SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CM 2013 / ROMÂNIA - BELARUS, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT DIGISPORT2

Diseară, România - Belarus în preliminariile CM 2013 » Apelul handbaliştilor: "Umpleţi Polivalenta!". Intrarea e liberă

Marius Novanc şi coechipierii săi s-au calificat la ultimele două Campionate Mondiale, la ultimul terminînd pe locul 19
Marius Novanc şi coechipierii săi s-au calificat la ultimele două Campionate Mondiale, la ultimul terminînd pe locul 19

Articol de - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2012 11:40

"Tricolorii" promit un meci mare împotriva Belarusului, azi la Bucureşti, dar fac apel la suporteri să vină să-i încurajeze.

"Naţionala" masculină a României începe în forţă anul. Echipa lui Vasile Stîngă joacă azi, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Bucureşti, un meci extrem de important în preliminariile CM 2013, contra Belarusului. Va fi meciul tur, partida decisivă urmînd să se dispute la Minsk, pe 15 ianuarie.

"E meciul speranţelor noastre. E normal că vrem să cîştigăm, dacă se poate la o diferenţă cît mai mare!, pentru a avea un retur mai liniştit în Belarus. O să fie foarte dificil, dar sperăm să se încheie totul bine şi să ne calificăm în play-off", a declarat pivotul Marius Novanc.

"Belarus e o echipă foarte bună. Nu trebuie să judecăm după faptul că în Luxemburg a cîştigat cu mult noroc cînd mai erau cîteva secunde. Am face o mare greşeală", crede selecţionerul Vasile Stîngă. Cel care a calificat România şi la Mondialul din 2011, eliminînd Rusia, are încredere în băieţii săi. "Am văzut o echipă montată, nişte jucători care s-au dăruit total la antrenamente şi care cred că pot depăşi Belarusul", a spus Stîngă.

Apel la suporteri
Handbaliştii români îşi doresc însă enorm ca Sala Polivalentă să fie plină, mai ales că intrarea e liberă, şi fanii să creeze o atmosferă extraordinară. "Promitem să nu-i dezamăgim. Toţi facem apel la ei să vină alături de noi să ne susţină şi la final să sărbătorim o victorie", spune Dan Savenco. Alin Şania revine şi el în echipa naţională după un an şi jumătate, împăcîndu-se cu selecţionerul Stîngă. "Ce a fost a fost, acum nu-mi doresc decît să trecem de Belarus, să ne calificăm la Mondiale, ca să prind şi eu un turneu final!", spune Şania.

Amintiri neplăcute
România nu are amintiri plăcute din meciurile cu Belarusul. Cele două echipe au făcut parte din aceeaşi grupă în preliminariile Campionatului European din 2004. Belaruşii au cîştigat atunci ambele dispute, 31-24 la Rm. Vîlcea şi 29-28 la Minsk. Belarus a reuşit să se califice o singură dată la un Campionat Mondial, în 1995. Tot atunci, a avut loc şi singura dispută contra României la un turneu final. În meciul pentru locurile 9-10, Belarus a trecut de România cu 35-32.

Rutenka, principalul pericol
Vasile Stîngă a pregătit meciul cu Belarus acordîndu-i o atenţie sporită lui Siarhei Rutenka, interul stînga de la FC Barcelona. Rutenka a revenit în reprezentativa Belarusului după ce pînă acum trei ani a evoluat pentru Slovenia! Rutenka a cîştigat Liga Campionilor de cinci ori, cu trei echipe: 2004 cu Celje Lasko (Slo), 2006, 2008 şi 2009 cu Ciudad Real (Spa) şi în 2011 cu actualul său club, FC Barcelona. "E un jucător fenomenal. Şi în Luxemburg, pe final, a luat meciul pe cont propriu şi l-a cîştigat de unul singur!", a declarat Vasile Stîngă.

CLASAMENT GRUPA A 7-A
1. Belarus 4p
2. România 4p
3. Luxemburg 0p

14 prezenţe la Campionatul Mondial a bifat "naţionala" României în istoria sa, cîştigînd şi 4 medalii de aur (1961, 1964, 1970, 1974)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gabrielaj
gabrielaj  •  11 Ianuarie 2012, 20:48

victorie pt noi bravo popescule, un portar de renume ne mandrim.bravo baieti.

flafy
flafy  •  11 Ianuarie 2012, 13:57

sper totusi sa nu fie polivalenta plina de tarani....macar sa vina oameni cunoscatori de handbal...

vladutz13
vladutz13  •  11 Ianuarie 2012, 01:59

Hai sa fim seriosi, ce sanse sa avem cu Stanga antrenor??? Ne-a distrus Letonia, barim Belarusul.... care orice spun ei, nu este o mare echipa!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close