SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Echipa recordurilor! Franța va juca duminică a 7-a finală mondială și poate cuceri a șasea coroană

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2017 00:00

În 2015, Franța devenea prima echipă din lume care cucerea cinci titluri mondiale la masculin. Le depășea în clasament pe România și Suedia. "Cocoșii" își pot îmbunătăți recordul duminică, la Paris, chiar în fața propriilor suporteri.

Joi seara, Franța s-a calificat pentru a 7-a oară într-o finală de Campionat Mondial. În semifinale, Slovenia nu a avut nicio șansă în fața gazdelor. Franța a condus de la un capăt la altul în ciuda unui joc foarte bun al slovenilor. Pregătiți de fosta mare glorie a Iugoslaviei, Veselin Vujovici, slovenii nu au condus niciodată pe tabelă. Au ținut aproape 40 de minute, dar francezii au fost tot timpul în control.

Portarul Vincent Gerard a dat siguranță echipei, având la final un procentaj de 41%, iar în teren, Karabatic, Narcisse, Remili, Porte au marcat gol după gol și au făcut mult mai puține greșeli decât adversarii. S-a terminat 31-25 pentru Franța într-un delir general, 15.609 spectatori cântând "La Marseillaise", imnul Franței, la finalul jocului.

Generaţii de aur

Din 1995 încoace, Franța domină autoritar handbalul mondial. A cucerit 9 medalii la ultimele 12 Campionate Mondiale, între care 5 de aur. Urmează a 10 medalie. Va fi cu siguranță de argint, dar toată Franța visează din nou la aur.

Francezii au pierdut o singură finală mondială, prima pe care au jucat-o, în 1993. În rest, când au ajuns acolo, aurul a fost al lor.
Jucătorii de excepție ai Franței vor doborî și ei alte și alte recorduri. Antrenorul Didier Dinart ar putea fi primul tehnician care devine campion mondial la primul turneu final la care stă pe bancă. Portarul Thierry Omeyer, care a împlinit 40 de ani în noiembrie, anul trecut, ar deveni primul jucător din lume care ar avea în palmares 5 titluri ale lumii. Nikola Karabatic, Michael Guigou, Daniel Narcisse și Cedric Sorhaindo ar ajunge și ei la borna 4. Se pot retrage liniștiți. Kentin Mahe, Valentin Porte, Ludovic Fabregas, Adrien Dipanda, Timothey N'Guessan vor avea grijă de naționala Franței. Vor putea doborî alte recorduri.

Finală cu...

Aseară, la Paris, a avut loc a doua semifinală a Campionatului Mondial, între Norvegia și Croația. Norvegia ar putea ajunge în premieră într-o finală mondială, în timp ce Croația ar bifa-o pe a cincea. Balcanicii au câștigat însă un singur titlu, în 2003. Au pierdut alte trei, două dintre ele chiar în fața Franței: în 1995 și 2009. Totul se va decide duminică, de la ora 18:30, finala putând fi urmărită în România pe DolceSport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Ianuarie 2017, 10:53

daca in anii 60-70 s-ar fi disputat mondialele din 2 in 2 ani, si nu din 4 in 4 ani, tot romania ar fi fost pe primul loc. ar fi fost prima si acum. ar fi avut vreo 8 titluri, nu 4. daca romania a dominat handbalul mondial intre 58-74, si suedia-urss intre 74-94, este corect, din 94 si pana acum exista un alt colos in handbal : franta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează