SPORTURI  »  HANDBAL  »  SEMIFINALE LIGA CAMPIONILOR / ETO GYOR-ITXAKO 24-24 (ÎN TUR 21-26)

După ce a eliminat-o pe Oltchim din grupe, Itxako în finala Ligii!

Ibericele exultă după calificarea în finala Ligii Campionilor Foto: Raed Krishan
Ibericele exultă după calificarea în finala Ligii Campionilor Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 18 aprilie 2011 00:00 / Actualizat luni, 18 aprilie 2011 01:28

Echipa care a învins Oltchimul a ajuns în ultimul act al competiţiei, eliminînd în semifinale campioana Ungariei, ETO Gyor

Incredibil, dar adevărat! După ce a scăpat de Oltchim în faza grupelor, Itxako s-a calificat în finala Ligii Campionilor. Campioana Spaniei a învins-o în prima manşă din semifinale cu 26-21 pe teren propriu pe ETO Gyor, dar şi aşa pornea cu şansa a doua la calificare.

Unguroaicele, care anul trecut pierduseră tot în semifinale, în faţa Oltchimului, îşi doreau să repete performanţa din 2009, atunci cînd au ajuns în ultimul act. Echipa Aureliei Brădeanu şi a Simonei Spiridon nu a avut însă nici o şansă. Itxako a dominat de la un capăt la altul, a condus aproape tot timpul şi la final a sărbătorit cel mai mare succes din istoria clubului iberic, care anul trecut a participat pentru prima dată în Liga Campionilor!

"Oltchim a fost hopul nostru!"
Oana Chirilă evoluează din acest sezon la Itxako. Interul dreapta al "naţionalei" României a trăit aseară, la Gyor, cel mai mare succes al campioanei Spaniei. "Sînt foarte fericită, aproape că nu-mi vine să cred. Am muncit mult să ajungem aici, chiar dacă nu au fost mulţi cei care ne-au dat şanse", a declarat Oana. Clujeanca spune că echipa sa a crescut de la meci la meci şi a prins curaj după ce a avansat în fazele superioare. "Meciul cu Oltchim, din Spania, a fost meciul care ne-a adus încrederea în noi. Atunci am revenit de la şase goluri şi am învins. Apoi am cîştigat şi la Vîlcea şi am ajuns în semifinale", a adăugat Oana.

Finală Itxako-Larvik
În cea de-a doua semifinală, Larvik a eliminat pe Buducnost Podgorica, după 25-20 în tur, norvegiencele cîştigînd şi în deplasare, 27-24. Finala Ligii Campionilor se va disputa în dublă manşă între Larvik şi Itxako pe 7/8 mai, respectiv 14/15 mai. Ordinea partidelor va fi stabilită marţi, în urma tragerii la sorţi. Larvik joacă şi ea pentru prima dată finala Ligii Campionilor.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
vera7kc
vera7kc  •  19 Aprilie 2011, 15:05

fratzilor, Itxako a jucat superb inca din faza grupelor. Sa le felicitam si cam atat...orice comparatie cu Oltchim mi se pare fara sens. Eu nu le-am vazut sezonul asta pe ale noastre jucand asa cum au jucat spanioloaicele. Ele sunt pe merit acolo. Cand o sa jucam si noi un handbal inovativ, in viteza, cu aparare avansata (care sa functioneze) o sa fim si noi in finala. Multa bafta Itxako! ar fi frumos sa bateti larvik! nu stiu daca e posibil, dar va tin pumnii!

john_q
john_q  •  19 Aprilie 2011, 06:21
Postat de suporter_valcean pe 18 Aprilie 2011, 20:20

Ce agitati sunt "prietenii" Anjei Andersen!!! Uitase lumea de Ursescu, bdgeorge,slickbubu, iar dani29 s-a reinventat. Agitatia lor este de bine !!! Oameni astia nu sunt de capul lor si cred ca agitatia lor are legatura cu debarcarea lui Gavrilescu. Sunt si ei convinsi ca vor urma si alte plecari (multumim pentru deranj, domnule Voina!!) si se tem, pentru ei, pentru protejatii lor. E bine!!

Man, iar ai luat-o razna pe aratura??? iar vezi parandaraturi si conspiratii pe toti peretii? Ai un fix cu Anja, sa fac clabuci ca Dero daca nu-i asa...:)) De acord ca mizerabilii aia ai vostri de la Valcea si-au batut joc si de Anja, si de club. Ar fi trebuit adusa din vara, nu in mijlocul sezonului. Insa... calmeaza-te. Exista viata si dupa Anja.

john_q
john_q  •  19 Aprilie 2011, 06:14

Forza Larvik!!! Imi pare rau, dar nu-mi plac spaniolele astea nici de frica. Pariez pe norvegience.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează