SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Finala din semifinale » HCM Baia Mare şi Corona Braşov se vor duela sîmbătă pentru un loc în ultimul act

Andreea Pricopi a pierdut sezonul trecut finala cu Baia Mare, 26-33 Foto: Alex Nicodim
Andreea Pricopi a pierdut sezonul trecut finala cu Baia Mare, 26-33 Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 25 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 24 aprilie 2014 21:54

Fără capi de serie la tragerea la sorţi, principalele favorite la cîştigarea trofeului, HCM Baia Mare, respectiv Corona Braşov, au nimerit pe aceeaşi parte a tabloului. Cele mai bune echipe ale momentului sînt favorite şi la disputarea finalei campionatului.HCM Baia Mare a trecut de HCM Rm. Vîlcea, în "optimi" cu 33-27, pentru ca ieri să învingă la scor pe HC Zalău, 31-21. Liderul Ligii Naţionale a început cum nu se putea mai bine şi a condus cu 9-0 în minutul 15! Fără Gheorghe Tadici pe bancă, suspendat pentru trei etape, Zalăul şi-a pierdut parcă busola. Şi-a revenit însă, după ce soţia selecţionerului, Elena Tadici, care a preluat sarcina de "principal", a cerut time-out. De la 0-9 s-a ajuns la un incredibil 11-12 în minutul 27! În partea a doua însă, Baia Mare a ridicat tempoul, şi în ciuda faptului că antrenorul Costică Buceschi a scos titularele din teren, a cîştigat la pas, 31-21.

Emoţii uriaşe
După ce a trecut de CSM Bucureşti, 30-25, Braşovul s-a chinuit crunt cu CSM Ploieşti, echipa prahoveană ajunsă în "sferturi" după executarea loviturilor de la 7 metri cu divizionara secundă Mureşul Tg. Mureş! Formaţia lui Dumitru Muşi, în care au strălucit Curtean, Zamfirescu şi Anghelina, a condus cu patru goluri în prima repriză. În partea a doua, a ieşit din nou în evidenţă căpitanul naţionalei României, Aurelia Brădeanu. După cele 14 goluri în poarta CSM-ului bucureştean, Brădeanu a marcat de alte 11 ori cu Ploieştiul. Fără portarul Ana Maria Mîrcă, Braşovul nu ar fi cîştigat însă. Deşi accidentată, Mîrcă a parat cinci situaţii de unu la unu, inclusiv o aruncare de la 7 metri, pe finalul meciului, şi a securizat victoria Braşovului, 30-28!

Baia Mare-Corona, reeditarea finalei Cupei României, de anul trecut, se va juca acum în semifinale, sîmbătă, de la ora 11:00, la Tîrgovişte.

Rezultate "sferturi"
HCM Baia Mare-HC Zalău 31-21
Corona Braşov-CSM Ploieşti 30-28
HCM Roman-Ştiinţa Bucureşti 31-17
SCM Craiova-U Jolidon Cluj 25-23

Craiova merge în cupe
SCM Craiova a salvat ieri sezonul dezastruos făcut pînă acum după ce a trecut în "sferturi" de U Jolidon Cluj, 25-23. Pe locul 10 în campionat, oltencele şi-au schimbat antrenorul, fiind adus Aurelian Roşca, fostul secund de la Oltchim. Cu infuzia de moral asigurată, Craiova a început senzaţional: 10-2! Clujul a revenit, dar a trebuit să alerge permanent în spatele adversarului pe care nu l-a ajuns niciodată. Craiova are acum asigurată participarea în cupele europene după ce celelalte semifinaliste sînt sigure de locul în Europa după meciurile din campionat.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
nkkk9
nkkk9  •  25 Aprilie 2014, 14:28

Craiova nu e sigura inca de prezenta in cupe, domn' Ursescu in ultimul timp sunteti cam depasit

Vezi toate comentariile (1)
Comentează