SPORTURI  »  HANDBAL  »  LADA TOGLIATTI - HC ZALĂU, AZI, ORA 16:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Finala după 16 ani » HC Zalăul joacă azi finala Cupei EHF împotriva lui Lada Togliatti

Gabrilea Szucs şi colegele sale îşi doresc Cupa EHF.
Gabrilea Szucs şi colegele sale îşi doresc Cupa EHF.

Articol de - Publicat sambata, 05 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 04 mai 2012 22:05

HC Zalău va juca azi cu cupa pe masă împotriva rusoaicelor de la Lada Togliatti, echipa manageriată de selecţionerul Rusiei, Evgheni Trefilov. Returul are loc peste o săptămînă.

Gheorghe Tadici a reuşit din nou, după 16 ani, să califice echipa pe care o pregăteşte, HC Zalău, într-o finală de cupă europeană. În 1996, Silcotub Zalău, cum se numea atunci formaţia sălăjeană, a cucerit City Cup în faţa norvegiencelor de la Gjerpen Skien.

Tadici a părăsit apoi, în 2006, formaţia pentru Oltchim Rm. Vîlcea, iar un an mai tîrziu cucerea Cupa Cupelor cu echipa olteană. Acum, Zalăul va juca a doua finală din istorie, împotriva rusoaicelor de la Lada Togliatti. O echipă cu o istorie mai bogată, care a cîştigat Cupa Cupelor în 2002, după o finală chiar cu Oltchim Rm. Vîlcea, iar în 2007 a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută însă cu danezele de la Slagelse.

"Pentru noi e important că am ajuns aici. Este o performanţă extraordinară pentru o echipă mică. Ştim cum e să fim aici, din fericire e a doua oară în istoria clubului nostru", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. Tehnicianul e conştient însă că echipa sa pleacă acum cu şansa a doua.

"Ar fi nemaipomenit să reuşim o surpriză, să cucerim trofeul. Ar fi bine pentru club, pentru oraş, pentru jucătoare şi pentru handbalul românesc. Va fi însă foarte dificil pentru că avem în faţă o superechipă, cu şase jucătoare duble campioane mondiale şi vicecampioane olimpice. Nu ne vom da la o parte şi vom face totul pentru a cîştiga trofeul", a adăugat Tadici.

Şase campioane mondiale
Irina Bliznova, Ekaterina Davîdenko, Ekaterina Marennikova, Nadejda Muravieva, Maria Sidorova şi Natalia Şipilova sînt cele mai titrate jucătoare de la Lada Togliatti. Toate au cîştigat cel puţin o dată campionatul mondial şi sînt şi vicecampioane olimpice la Beijing în 2008. De partea cealaltă, din lotul Zalăului, doar Valeria Beşe şi Gabriella Szucs au mai jucat în finale de cupă europeană, atît cu Zalău, cît şi cu Oltchim, iar pivotul Ana Maria Şomoi este vicecampioană mondială cu echipa României în 2005, după o finală pierdută chiar în faţa Rusiei.

Au luat trofeul Oltchimului
Lada Togliatti a jucat prima sa finală de cupă europeană în 2002. Cu Trefilov pe bancă, rusoaicele au învins atunci echipa antrenată de Mariana Tîrcă. Oltchim a cîştigat la Rm. Vîlcea cu 32-27, dar a pierdut meciul retur, în Rusia, cu 20-28.

480785-drum-finala.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
horatio
horatio  •  05 Mai 2012, 14:11

spuneti ca meciul e transmis de digispot 2 la ora 16;bafta

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close