SPORTURI  »  HANDBAL  »  HC DOBROGEA SUD

Direct spre titlu » HC Dobrogea Sud vrea să devină campioană la primul sezon în Liga Națională

Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf Constanța)
Foto: Sorin Danielciuc (Telegraf Constanța)

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2016 00:00

Promovată la un an de la înfiinţare, HC Dobrogea Sud vrea să devină campioană la primul sezon în Liga Naţională.

Construită de foştii jucători de la HCM Constanţa din dorinţa de a duce mai departe spiritului formaţiei care a dominat handbalul masculin românesc în ultimul deceniu, HC Dobrogea Sud joacă tare încă de la primul sezon în Liga Naţională.

Cu un buget de peste 2 milioane de euro, nou promovata vizează cucerirea titlului de campioană. Iar achiziţiile făcute în această vară îi dau dreptul să viseze.

Constănţenii şi-au păstrat vedetele din sezoanele trecute şi au adus patru internaţionali străini, interul bosniac Dusko Celica (ThSV Eisenach, Germania), interul sârb Nikola Crnoglavac (Grundfos Tatabanya KC, Ungaria), portarul sârb Dane Šijan (Mors-Thy Handbold, Danemarca) şi pivotul sârb Zoran Nikolic (Vojvodina, Serbia), dar şi tineri români, interul Bogdan Moisă (Ştiinţa Bacău), pivotul Dragoş Soare (HC Vaslui) şi extrema Ionuţ Nistor (Energia Tg. Jiu).

 "Obiectivul oficial este un loc pe podium, dar eu, ca antrenor, nu ştiu ce înseamnă locul 2", a mărturisit antrenorul sârb Djordje Cirkovic. "Va fi o luptă între Constanţa şi Bucureşti, pentru că ne vom bate cu Dinamo şi CSM", a adăugat George Buricea.

Şi programul de pregătire este la nivelul echipelor de top, pe lângă un cantonament în Serbia şi un turneu la Vaslui, HC Dobrogea Sud urmând să participe la un turneu internaţional în Serbia, alături de Pick Szeged (Ungaria), HC Meshkov Brest (Belarus), RK Nexe (Croaţia), Partizan Belgrad (Serbia) şi RK Metalurg Skopje (Macedonia).

În plus, se gândesc şi la viitor, înfiinţând o academie de handbal, care va avea pentru început două echipe de juniori, antrenate de George Buricea şi Laurenţiu Toma, dar şi a doua echipă a clubului, înscrisă în Divizia A.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1037235313056897
Mihai Grandori  •  24 Iulie 2016, 22:30

Ciorba reincalzita ...Buricea are optimismul omului ce-l paste somajul !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close