SPORTURI  »  HANDBAL  »  RAPID

Fata lui Daniel Timofte joacă handbal la Rapid » Servesc patria şi handbalul!

Foto: Gabriela Arsenie
Foto: Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat joi, 26 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 25 mai 2011 18:52

Fata lui Daniel Timofte, fost internaţional la Dinamo, joacă handbal la Rapid şi e studentă la Academia de Poliţie

"A marcat numărul 18, Christiana Timofte!", anunţă crainicul sălii de la Rapid. Fetiţa cu coadă se bucură pentru reuşită, bate palma cu o coechipieră şi fuge repede în apărare. Christiana e fata lui Daniel Timofte, fostul jucător al lui Dinamo şi al "naţionalei" României. Toată lumea îşi aduce aminte de el ca fiind jucătorul care a ratat penaltyul cu Irlanda, la Campionatul Mondial din Italia 1990.

"Asta urăsc cel mai mult! Cînd află că sînt fata lui Daniel Timofte, inevitabil vine întrebarea: ăla care a ratat penaltyul cu Irlanda? Parcă el doar meciul acela l-a jucat şi nu a mai făcut nimic altceva în fotbal", spune Christiana.

Tatăl său, antrenor acum în liga secundă, la CF Brăila, e cel care a dus-o la sport. "La 12 ani am primit ghete de fotbal. Toată ziua băteam mingea cu băieţii. Apoi m-am dus la tenis. Pînă cînd am luat o bătaie cu 6-0, 6-0 şi mi-am dat seama că nu e de mine. M-am apucat de handbal şi e ceea ce-mi place cel mai mult", spune Christiana. Joacă la Rapid de la junioare, dar cel mai spectaculos salt l-a făcut în ultimul an. "De cînd a venit Simona Gogîrlă antrenoare, am lucrat mult şi am progresat. O ştiam de la televizor, o văzusem jucînd, dar nu mă aşteptam niciodată să o am antrenoare", adaugă interul stînga.

Rigorile unui militar de carieră
Christiana face naveta între handbal şi şcoală. E studentă în primul an la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. "Dacă tata a crescut la Dinamo, poate că m-a atras această meserie. Nu eram sigură însă dacă voi intra la facultate, era concurenţă mare. M-am înscris la trei facultăţi: sport, limbi străine şi poliţie. Am intrat la toate, dar am ales să merg la Academie", subliniază Christiana. Îi e foarte greu. "Dimineaţa la ora 5:30 mă trezesc pentru că la 6:45 trebuie să intru pe poarta şcolii. La 7:30 ieşim la raport, mai băgăm sectoare, apoi cursuri. La 14:30 termin şi fug repede la antrenament", povesteşte Christiana. "De multe ori ajunge în uniformă, se schimbă în vestiar şi intră repede pe teren", spune Monica Gogîrlă, tehnicianul Rapidului.

"La Academia de Poliţie am învăţat să fiu disciplinată şi ce înseamnă să respecţi pe cineva mai mare în grad. M-a ajutat şi la handbal, înveţi să fii mai ascultător"
Christiana Timofte


Fata lui tata
Christiana e singurul copil al fostului internaţional dinamovist. S-a născut în Germania, la Krefeld, pe cînd tatăl ei juca la Bayer Uerdingen. A plecat apoi cu familia în Turcia, urmîndu-şi părintele la Samsunspor. "Şi acum tînjesc după vacanţele în Anatlya. Învăţasem turceşte la perfecţie, ba de la grădiniţă, ba de la joacă. Mai ştiu acum doar cîteva poezii şi cîntece", spune puştoaica de 19 ani. "Eu sînt fata lui tata. Dacă era tot timpul plecat, cînd venea acasă îmi plăcea să stea cu mine şi să ne jucăm. Cît era de obosit, îmi făcea toate voile. Semăn cu el la nas, la unghii şi la buze", afirmă Christiana.

Două goluri contra Oltchimului
Christiana a debutat la 18 ani în prima ligă. A jucat sezonul trecut şi contra Oltchimului. "Îmi tremurau picioarele, dar tot am dat două goluri. Sper ca sezonul viitor să promovăm şi să jucăm din nou în prima ligă. Pînă atunci, mai am multe de învăţat, dar e bine că am de la cine", a declarat Christiana.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
fiesta
fiesta  •  26 Mai 2011, 10:33

E o mare prostie sa asociezi la nesfarsit numele unui sportiv cu o ratare, si mai mult, acest "blestem" sa treaca si asupra copiilor lui! Cred ca cei care fac asta sunt persoane captive in propriul trecut, cu slabe sanse de a-si cladi un viitor. Mie insa mi-a placut comentariul pe care Christiana l-a facut despre Simona Gogarla si, desi nu sunt la curent cu situatia Rapidului, imi place sa cred ca e o antrenoare valoroasa, cu capacitatea de a scoate tot ce-i mai bun din jucatoare! Le doresc succes amandurora iar Simonei ii fac cea mai frumoasa urare: sa ajunga Anja Andersen a Romaniei (in antrenorat)! :)

spinoza
spinoza  •  26 Mai 2011, 09:06

Sper sa fie mai buna ca ticasu! Cel care ne-a mancat meciul cu Irlanda la Mondialul din 1990! Ratangiul de la 11 m. Nu-mi face placere numele lui!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează