, 23:47

masculin, Cupa EHF, turul al treilea, prima manșă: HCM Constanța - Elverum Handball 27-21

ceaiuri
ceaiuri  •  22 Noiembrie 2014, 20:14

noul format avantajaza formatiile cu rezultate constante(valoroase)sigur mergem in gr principale dar anul acesta..vom face planuri pt editia urmatoare

catalynn
catalynn  •  22 Noiembrie 2014, 14:07
Postat de senemagugu_nagaga pe 22 Noiembrie 2014, 09:29

Se vor califica , insa ce folos ? Vor fi Cenusareasa grupei principale ... Diferenta dintre fostul Oltchim si Baia Mare e imensa ... Si asta o spune , cu parere de rau , un ardelean ...

Este si un folos! HCM, spre deosebire de Oltchim, si probabil la fel ca viitoarea campioana CSM Bucuresti, are mare problema a lipsei relatiilor de joc, si a meciurilor importante. O calificare a HCM le va da posibilitatea sa joace cu adversare de top, si asta se va vedea in sezonul urmator.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează