SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Deplasări de coşmar » Lovită de probleme financiare, HCM Constanţa va avea parte de deplasări costisitoare în Cupa EHF

George Buricea speră în rezolvarea situaţiei financiare de la HCM // Foto: Telegraf Constanţa
George Buricea speră în rezolvarea situaţiei financiare de la HCM // Foto: Telegraf Constanţa

Articol de - Publicat vineri, 05 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 04 decembrie 2014 23:34

HCM Constanţa a nimerit într-o grupă accesibilă în Cupa EHF, dar va avea parte de trei drumuri extrem de costisitoare.

Calificată pentru a doua oară consecutiv în grupele Cupei EHF, HCM Constanţa a aflat ieri numele adversarelor cu care se va lupta pentru un loc în "sferturi".

Cap de serie la tragerea la sorţi, campioana României a avut noroc, fiind repartizată într-o grupă accesibilă, alături de Fraikin BM Granollers (locul 2 în Spania), Sankt Petersburg HC (locul 3 în Rusia) şi Team Tvis Holstebro (locul 5 în Danemarca).

Constănţenii vor avea parte însă de deplasări extrem de lungi şi, mai ales, foarte costisitoare, în condiţiile în care clubul se confruntă cu mari probleme financiare. Neplătiţi de cinci luni, jucătorii speră ca situaţia să se rezolve la începutul anului viitor, astfel încît lotul să rămînă neschimbat, deşi o parte dintre ei şi-au depus deja memorii pentru a deveni liberi de contract.

"Este o grupă bună, dar cu deplasări lungi şi costisitoare. Se ştie situaţia financiară precară a clubului, astfel că vom avea nevoie de bani. Pe plan sportiv, putem merge mai departe", a spus extrema George Buricea.

"A ieşit exact cum nu ne doream, cu deplasări foarte lungi, dar trebuie să ne calificăm. Cu victorii pe teren propriu şi cel puţin un succes în deplasare mergem în sferturi", a adăugat interul Branislav Angelovski.

HCM Constanţa va debuta pe teren propriu, pe 14 sau 15 februarie, cînd va da piept cu Sankt Petersburg.

Odorhei merge în Luxemburg
Cealaltă echipă masculină din România calificată în primăvara europeană, HC Odorhei, va întîlni în sferturile de finală ale Challenge Cup echipa Red Boys Differdange din Luxemburg. Formaţia pregătită de Vlad Caba este favorită certă, chiar dacă va juca prima manşă pe teren propriu, pe 14/15 februarie 2015, iar returul la Differdange.

"Este o grupă bună, nici prea grea, nici prea uşoară. Avem şanse să ne calificăm în sferturi" (Zvonko Sundovski, antrenor)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează