SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - ITXAKO, 18:00, DIGISPORT, LIVETEXT GSP.RO

FOTO / Ce dezamăgire » Oltchim a pierdut cu Itxako! Şansele pentru semifinale au scăzut!

Articol de - Publicat duminica, 06 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 martie 2011 22:07

Oltchim Rîmnicu Vîlcea a pierdut, pe teren propriu, meciul contra ibericelor de la Itxako. Campioana României a fost învinsă cu 22-25.

După înfrîngerea de la Estella, 26-25, elevele Anjei Andersen au mai suferit un eşec în grupa principală a Ligii Campionilor, fiind învinse de aceeaşi echipă, Itxako. Deşi au fost susţinute de peste 2000 de suporteri, handbalistele de la Oltchim nu au reuşit să obţină cele două puncte care i-ar fi mărit şansele de calificare în semifinalele competiţiei.

La mijlocul primei reprize, Oltchim avea doar două goluri marcate, iar oaspetele conduceau cu 5-2. Încurajările publicului au contribuit decisiv la descătuşarea handbalistelor de la Oltchim, care şi-au regăsit ritmul obişnuit şi au egalat în minutul 26 (8-8). "Surprizele" Anjei Andersen au continuat şi în partida cu Itxako, extremele dreapta Maier şi Nechita au evoluat pe partea stîngă, aflîndu-se într-o postură nouă de joc. La finalul primei reprize, Oltchim avea avans minim, de un gol, 12-11.

Echilibrul s-a reinstalat în repriza secundă, 14-14 (min. 36), iar Itxako a profitat şi a revenit în avantaj, 15-16 (min. 40). Handbalistele antrenate de Anja Andersen au comis din ce în ce mai multe greşeli, iar paradele Talidei Tolnai nu au putut schimba soarta paridei. Itxako a înscris din toate poziţiile şi, cu cinci minute înainte de final, au preluat conducerea şi nu au mai cedat pînă la final.

Marcatoare:
Oltchim - Elisei-Ardean 6 goluri, Nechita 4, Ozel 3, Pidpalova 3, Vizitiu 2, Manea 1, Beşe 1, Managarova 1, Maier 1.
Itxako - Fernandez 7 goluri, Barbosa 5, Martin 4, Şoit 3, Barno 2, Egozcue 2, Turey 1, Pinedo 1.
După patru etape în grupa unu, Itxako este lider, cu 6 puncte, Buducnost şi Oltchim au cîte 4, iar Krim Ljubljana ocupă ultimul loc, cu doar 2. Ultimele două meciuri din grupa unu, Oltchim le va disputa în deplasare, pe 13 martie, cu Buducnost, respectiv pe 19 martie, cu Krim Ljubljana.


****
AI MAI JOS O GALERIE FOTO DIN TIMPUL MECIULUI!
OLTCHIM - ITXAKO 22-25

Final de meci! Oltchim a pierdut, pe teren propriu, 22-25, cu Itxako!

min 57 Itxako are avantaj de un gol cu trei minute înainte de final!

min 47 Meciul este echilibrat, nici una dintre cele echipe nu s-a desprins, iar scorul se menţine la egalitate, 18-18!

min 38 Oltchim şi Itxako se menţin la egalitate, 15-15!

Începe repriza secundă!

PAUZĂ! Oltchim conduce la un gol diferenţă, 12-11!

min 29 Talida Tolnai a făcut minuni în poarta Oltchimului, iar Ada Nechita a reuşit o serie de 3 goluri consecutive şi a adus în avatanj campioana României!

min 25 Oltchim este condusă la un gol, 8-7, după ce campioana României a fost condusă şi cu trei goluri la debutul partidei, 4-1!

*****

UPDATE // Antrenorul formaţiei Itxako, Martin Ambros, a avut parte de o supriză la sosirea în Bucureşti. Spaniolul a fost aşteptat de Alexandru Buligan, fostul său coleg de la Portland San Antonio, acum antrenor cu portarii la HCM Constanţa. Buligan şi Ambros au stat de vorbă, la Aeroportul Băneasa, circa 10 minute, apoi delegaţia oaspete a plecat spre Rm Vîlcea.

UPDATE // La meci va asista şi fostul antrenor al Oltchimului, Radu Voina, actualul selecţioner al României. Înaintea aducerii Anjei în funcţia de antrenor principal, conducerea echipei oltene a avut trei tentative de a-l reinstala la echipă în locul lui Peter Kovacs.

UPDATE // Dacă învinge în această seară, Oltchim Rîmnicu Vîlcea se menţine pe primul loc al grupei unu principale din Liga Campionilor şi se detaşează în clasament. Astfel, campioana României va face şase puncte şi se va distanţa de Itxako şi Buducnost care au cîte patru puncte.



UPDATE // Cele două formaţii s-au mai întîlnit de trei ori pînă acum. De două ori au învins jucătoarele din Vîlcea, iar o dată Itxako. Victoria oaspetelor de diseară a fost obţinută la jocul din tur, 26-25, după ce româncele au avut la un moment dat 6 goluri avans, iar în ultima secundă au lovit bara!

UPDATE // Toate cele 1.800 de locuri din sala vîlceană vor fi ocupate la ora meciului cu fomaţia spaniolă. 900 dintre ele vor fi ale abonaţilor, iar ceilalţi suporteri au plătit cîte 40 de lei pe bilet.

CLASAMENT
1. Itxako Estella  6p

2.Oltchim Rm.Vîlcea 4p
3. Buducnost Podgorica  4p
4. Krim Ljubljana 2p
* primele două clasate se califică în semifinale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (99)
emil72
emil72  •  06 Martie 2011, 22:59

Dar nu vedeti declaratia antrenoarei ca ei nu-i pasa si nu mai vrea sa vada pe nimeni plangand. pai asta se poate intampla DOAR ATUNCI CAND TE OBISNUIESTI CU INFRANGERILE. . Se intampla lucruri jenante din punct de vedere sportiv la Oltchim SINGURA SOLUTI INOTUL SINCRON DACA VA FACE ASTA ATUNCI DA E O MARE ANTRENOARE . TADICI CRED CA VA EMIGRA IN FINLANDA SA FACA O SAUNA

agent0013
agent0013  •  06 Martie 2011, 22:56

Mai fetelor! Pentru asemenea rezultat, plus cel din Spania, nu aveti nici un fel de scuza! Nu meritati nici macar efortul de a fi injurate ! Parerea mea este ca, nu de antrenor adecvat duceti lipsa, ci de un MEDIC care ... inca nu s-a nascut !!! Sa va fie RUSHINE !!!

dilibau
dilibau  •  06 Martie 2011, 22:51

@emil: intr-adevar, Oltchim e singura echipa din CL cu antrenorat la distanta. Parca am fi la Spiru Haret, cu invatamant la distanta care produce semi-docti cu diplome de filozofi. Schimbarea brusca de antrenor si de metode de antrenament si-a aratat azi efectul hidos: am pierdut mai rau decat in Spania, dar am facut-o de asa natura incat ma inspaimanta viitorul Oltchimului si al nationalei. Cu Nechita pe stanga, Elisei inter si putin Patricia nu poti castiga un meci. Tot vb anja ca vrea sa faca o ECHIPA dar din meciurile de pana acum pare ca scopul ascuns e contrariul: jucatoare care nu stiu cui sa paseze, atacuri dezlanate, aparare visatoare la depasiri (Bese) si ratari de pe 6m

Vezi toate comentariile (99)
Comentează
Close