SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Federația lui Dedu continuă politica pumnului în gură! Ce s-a întâmplat cu Gheorghe Tadici

Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH, și Alexandru Dedu, președintele FRH, cei care au gândit actualul sistem competițional FOTO sportpictures.eu
Cristina Vărzaru, secretarul general al FRH, și Alexandru Dedu, președintele FRH, cei care au gândit actualul sistem competițional FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2021 15:55 / Actualizat joi, 25 februarie 2021 17:44

Gheorghe Tadici, 68 de ani, fostul selecționer al României, a fost chemat la Comisia de Disciplină pentru că a criticat modul în care se organizează etapele de handbal, în condiții improprii, cu costuri foarte mari pentru cluburi

La finalul jocului din etapa a 10-a a Ligii Naționale feminine, pierdut de HC Zalău, 26-27 cu Gloria Buzău, la Sf. Gheorghe, pe 18 februarie. antrenorul Gheorghe Tadici a făcut câteva declarații în care critica modul de organizare a meciurilor impus de federație.

"Cheltuim bani, dar îmi pare rău că nu-i cheltuim în favoarea performanței handbalului românesc. Așa, să venim să stăm 16 echipe pe aceleași bănci, să ne dezbrăcăm în tribună și să n-ai voie să intri într-un vestiar, să te speli după meci… Astea sunt lucruri gândite de niște oameni handicapați care nu vin aici să vadă ce se întâmplă. Își bat joc de fetele astea, nu mă interesează de unde sunt, de la minister sau de oriunde. 

Noi cheltuim sute de milioane pentru un turneu cu un meci. Turneul de la București s-a transformat în trei meciuri, care înseamnă costuri de trei ori mai mari. Acesta e câștigul handbalului, cheltuim bani pentru nimic, pentru anti-handbal, asta se întâmplă numai în România. Oamenii care gândesc treburile astea sunt niște oameni care au probleme mari cu judecata", a spus Tadici.

Federația de handbal pro-București

Tadici a declarat în repetate rânduri că nu e normal ca federația să organizeze meciuri doar la București, în aceste condiții protejând CSM București. 

„Noi mergem 10-12 ore în autocar, cu genunchii la gură, cheltuim bani la hoteluri, pe masă, iar cei de la CSM București stau acasă, vin doar la meciuri", a declarat Tadici. 

A fost chemat imediat la Comisia de Disciplină a FRH, în data de 2 martie. CSM București a jucat la București, în Sala Polivalentă, partidele cu Gloria Bistrița, Dunărea Brăila și Măgura Cisnădie. Ar fi trebuit să joace și cu U Cluj, dar ardelencele nu s-au prezentat. Cealaltă echipă din București, Rapid a jucat în Capitală partidele cu Măgura Cisnădie, SCM Craiova și Gloria Buzău. 

„Îmi exprim mulțumirea deosebită pentru că jucăm pe teren neutru!"

După etapa a 11-a, disputată la București, Tadici a schimbat tonul declarațiilor. "Le-am spus ce vor să audă, să vedem așa le convine?", a spus el unor apropiați. 
 

„În primul rând aș vrea să felicit organizatorii pentru condiții, sala are suprafața de joc foarte curată. În al doilea rând vreau să-mi exprim mulțumirea deosebită pentru că jucăm pe teren neutru. La București venim practic a patra oară, îi felicit pe cei care, în condiții de pandemie, au hotărât să protejeze jucătoarele. Ele trebuie să se dezbrace în tribune, pe scaune, este un lucru foarte bun, și desigur cred că tot ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, este rodul unei gândiri a unor oameni cu multă judecată! Protejează jucătoarele în mod excepțional, sănătatea jucătoarelor e primordială, iar toate măsurile luate sunt foarte bune", a declarat Tadici. Federația a șters însă declarațiile tehnicianului de la Zalău de pe canalul său TV, FRH TV.

Federația lui Dedu continuă politica pumnului în gură! Ce s-a întâmplat cu Gheorghe Tadici
Gheorghe Tadici a fost mereu un antrenor vocal în handbalul românesc FOTO Dan Potor


Cluburile din handbal s-au plâns de nenumărate ori pentru faptul că România este singura țară unde meciurile unei etape se joacă pe un singur teren și nu în sistem tur-retur, acasă-deplasare. Așa s-a ajuns la anomalia ca partide unde echipele nu ar fi trebuit să facă deplasări sau să meargă foarte aproape, gen Rapid-CSM București, U Cluj-HC Zalău, Minaur Baia Mare-HC Zalău, Dacia Mioveni-SCM Rm. Vâlcea să se dispute pe terenuri neutre, la sute de kilometri distanță de casă!

Campionatul din România este cel cu cele mai puține etape disputate, în acest an fiind practic imposibil de dus la sfârșit în condițiile gândite de conducerea FRH!

Nimeni nu poate opri CSM București! Victorie cu doar 8 jucătoare de bază pe bancă

Naționala României s-a reunit la București fără niciunul dintre antrenori

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  01 Martie 2021, 22:59

Domnule Ursescu se putea să scăpați dvs un articol pro Tadici?

446194735563038
Cony Nick  •  27 Februarie 2021, 15:35

...salut M.Ursescu, te întreb de ce mi-ai sters comentariu...el a fost decent...am explicat numai de ce Dedu a câstigat alegerile la FRH împotriva lui Lecuseanuc cu unvot ... acel vot a fost dat de Tadici. Când ai timp uitate cu atentie pe acel Video de la ultimile alegerii la FRH... când Tadici a luat contact vizual cu Dedu ...si invers Dedu cu Tadici...este numai parerea mea...iar din punct de vedere al legii Presei (daca exista si este respectata de Ziarul tau) fiecare cetatean are dreptul de asi exprima liber parerea în presa... Iar când s-a votat din nou Tadici i-a dat votul sau...vot cu care Dedu a câstigat alegeriile... Acuma este interesant si de râs ...de ce Tadici îl critica pe Dedu.. ***sper sa nu îmi stergi din nou acest comentariu***

975889322922932
Bogdan Munteanu  •  26 Februarie 2021, 17:24

Tadici are dreptate. Nesimtirea domnului Dedu este incredibila. Ce vrea el, asta se intampla. La urmatoarele alegeri sper sa nu se prezinte... Ar fi penibil sa mai ceara inca un mandat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează