SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-GYOR, AZI, ORA 18:00, ÎN DIRECT DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Fără teamă » Opinie de Luminiţa Paul: "De ce să ne fie frică de Gyor?"

Katerina Bulatovici a umplut un gol important în alcătuirea Oltchimului // Foto: Alex Nicodim
Katerina Bulatovici a umplut un gol important în alcătuirea Oltchimului // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2013 13:47

Oltchim are cea mai bună echipă a ultimilor ani. Şi atunci, de ce să-i fie frică de Gyor?

Trăim parcă într-un soi de déjà vu handbalistic. Oltchim şi Györ vor fi azi din nou faţă în faţă, aşa cum, în ultimii 5 ani, s-au aflat de 10 ori în Liga Campionilor. Aproape o saga de familii rivale, cu victorii împărţite strîns. Cinci pentru echipa română, patru pentru cea maghiară şi un egal, aşa, ca să ţină lucrurile departe de o simetrie oricum greu de găsit în viaţa reală.

În tablourile atîrnate în holurile oficiale s-au mai schimbat personaje în aceşti cinci ani, unele chiar au migrat dintr-o parte în alta fiindcă aşa se întîmplă, inclusiv în familiile care se războiesc pe termen lung. Miza a rămas însă aceeaşi. Victoria, meci de meci. Şi cea finală, trofeul Ligii Campionilor, cel pe care ambele echipe l-au atins doar, fără să-l poată păstra.

Gyor are cotă de favorită pentru meciul de azi, chiar dacă e pe terenul Oltchimului. 1,90 oferă casele specializate, 2,30 în cazul gazdelor, diferenţă explicată prin parcursul aproape înfricoşător al formaţiei maghiare în campionatul intern şi în Ligă.

În prima întrecere stabileşte recorduri de scor, în a doua încă nu s-a împiedicat, indiferent că adversarele s-au numit Krim, Podravka, Larvik sau Buducnost. Să fie acesta anul în care, în fine, să-şi pună pe acelaşi hol şi un tablou cu prima cupă europeană cîştigată în istorie? Aşa ar vrea, au investit pentru asta, au aruncat în luptă nume preţioase ale handbalului actual şi contracte impozante.

Totuşi, nimic nu e decis dinainte. Nici măcar atunci cînd ai totul de partea ta. Dar au, cu adevărat, unguroaicele totul de partea lor? Oltchim le-a eliminat în 2010 în dubla manşă pentru calificarea în ultimul act, deşi nu era nici atunci favorită. Le-a învins inclusiv anul trecut, în turul semifinalelor, cu toate că atunci era o echipă inegală, cu salturi de joc şi de dispoziţie. A fost o imensă tresărire de ambiţie, un ghem de orgolii bine depănate, un semn că poţi avea totul, dar nu tot timpul.

Iar acum, în primăvara lui 2013, cînd coloşii rivali, marile familii aflate în război, se ciocnesc iar, lucrurile s-au modificat. Oltchim vine cu cea mai valoroasă garnitură din ultimii ani, una în care fiecare post e acoperit la nivelul cel mai de sus. Nu mai există puncte nevralgice, cum a fost, în ultimii ani cel de inter dreapta, spre exemplu.

Acum se află acolo Katerina Bulatovici, probabil cea mai bună din lume în specialitatea ei. Luată bucată cu bucată, formaţia Oltchimului are jucătoare pe care şi le-ar dori oricine, în orice team din lume. Dacă n-ar fi existat problemele financiare, e aproape sigur că Oltchim ar fi avut acelaşi parcurs imaculat ca al Gyor-ului.

Şi atunci, de ce unde ideea păguboasă că ar trebui să existe teamă faţă de maghiare? Numai pentru că nu au pierdut nici un meci? Invincibilităţile sînt făcute să fie spulberate cîndva. Iar acel cîndva poate fi suprinzător de aproape. Chiar azi.

Gazeta Sporturilor şi Petrom oferă tuturor fanilor ce vor fi prezenţi sîmbătă la Polivalentă un supliment dedicat super-meciului Oltchim-Gyor. Suplimentul de 8 pagini va fi distribuit gratuit, în sală

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
martinez.fzr
martinez.fzr  •  06 Aprilie 2013, 14:46
Postat de dinamofan1 pe 06 Aprilie 2013, 13:58

o singura sansa pt. oltchim .sa bage doi portari. oare cati dintre disponibilizatii de la oltchim se duc la meci ?

te inteleg si sunt de acord cu tine pana la un punct...dar sa fim seriosi,ce vina au fetele pt situatia asta??Nu au absolut nici o vina iar noi trebuie sa le sustinem!

kilimanjaro
kilimanjaro  •  06 Aprilie 2013, 14:43

De obicei, adevarat față a echipei se vede după meci. Dacă e victorie totul e minunat. Dacă e înfrângere, apar imediat secretele din culise. Sperăm într-o victorie a Oltchimului !

dinamofan1
dinamofan1  •  06 Aprilie 2013, 13:58

o singura sansa pt. oltchim .sa bage doi portari. oare cati dintre disponibilizatii de la oltchim se duc la meci ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează