SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM CONSTANŢA-ŞTIINŢA BACĂU 30-25

Event Constanţa » HCM a reuşit să cucerească şi Cupa României

Bucuria constănţenilor după încă un trofeu cucerit // Foto: Mediafax
Bucuria constănţenilor după încă un trofeu cucerit // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat vineri, 25 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 24 mai 2012 22:11

Vicecampionii de la Ştiinţa Bacău nu i-au putut împiedica pe campioni nici în finala Cupei României.

HCM Constanţa a cîştigat aseară, la Baia Mare, al treilea trofeu al Cupei României după cele cucerite în 2006 şi 2011. Campionii au reuşit astfel eventul pentru a treia oară, a doua dată consecutiv.

Ştiinţa Bacău, vicecampioana României, a condus pe durata primei reprize, chiar şi la trei goluri diferenţă. Ghiţă, Ramba, Rotaru şi ceilalţi handbalişti moldoveni au fost mai exacţi în faza ofensivă, intrînd la cabine în avantaj: 16-14. În partea a doua însă, HCM s-a trezit parcă brusc. Căpitanul Laurenţiu Toma a fost mereu motorul echipei, susţinut excelent între buturi de portarul Ionuţ Stănescu.

"Marinarii" au trecut la timonă şi nu au mai cedat iniţiativa. Băcăuanii au alergat mereu în spatele campionilor, nereuşind să-i mai ajungă din urmă. S-a terminat 30-25, Constanţa administrîndu-le băcăuanilor pregătiţi de selecţionerul Eliodor Voica a treia înfrîngere în actualul sezon.

"Am dovedit încă o dată că nu avem rival în România. Ne bucurăm pentru trofeu, am muncit mult pentru el. Am încheiat un sezon bun, în care nu am cunoscut înfrîngerea. Sper să ne revanşăm în sezonul viitor şi în Liga Campionilor", a declarat Laurenţiu Toma.

Cupa României all-time
Steaua Bucureşti: 9 trofee
Minaur Baia Mare: 5
Dinamo Bucureşti: 3
Fibrex Săvineşti: 3
HCM Constanţa: 3
Universitatea Craiova: 1
Poli Timişoara: 1
UCM Reşiţa: 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
anadana
anadana  •  25 Mai 2012, 11:15

Ambele echipe merita felicitate. Din pacate Bacaul s-a pierdut pe sfarsit de meci, asa cum Constanta in Liga Campionilor nu reusea sa pastreze avantajul de pe tabela. Atat Bacaul cat si Odorheiul mai au nevoie de 2-3 jucatori de valoare la linia de 9m. Oricum Bacaul are o aparare moderna, artagoasa cum speram sa vedem si la echipa nationala sub comanda lui Eliodor Voica.

flafy
flafy  •  25 Mai 2012, 11:07

bravo lor,au meritat sa castige dar nu a fost un meci usor si ma bucur ca dupa multi ani,in campionatul viitor chiar vom avea suspans deoarece Stiinta Bacau a crescut mult si este aproape de nivelul lui HCM,daca mai aduce cativa jucatori buni chiar se va bate la titlu in viitorul sezon!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează