SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Echipa e scindată » Lipsa banilor a dezbinat grupul "galacticelor" de la Oltchim

Allison Pineau, cea mai bună jucătoare a lumii în 2009, nu a confirmat la Vîlcea. E marea decepţie a echipei
Allison Pineau, cea mai bună jucătoare a lumii în 2009, nu a confirmat la Vîlcea. E marea decepţie a echipei

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 05 februarie 2013 21:34

Româncele şi "stranierele" sînt într-un război mocnit la Vîlcea.

Partida pierdută duminică seara, cu FTC Budapesta, 22-23, a scos la iveală problemele adevărate din lotul campioanei României. Jucătoarele Oltchimului nu s-au plîns că nu şi-au primit banii, dar sînt mîhnite mai mult de faptul că sînt minţite de aproape două luni.
Mai mult decît atît, între ele au apărut suspiciuni că unele sînt plătite şi altele nu!

"E păcat că s-a ajuns aici. Cei din conducerea clubului trebuia să convoace într-o şedinţă atît jucătoarele, cît şi pe tehnicienii şi să le explice situaţia. Cînd nu ai dialog cu fetele, se nasc tot felul de întrebări, de suspiciuni", a declarat o persoană care cunoaşte exact situaţia de la Oltchim.

Bulatovici şi-a luat banii
Din lotul de 14 jucătoare valide pe care se mai bazează antrenorul Jakob Vestergaard la meciurile de Liga Campionilor, opt sînt românce şi şase "straniere". Între acestea a intervenit clar o ruptură, jucătoarele autohtone reproşîndu-le conducătorilor că întotdeauna le-au ţinut partea "stranierelor" şi că ele sînt tratate diferit.

În acest context, vedeta echipei, Katarina Bulatovici, pare a fi mărul discordiei. Interul dreapta, jucătoarea cu cel mai mare contract de la echipă, aproximativ 17.000 de euro pe lună, pare că e cu banii la zi! E singura handbalistă care nu s-a plîns de problemele financiare.

Evoluţia din teren, la meciul de duminică, nu a arătat asta, lucru care lasă loc de speculaţii. Chiar oficialii clubului îi reproşează handbalistei din Muntenegru că nu mai e cu mintea la Vîlcea şi că se gîndeşte mai mult la un viitor contract.

Antrenorii puşi la mijloc
Tehnicianul Jakob Vestergaard a încercat să detensioneze situaţia. El a pregătit echipa ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. În plus, nordicul a avut discuţii individuale cu handbalistele şi le-a transmis că situaţia va fi rezolvată.

"Nu jucăm pentru bani. Trebuie să jucăm pentru onoarea noastră, pentru suporteri. Ca să ne reabilităm în ochii lor, e necesar să învingem la Ljubljana", a declarat Vestergaard.

Danezul şi secunzii săi, Mette Klit şi Steluţa Luca, se pare că nu au nici ei de suferit de pe urma crizei de la Oltchim, şi ei fiind cu salariile la zi!

"Petrom a dat toţi banii!"
Răzvan Nicolescu, directorul de afaceri publice şi reglementare OMV Petrom, spune că firma pe care o reprezintă şi-a onorat întru totul contractul semnat cu echipa de handbal, Oltchim Rm. Vîlcea. "Nu ne convine nici nouă că ne-am trezit într-un proiect care nu are finalitate, că alţii nu şi-au respectat promisiunile. În ceea ce ne priveşte însă, noi am virat toţi banii promişi în contul clubului", a declarat Nicolescu.

Prezent la meciul de duminică, directorul de la Petrom a văzut şi el că lucrurile s-au schimbat la Oltchim, comparativ cu meciurile trecute. "Se observă clar că sînt probleme cu banii din comportamentul fetelor. Noi o să avem o şedinţă internă, să vedem ce e de făcut. Sîntem în momentul de faţă ca un gambler la masa de joc: dublează miza sau pleacă acasă", a încheiat Nicolescu.

Bulatovici spre Vardar Skopje!
Zvonurile privind iminenta plecare de la Oltchim, din sezonul viitor, a Katarinei Bulatovici, cel mai bun inter dreapta din lume, la rivala Györ, nu se adeveresc. Campioana Ungariei a anunţat că nu îi va prelungi contractul sîrboaicei Andrea Lekici, fapt care a dat naştere la speculaţii. Un lucru e sigur însă. Dacă va părăsi Oltchimul, Bulatovici nu va merge la Györ.

Clubul maghiar a anunţat ieri că daneza Camilla Dalby (24 de ani), de la Randers, va juca din sezonul viitor la Györ. În aceste condiţii, Bulatovici e foarte aproape de un angajament la Vardar Skopje, noul pol de putere în handbalul european, care le-a transferat pînă acum pe Lekici, Radicevici, Begona Fernández, Nikolici şi brazilianca Dayna de Rocha.

Azi, întîlnire cu Tadici
Oltchim Rm. Vîlcea pregăteşte partida de duminică, de la Ljubljana, contra formaţiei lui Gheorghe Tadici, HC Zalău. Jocul are loc de la ora 12:15, va fi în direct la DigiSport 1, şi contează pentru etapa a 12-a a Ligii Naţionale. Oltchim e pe primul loc în campionat, cu 20 de puncte, iar Zalăul pe 4, la 8 lungimi distanţă.

8-6 e raportul românce-"straniere" în lotul de la Oltchim Rm. Vîlcea

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (18)
emalexandru
emalexandru  •  06 Februarie 2013, 16:48
Postat de jay_kay pe 06 Februarie 2013, 13:16

eu zic ca faci "greseli de limba" eu in viata mea nu am auzit expresia asta ... eu, de exemplu, stiu 52 de limbi straine si intru pe site-ul gsp ca sa raspandesc aceasta informatie

Nu ai auzit SINTAGMA asta,nu EXPRESIA asta! Si nu ai auzit-o,deoarece nu citesti destul.Sfatul meu:stai mai mult prin biblioteci,si mai putin prin arenele sportive.Se va vedea rezultatul pozitiv,destul de curand.Sunt bine-intentionat,asa am fost de la inceput,dar unii nu pot comunica decat jignind,atunci se simt bione, in elementul lor.Eu oricum nu voi mai reveni pe acest site,deci puteti jigni in continuare,pana la satietate.

jay_kay
jay_kay  •  06 Februarie 2013, 13:16
Postat de emalexandru pe 06 Februarie 2013, 12:42

Si vocabularul te da de gol!De ce nu te poti exprima civilizat?Iar eu ma jur ca nu fac greseli de limba.De altfel,vorbesc sase limbi straine,dintre care patru bine."Tu"(pentru ca nu stii sa folosesti pluralul de politete),cate limbi straine cunosti-scris,vorbit-?

eu zic ca faci "greseli de limba" eu in viata mea nu am auzit expresia asta ... eu, de exemplu, stiu 52 de limbi straine si intru pe site-ul gsp ca sa raspandesc aceasta informatie

jay_kay
jay_kay  •  06 Februarie 2013, 13:13

asta e cea mai tare , cica "a declarat o persoană care cunoaşte exact situaţia de la Oltchim." hahahahhahahahahhahahaha ! portia zilnica de ras asigurata de site-ul gsp.ro, multumesc

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close