SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

EXCLUSIV Interviu-eveniment cu Aurelia Brădeanu » Mika spune tot despre antrenorii pe care i-a avut și dezvăluie lucruri neștiute de la CM 2015

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2016 15:24

Aurelia Brădeanu se retrage duminică de la echipa națională. În tricoul cu numărul 9, interul stânga a stabilit un record greu de egalat: 17 turnee finale, între care trei ediții ale Jocurilor Olimpice. 

"ACUM ÎI ÎNȚELEG PE ANTRENORI MAI BINE"

"Tadici a format o echipă foarte bună în 2005, apoi echipa Oltchimului în 2006, pe nucleul echipei naționale. A simțit de atunci că se va întâmpla un lucru bun pentru handbalul românesc. Era tipul de antrenor dur, sau a făcut pe omul dur, dar de multe ori ne arăta și partea sensibilă. Ne mai vorbea urât, dar treceam peste."

"Ce pot să spun despre Ryde? Un om care a vrut să mă lase acasă înainte de Campionatul Mondial? Cred că oamenii din federație i-au impus să fac parte din lot! Am trecut foarte greu peste momentele în care am simțit că nu sunt dorită în echipă!

Înainte de Mondialul din 2015, am avut un turneu în Suedia și am avut o discuție cu el. L-am întrebat de ce m-a adus dacă nu mă bagă să joc, dacă nu are nevoie de mine? Să mă lase să plec acasă! Îi era frică, dorea să fie și domnul Buceschi de față când vorbeam cu dumnealui, nu știu de ce, că nu am bătut pe nimeni! El este de fel foarte vorbăreț, dar cu mine nu a vorbit niciodată. 

"AM AJUNS LA NAȚIONALĂ CÂND DORMEAM CU URSULEȚUL DE PLUȘ"

"Îmi aduc aminte când a venit domnul Bogdan Macovei în cameră, stăteam cu Gabi Tănase, cele mai mici din lot, debutante. Normal, aveam emoții... Atunci a văzut că aveam fiecare pe pernă câte un ursuleț de pluș cu care dormeam! "Mă, voi ați rămas tot la jucăriile de pluș?", ne-a întrebat atunci, râzând. Venise să ne încurajeze, să ne spună că are încredere în noi și că dacă suntem gata, el ne bagă în ziua următoare să jucăm. Ceea ce a și făcut. Ne-a dat multă încredere și curaj prin vorbele sale!" 

CM 2015 Ședința de 8 ore

"Am pornit prost, aveam un moral la pământ. Nimeni nu se mai gândea la ceva bun. A venit cineva cu o idee genială, care a prins în acel moment. Noi, fetele, doar noi, am intrat să discutăm, într-o ședință ad-hoc. Am fost pentru prima dată sincere 100%. Fiecare pe rând a vorbit, fiecare a avut răbdare să asculte. Toate am râs și toate am plâns după povestirile noastre. Am spus multe lucruri, oricum nu mai e niciun secret. Le-am spus fetelor că am vârsta care o am, am trecut prin multe lucruri plăcute și mai puțin plăcute, că mi-aș dori ca spre finalul carierei să mi se întâmple un lucru bun, să nu regret că sunt acolo. Le-am spus că sunt dispusă să fac orice pentru a trece de Brazilia, dacă pot să ajut, să contribui, sunt dispusă să fac orice. Am povestit din experiențele mele. Am stat ore întregi. Când am ieșit de acolo, eram toate cu ochii umflați, dar parcă trezite la realitate. În ziua meciului, eram atât de motivate încât dacă ne punea cineva să trecem printr-un zid, prin zid treceam! Nu am mai avut asemenea trăiri niciodată în cariera mea. Totdeauna ne doream să câștigăm, atunci s-a întâmplat ceva ce nu s-a întâmplat niciodată."

CV AURELIA BRĂDEANU

Născută pe 5 mai 1979, la Slatina
A jucat: la Oltchim Rm. Vâlcea (1997-2002, 2011-2013), Rapid (2002-2004), Gyor (2004-2011), Corona Brașov (2013-2015), CSM București (2015-)
Campioană a României de 6 ori, campioana Ungariei de 6 ori, Cupa României de 6 ori, Cupa Ungariei de 7 ori
Câștigătoarea Ligii Campionilor cu CSM București 2016
A participat la 3 ediții ale JO (2000, 2008, 2016)
Are 17 turnee finale cu echipa României (3 JO, 8 CM, 6 CE)
Cea mai bună handbalistă a României în 2004 și 2013
Vicecampioană mondială cu echipa României 2005, medaliată cu bronz la CE 2010 și tot cu bronz la CM 2015
Campioană mondială de tineret în 1999 și campioană europeană de junioare 1998

"Înainte de JO, au fost calificările la Olimpiadă. Jocurile mi-au dat speranță că putem face ceva bun în Brazilia. Era singura medalie care-mi lipsea și, din păcate, am rămas cu un gust amar. Nu mă simt împăcată sufletește după acest ultim turneu. Degeaba am participat! Din păcate, nu am știut, nu am fost destul de conștiente de faptul că putem scrie istorie." Aurelia Brădeanu

Citiți mâine în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală:
De ce a plecat Brădeanu de la Oltchim? # Cifrele în jurul căreia fostul căpitan al "naționalei" României și-a clădit cariera # De ce renunțase să spere la Liga Campionilor?

Citește interviul integral în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor și pe platforma Gazeta Digitală.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează