SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-HC ZALĂU 30-24

Evoluţie cenuşie » HCM Baia Mare nu-şi revine după eşecul din Liga Campionilor

Foto: eMaramureș
Foto: eMaramureș

Articol de - Publicat miercuri, 29 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 28 octombrie 2014 21:30

După înfrîngerea din Liga Campionilor, în Franţa, 24-34 cu Metz, HCM Baia Mare a jucat slab şi aseară, chiar dacă a trecut fără emoţii de HC Zalău


HCM Baia Mare a învins aseară cu 30-24 pe HC Zalău, echipa pregătită de selecţionerul Gheorghe Tadici. Înfrîngerea suferită sîmbăta trecută, la Metz, a lăsat urme atît în jocul campioanei României, cît şi în tribune. După mult timp, Sala Sporturilor "Lascăr Pană" nu a mai fost plină!

Jucătoarele lui Costică Buceschi îşi doreau la meciul cu sălăjencele reconcilierea cu fanii, dar şi un ultim antrenament înainte de derby-ul grupei D din Liga Campionilor, contra celor de la Larvik, de vineri, 31 octombrie. Zalăul nu le-a menajat însă deloc pe campioane. Puiu, Pintea, Bardac au evoluat cu mult curaj şi le-au supus la grele cazne pe gazde. Baia Mare a jucat serios vreo 18 minute din prima repriză, timp în care s-a distanţat la 12-5. Au urmat însă minute de secetă, în condiţiile în care liniile de pe teren au şi fost schimbate.

Joc la întîmplare, reuşite individuale
După 15-10 la pauză, Baia Mare a jucat şi mai slab în partea a doua, în care Zalăul s-a apropiat chiar şi la trei lungimi distanţă. Rusoaica Davîdenko a fost singura ce a ieşit în evidenţă de la Baia Mare, care nu a convins deloc înaintea disputei cu norvegiencele. S-a terminat 30-24, victorie care păstrează Baia Mare pe primul loc în Liga Naţională, dar adevărata faţă a campioanei se va vedea vineri seara. Atunci, Ungureanu, Elisei, Nechita, Herrem, Do Nascimento sau Georgijevska nu le vor mai avea în faţă pe Bardac, Constantinescu şi Cheţa, ci pe Riegelhuth, Mork, Hammerseng, Sulland, Blanco, handbaliste care au cîştigat multe medalii importante, dar şi trofeul Ligii Campionilor!

HCM Baia Mare 30
Davîdenko 8, Nechita 4, Georgijevska 3, Buceschi 3, Herrem 2, Elisei 2, Lobach 2, Makeeva 2, Szucs 2, Marin 1, Tiron 1. Antrenor: Costică Buceschi
HC Zalău 24
Constantinescu 7, Bardac 4, Maior-Paşca 4, Puiu 4, Pintea 3, Trif 2. Antrenor: Gheorghe Tadici

Oltean lipseşte 6 luni!
Centrul campioanei HCM Baia Mare, dar şi componentă a "naţionalei" României, Laura Oltean nu va mai putea juca pentru cel puţin jumătate de an. Accidentată săptămîna trecută în minutul 4 al disputei cu Dunărea Brăila, Oltean a efectuat o rezonanţă magnetică din care a reieşit că a suferit o ruptură de ligamente încrucişate la genunchiul stîng. "E o pierdere mare pentru noi, mai ales că avem mai multe fete accidentate", a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Pe lîngă Oltean, care era în vederile selecţionerului Gheorghe Tadici şi pentru Campionatul European din luna decembrie, Baia Mare nu le va putea folosi la jocul de vineri, cu Larvik, nici pe Melinda Geiger, Georgeta Vîrtic şi Lois Abbingh. De asemenea, brazilianca Alexandra Do Nascimento e şi ea incertă, după ce a resimţit dureri la piciorul drept în meciul de la Metz.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
ortega
ortega  •  30 Octombrie 2014, 09:22
Postat de magura pe 29 Octombrie 2014, 16:30

MIe mi-ar place sa bata romancele... numai asa, ca sa-ti faca tie in oftica!!!

Văd că tot te iei de postările mele ... E OK , pentru că pentru mine , nick-ul tău este cu u și a inversate între ele ...

ceaiuri
ceaiuri  •  29 Octombrie 2014, 19:17

e dificil..nici lotul nu arata bine dar cu un antrenor bun...poti obtine rezultate(nu ai interi joci cu extremele,pivotul,contratac...faci faza de aparare bine,te repliezi..smd dar e dificil cand sunt destule straine si nu le intereseaza decat sfarsitul de luna..cand se alimenteaza contul)

magura
magura  •  29 Octombrie 2014, 16:30
Postat de ortega pe 29 Octombrie 2014, 10:40

Le umilește Larvik ... Echipă de 2 bani ... Cum să pierzi la 10 goluri la Metz și să mai ai pretenții ... Slabă , foarte slabă echipa moroșenilor ...

MIe mi-ar place sa bata romancele... numai asa, ca sa-ti faca tie in oftica!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează