SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM-KRIM LJUBLJANA, DUMINICĂ, ORA 18:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 1, LIVETEXT PE GSP.RO

Finala din grupe » Oltchim are nevoie de un nou succes în ultimul joc din grupe, cu Krim

Oana Manea, singurul pivot rămas în lotul Oltchimului, a jucat foarte bine săptămîna trecută, contra celor de la Ferencvaros // Foto: Raed Krishan
Oana Manea, singurul pivot rămas în lotul Oltchimului, a jucat foarte bine săptămîna trecută, contra celor de la Ferencvaros // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 16 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 19:55

Slovenele sînt calificate, dar vor juca la Vîlcea pentru a nu pierde şefia grupei.

Nu mai e nici o noutate. Ca să meargă în semifinale, Oltchim trebuie să cîştige. Cu această presiune au jucat "galacticele" din etapa a treia încoace şi nervii le-au ţinut pînă acum. Ar putea să se califice şi după o înfrîngere sau un egal, dar numai dacă azi, la Zvenigorod, în celălalt meci din ultima etapă, Ferencvaros va pierde.

Vîlcencele nici nu ştiu cum e mai bine. Dacă Ferencvaros pierde, ar dispărea pe de-o parte presiunea calificării. Dacă unguroaicele înving însă, pentru locul întîi, Oltchim ar avea nevoie de un succes la doar trei goluri diferenţă şi nu la cinci!

"Va fi foarte greu cu Krim. Ele sînt calificate, joacă fără presiune. Pentru noi va fi a patra finală în grupă şi o vom trata ca atare. Dacă vom fi atente în apărare şi cu răbdare în atac, vom cîştiga. Trebuie să jucăm la nivelul reprizei a doua de la Dabas", crede extrema Ramona Farcău.

"Jucaţi pentru voi şi pentru club!"
Ramona a reamintit încurajările pe care Vestergaard le-a făcut în pauza meciului din Ungaria. "Luptaţi pentru voi şi pentru club! Nu irosiţi şansa pe care o aveţi! Gîndiţi-vă la cît aţi muncit ca să ajungeţi în semifinale!". Farcău spune că nu ai cum să nu lupţi cînd ai în spate o sală arhiplină. "E şansa noastră de a prinde semifinalele. E presiune, dar sper că vom trece peste".

Oltchim nu a pierdut niciodată cu Krim Ljubljana la Vîlcea, în precedentele trei partide disputate în Liga Campionilor. Conducerea clubului vîlcean va discuta azi cu jucătoarele şi le va da asigurări că, dacă se vor califica, îşi vor primi cu siguranţă salariile restante. Bulatovici şi compania nu au încasat nici un ban în 2013, ultimul salariu fiind cel din decembrie 2012. "Acum nimeni nu se mai gîndeşte la bani. Să ne calificăm noi, şi banii vor veni!", a spus Farcău.

"Dacă jucăm ca la Dabas, nu ne opreşte nimeni!"
Iulia Curea a revenit în meciul precedent, la Dabas, după o lungă pauză. Are încă dureri la umărul braţului de aruncare, dar nici nu se gîndeşte să nu joace cu Krim. E încrezătoare.

"Dacă jucăm ca la Dabas, nu ne opreşte nimeni. Acum avem un moral excelent. Să fie cine o fi în semifinale, important e să ne calificăm. Dacă vrem să dovedim că avem valoare, trebuie să trecem şi de Györ. Personal aş vrea o finală cu Györ, dar ce contează ce vreau eu?", a încheiat Iulia.

"Nu e uşor să joci cu gîndul că o înfrîngere e echivalentă cu dezastrul, dar ne-am descurcat. Am dovedit că sîntem tari din punct de vedere psihic" (Iulia Curea, extremă stînga Oltchim)

33 de victorii, un egal şi doar 5 înfrîngeri e bilanţul Oltchimului în Liga Campionilor în ultimii şase ani. În grupe, Oltchim a pierdut doar trei meciuri, unul singur decisiv

CLASAMENT
1. Krim 5 4 0 1 141-126 8
2. Oltchim 5 3 0 2 131-122 6
3. FTC Budapesta 5 3 0 2 136-143 6
4. Zvezda 5 0 0 5 129-146 0

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ertyuiop
ertyuiop  •  16 Martie 2013, 19:02

Oltchim calificate, pt. primul loc victorie la 5 goluri.....greu dar nu avem nimic de pierdut!

bengosss
bengosss  •  16 Martie 2013, 10:10

Slovenele nu sunt calificate. Terminati cu aberatiile. Bat unguroaicele in Rusia si noi cu 15 goluri si - PA. Deci, rugati sa scrie articolele un jurnalist, nu portarul institutiei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează