SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM - GYOR, AZI, 17:15, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FORZA OLTCHIM! » Fetele joacă azi cu Gyor cea mai importantă partidă din istorie!

Articol de - Publicat duminica, 18 aprilie 2010 00:00

Cu gîndul la finala Ligii, vîlcencele trebuie să cîştige împotriva Gyorului măcar la un singur gol diferenţă

După egalul din tur, de la Gyor, 25-25, Oltchim a făcut un pas înaintea campioanei Ungariei spre finală. Apărarea vîlceană a dus greul la Gyor, locul unde Oltchim a obţinut, duminica trecută, primul punct din istoria disputelor directe în deplasare. "Am fost foarte aproape de o victorie, dar am comis nu mai puţin de 20 de greşeli în atac. Defensiva şi-a făcut însă bine treaba şi ne-am întors cu un rezultat bun", spune antrenorul Radu Voina.

"Trebuie să cîştigăm însă returul de acasă, altfel egalul de la Gyor nu are nici o valoare. Fetele sînt mai conectate ca niciodată la meci. Gyor şi Oltchim se cunosc foarte bine, vor conta doar detaliile. De aceea trebuie să fim atenţi, să eliminăm greşelile şi să jucăm serios pe tot parcursul partidei", a adăugat Voina.

"Le aşteptăm pe unguroaice. Nu mai avem răbdare. Abia aştept să înceapă meciul! Dacă noi vom juca la adevăratul nostru potenţial, nu avem cum să ne împiedicăm", spune şi pivotul Oana Manea.

Unguroaicele au venit şi ele în România dispuse să facă meciul vieţii. "Ne jucăm şansa, luăm totul de la 0-0. Vîlcea a făcut un meci bun la Gyor, dar tot atît de adevărat e că noi nu am excelat. Gyor e mai puternică mental şi ne vom califica", anunţă foarte optimist antrenorul Csaba Konkoly. Aurelia Brădeanu adaugă: "Am venit la Vîlcea să cîştigăm. Ştim că va fi greu, Oltchim va avea de partea sa publicul, dar ne vom juca şansa şi sper să ne calificăm noi".

Oltchim
- Cîştigătoarea Cupei Cupelor în 2007
- Cîştigătoarea Cupei IHF în 1984 şi 1989
- Cîştigătoarea Supercupei Europei în 1984 şi 2007
- A mai jucat finala Cupei Cupelor în 2002
- Semifinalista Ligii Campionilor în 2009

8 victorii, două egaluri şi trei înfrîngeri e palmaresul Oltchimului în actuala ediţie a Ligii Campionilor

10.000 de euro au promişi jucătoarele vîlcene în cazul în care se vor califica în finală. Prima pentru cîştigarea trofeului nu a fost anunţată

Gyor
- A jucat şase finale de cupă europeană în istorie, dar nu a cîştigat nici una: Cupa EHF 1999, 2002, 2004, 2005, Cupa Cupelor 2006, Liga Campionilor 2009
- Finalistă în 2009 a Ligii Campionilor şi semifinalistă în 2006, 2007 şi 2008

8 victorii, două egaluri şi trei înfrîngeri e palmaresul Gyorului în actuala ediţie a Ligii Campionilor

Disputele dintre Oltchim şi Gyor în Ligă
24.02.2008    Gyor-Oltchim    30-27
15.03.2009    Oltchim-Gyor    32-27
21.02.2009    Oltchim-Gyor 28-26
21.03.2009    Gyor-Oltchim 30-28
08.11.2009    Oltchim-Gyor 26-22
17.01.2010    Gyor-Oltchim    26-22
11.04.2010    Gyor-Oltchim    25-25

12.000 de euro
va cîştiga fiecare handbalistă de la Gyor în cazul în care vor cîştiga trofeul Ligii

"Nu se gîndesc ele la bani!"
Întrebat dacă jucătoarele sale vor juca împotriva Gyorului cu gîndul şi la cei 10.000 de euro promişi de conducere, antrenorul Radu Voina a spus: "Vi se pare o sumă mare aceasta? Eu v-aş aminti că meciul cu Gyor e al 14-lea în actuala ediţie a Ligii. Pînă acum fetele acestea nu au luat nici un ban! Dacă vor juca finala vor lua 10.000 de euro. Împărţiţi suma la 14 partide şi vedeţi pe cît s-a jucat. Oricum, vă spun eu, de cînd sînt la Vîlcea, nici o fată nu a adus aminte de bani. Jucătoarele se gîndesc la gloria lor sportivă, la palmaresul lor. Banii sînt un rău necesar, îi cheltuieşti imediat. Rezultatul va rămîne însă pentru totdeauna".

S-au schimbat arbitrii. Fluieră doi danezi!
Erupţia vulcanului din Islanda, care a impus cea mai mare restricţie aeriană din toate timpurile, a dat peste cap şi planurile Federaţiei Europene de Handbal. Aceasta a fost nevoită să amîne mai multe partide din cupele europene sau să schimbe arbitrii la anumite întîlniri. Aşa s-a întîmplat şi la partida Oltchim-Gyor. Delegaţi iniţial, nemţii Gejpel şi Helbig nu au putut pleca din Germania şi au fost înlocuiţi cu doi danezi: Claus Gramm Pedersen şi Henrik Mortensen. "Cei doi se aflau deja în România, la Braşov, la turneul de calificare Under 20, grupa a cincea", a declarat vicepreşedintele Oltchimului, Nicolae Luca. Pedersen şi Mortensen sînt arbitri internaţionali din 2005. Cei doi nu au arbitrat niciodată pînă acum Oltchimul şi doar o singură dată Gyorul, la meciul egal cu Buducnost Podgorica, 26-26, din sezonul trecut.

Viborg e în finală!
Campioana Europei, Viborg HK, s-a calificat ieri în finala Ligii Campionilor. Danezele au pierdut manşa secundă din semifinale, 26-27 cu Larvik, în deplasare, dar în tur, echipa Cristinei Vărzaru cîştigase cu 27-21. Va fi a cincea finală în Ligă pentru Viborg, care pînă acum a cîştigat trofeul de două ori, în 2006 şi 2009, pierzînd în 1997 şi 2001. Cristina Vărzaru, extrema dreapta a "naţionalei" României, a marcat de 6 ori în meciul de ieri. Românca a trecut pe locul doi în clasamentul golgeterilor Ligii Campionilor, cu 89 de reuşite. Pe primul loc e Alexandra do Nascimento, de la Hypo, cu 98 de goluri, dar aceasta a ieşit din competiţie. Dacă va trece de Gyor, Oltchim va reedita împotriva Viborgului semifinala de anul trecut, dar şi disputa din grupe, din actualul sezon.

Gyor a venit cu autocarul
Tot din cauza norului vulcanic ce se deplasează din Islanda şi împiedică decolarea avioanelor, Gyor nu a mai putut ajunge în România cu charterul. Maghiarii au fost nevoiţi să plece de vineri seara de la Gyor, au înnoptat la Mako, la graniţa cu România, şi şi-au continuat apoi călătoria ieri de dimineaţă spre Rm. Vîlcea. Aseară, de la ora 19:30, finalista ediţiei trecute a Ligii a efectuat un antrenament în Sala Sporturilor "Traian".

Se antrenează cu fluturaşii de badminton!
Secretul evoluţilor bune ale portarilor vîlceni? Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu şi Tereza Pîslaru se antrenează cu fluturaşii de badminton. Goalkeeperii vîlceni trebuie să lovească fluturaşul şi să paseze între ele încît acesta să nu cadă pe parchet.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (32)
catalinstmt
catalinstmt  •  18 Aprilie 2010, 19:56
Postat de pe 18 Aprilie 2010, 12:59

Azi Győr se va califica, sorry! Cat despre Oltchim de azi: - Respect pentru Luca, Lecusanu (chiar daca ea trebuia sa se retraga acum doi ani), Paula -Ujvaros nem felejt-. Ele sunt SPORTIVE super (atat pe teren, cat si in declaratii). - Respect pentru Neagu, Vizitiu, Stanca. Ele sunt JUCATOARE bune, Neagu f.bun, Stanca a FOST f.bun, Vizitiu POATE sa devina f.bun. Nu mi le plac declaratiile lor increzute din presa. - Restul au sclipiri, dar sint inconstante. Manea-haioasa, Bese-doar aparato

Imi pare rau pentru Gyor dar asta este. Am spus acum cateva zile aici undeva ca le dam cu 5 mai mult ca ele, au fost doar 4, dar sunt fericit!!! FORTA OLTCHIM !!! FORTA ROMANIA!!!! FELICITARI FETELOR!!!

fzcsm
fzcsm  •  18 Aprilie 2010, 18:08

Succes fetelor!Jucati pt Romania!!

 •  18 Aprilie 2010, 17:22

cele mai mici preturi de pe piata la accesorii carcase si piese iphone 3g si nokia n97 doar aici h t t p : // m o b i l e - g s m .w e e b l y . c o m/

Vezi toate comentariile (32)
Comentează