SPORTURI  »  HANDBAL  »  PREGĂTIRE

Egal de final » "Naţionala" României a încheiat turneul din Norvegia cu cel mai bun meci, 21-21 contra Spaniei

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2016 00:00

Trei meciuri la Ulstein, turneu tare, adversare pe măsură, dintre cele pe care te aştepţi să le întâlneşti nu doar în grupe, ci în fazele înaintate ale competiţiilor majore.

După două înfrângeri usturătoare, 21-32 cu Norvegia şi 18-24 cu Franţa, ieri a venit rândul unui meci mai legat, mai combativ. Înfruntând Spania, o adversară în faţa căreia a alternat de-a lungul timpului evoluţiile, "naţionala" României a ţinut pasul, a rămas aproape şi a încheiat cu echilibru pe tabelă. Şi la pauză, 11-11, şi la final, 21-21.

A fost încă un meci fără Cristina Neagu, care însă a fost extrem de activă de pe margine, încurajându-şi asiduu coechipierele. Vedeta tricoloră nu a jucat absolut deloc la turneul din Norvegia, unul în care s-au încercat diverse variante de joc fără ea. Gabriela Perianu, care a acoperit mare parte a timpului postul de inter stânga, a găsit în mod constant poarta, fiind printre marcatoare la fiecare meci. Rolul lui Neagu în angrenaj depăşeşte însă simpla acoperire a unui post, ea fiind şi apărătoare feroce, şi pasatoare de geniu, şi creatoare de ocazii. Ieri, cele mai multe goluri au fost marcate de Buceschi 5, Perianu, Chintoan şi Vizitiu, câte 3.

Team-ul tricolor va porni spre Rio pe 1 august, acolo unde are programat primul meci pe 6 august, contra Angolei. Din grupa A mai fac parte Norvegia, Muntenegru, Brazilia şi Spania.

3 participărianterioare are "naţionala" feminină la JO, în 1976, 2000 şi 2008

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  25 Iulie 2016, 14:34

Perianu este meritorie dar,trei goluri si 5 greselibmari in atac...si o jucatoare de exceptie a ramas acasa....succes si atentie....

kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  25 Iulie 2016, 10:23

La JO se vede cat de bine sunt fetele pregatite.Nu cred ca avem sansa la o medalie,dar daca aducem una,este bine primita....bafta Romania! Sanatatea tuturor este mai importanta decat orice medalie!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează