SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE 2012 / ROMÂNIA-SERBIA 21-19

Diana Druţu visează la Olimpiadă: "Putem să ne calificăm la Londra!"

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 25 martie 2012 21:40

Debutantă într-un joc oficial în meciurile contra Serbiei, Diana Druţu visează să ajungă cu "naţionala" la Jocurile Olimpice


România a învins Serbia sîmbătă, la Drobeta Turnu Severin, 21-19, şi s-a calificat la Euro 2012. Mai mult decît atît, e aproape sigură că va ocupa primul loc în grupă şi va fi astfel în lista capilor de serie la tragerea la sorţi a grupelor turneului final!

Între numele nou chemate la lot de selecţionerul Radu Voina, s-a numărat şi Diana Druţu. Jucătoarea Oţelului Galaţi a avut evoluţii apreciate, şi va fi mai mult ca sigur chemată şi la turneul preolimpic de la Lyon, din 25-27 mai.

- Diana, ai avut emoţii la debutul tău în echipa naţională?
- Un pic, la primul meci din Serbia. Nu-mi tremurau picioarele, dar simţeam cum îmi bate inima mai tare. Mai jucasem în echipa naţională, dar acum au fost primele partide oficiale. E altceva cu miză.

- Ai făcut foarte bine faza de apărare, dar nu ai marcat nici un gol.
- Am încercat să-mi fac treaba acolo unde mă trimit antrenorii. Au fost meciuri de luptă, Serbia are o linie de nouă metri puternică, dar e bine că am cîştigat, că ne putem califica de pe primul loc.

- Crezi că vei mai fi chemată şi în continuare?
- Eu sper. O să dau totul şi pentru echipa mea de club şi sper să ajung şi la turneul preolimpic. Ce jucătoare nu visează să ajungă la Olimpiadă?

- Crezi că avem şanse cu Franţa, Muntenegru şi Japonia?
- De ce să nu avem? Trebuie să jucăm însă handbalul pe care-l ştim, să fim motivate şi să credem. Noi, jucătoarele noi care am fost chemate însă la lot, avem nevoie de timp pentru omogenizare. Fetele mai vechi ne-au primit excelent, ne ajută, dar o echipă nu se face peste noapte.

- Ce ai făcut după meciul cu Serbia?
- Ce să fac. Am fost la hotel. La ora două noaptea am luat trenul de la Turnu Severin şi am ajuns după fix 12 ore la Galaţi. Apoi am dormit acasă, că eram frîntă. Parcă aş fi jucat trei meciuri într-o zi.


Muntenegru, fără Bojana şi Katarina
Adversarele României de la turneul preolimpic, Muntenegru şi Franţa, au avut şi ele evoluţii foarte bune în preliminariile CE. Muntenegru a trecut de Rusia, în tur, 23-22, iar ieri, la retur, a pierdut cu 23-24! A marcat însă un gol mai mult în deplasare şi va termina pe primul loc. Înfrîngerea a venit după ce antrenorul Adzici nu le-a folosit pe Bojana Popovici, Katarina Bulatovici, dar nici pe "vîlceanca" Jovanovici. Franţa, după ce a pierdut în tur, 24-27 cu Macedonia, a trecut ieri de adversara sa cu 40-20!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
handbaltotal
handbaltotal  •  26 Martie 2012, 14:11

Acest asa zis antrenor este ca o plaga infectata cu mult puroi , de care scapi foarte greu. PLEACA ODATA VOINA RADU.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează