SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - CROAŢIA 27-28

FOTO Cum a arătat ultimul meci al României de la CM în imagini? » Din Iad în Rai şi invers!

Motorul echipei
Adina Fiera, cea care avea să fie aleasă jucătoarea partidei, e de neoprit. Trage pur şi simplu echipa după ea şi România e mereu în faţa Croaţiei cu 1-2 goluri (Foto: Marian Ionescu) +9   FOTO
Motorul echipei Adina Fiera, cea care avea să fie aleasă jucătoarea partidei, e de neoprit. Trage pur şi simplu echipa după ea şi România e mereu în faţa Croaţiei cu 1-2 goluri (Foto: Marian Ionescu)

Articol de - Publicat miercuri, 14 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 decembrie 2011 22:44

Meciul România-Croaţia ne-a făcut să trecem prin toate stările posibile şi imposibile. Jucătoarele "tricolore" au fost îngeri şi demoni, terminînd însă Mondialul brazilian cu ochii în lacrimi.

Campionatul Mondial din Brazilia nu va fi niciodată o amintire frumoasă pentru handbalistele române. Eliminată încă din faza optimilor de finală, încheind competiţia pe un ruşinos loc 13, România a fost o umbră a echipei care acum un an, în Danemarca, cîştiga bronzul european, la capătul unor meciuri fenomenale.

Chiar dacă în faza grupelor româncele au jucat în salturi, oscilînd evoluţiile bune cu cele mai puţin bune şi chiar penibile, partida decisivă cu Croaţia, de luni, din optimile de finală, a fost abordată de "tricolore" cu o dăruire fantastică. De la finala mică de la Euro 2010 nu le-am mai văzut pe Fiera, Manea, Brădeanu sau Elisei jucînd cu atîta înverşunare.

Totul părea în favoarea "tricolorelor", care deşi au început slab, 0-2, 2-5, au revenit repede şi au preluat conducerea. La pauză, la 18-15 pentru România, după felul cum jucaseră, suporterii se gîndeau deja la sfertul de finală contra Norvegiei. S-a făcut chiar 19-15 şi am avut posibilitatea să ne desprindem chiar şi la cinci goluri. Croaţia s-a trezit însă şi în 10 minute a preluat conducerea, 20-19. Ce a urmat a fost o încleştare şi o luptă pe viaţă şi pe moarte între cele două echipe. A ieşit cîştigătoare Croaţia, 28-27, un meci pe care Vărzaru, Amariei, Tolnai, Pîslaru, Brădeanu nu-l vor uita niciodată, mai ales că, pentru ele, ar putea fi ultimul jucat la un Campionat Mondial!

"Trebuie să privim doar spre viitor!"
Adriana Nechita, extrema dreapta a "naţionalei" României, crede că jucătoarele trebuie să treacă repede peste şocul eliminării de la Mondiale şi să gîndească cu optimism la meciurile care vor veni. "Regretele sînt acum tardive. Nu mai putem întoarce rezultatele. Eu sper să revenim cît mai repede în prim-plan, să realizăm, cele de la Oltchim, un rezultat excelent în Liga Campionilor, iar apoi cu «naţionala» să ne calificăm la Olimpiadă", a declarat Nechita. "O să mai vină Campionate Mondiale, o să mai vină meciuri ale României, poate că atunci îi vom face fericiţi pe suporterii noştri. Acum, trebuie doar să ne cerem scuze că i-am dezamăgit. Se aşteptau de la noi la cu totul altceva", a încheiat Nechita

13 este locul pe care a terminat România actualul Campionat Mondial

Schimbă trei avioane
"Naţionala" feminină a României a părăsit Brazilia după un Campionat Mondial nereuşit, pe care l-a terminat abia pe locul 13. Şefii federaţiei au reuşit să schimbe biletele din data de 19 decembrie pentru 13 decembrie. Româncele au plecat aseară da la Sao Paulo la ora locală 17:45 (patru ore mai tîrziu la Bucureşti), urmînd să zboare pînă la Lisabona. De acolo, urma o nouă escală la Viena şi, în sfîrşit, aterizarea la Bucureşti, programată pentru seara aceasta, la ora 19:55.

PROGRAMUL SFERTURILOR DE FINALĂ
Azi (în direct Dolce Sport)
ora 15:45 Rusia-Franţa
ora 18:30 Angola-Danemarca
ora 21:15 Croaţia-Norvegia
ora 24:00 Spania-Brazilia

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (10)
ceaiuri
ceaiuri  •  14 Decembrie 2011, 15:44
Postat de dorindeva pe 14 Decembrie 2011, 12:43

Daca urmarim atent ultimele 3 minute ale meciului cred ca fetele noastre s-au gandit mai mult la trecerea celor doua minute de suspendare ale Oanei Manea decat la o patrundere, la o fortare de aparare in semicerc a croatelor, la obtinerea unei lovituri de la 7m,la un eventual gol norocos. Sperau ca reintrarea in teren si o patrundere a acesteia ar rezolva problema, uitand ca secundele zburau un cate una. E derpt a fost patrunderea si golul Aureliei Bradeanu, dar fluierasul face cum vrea el, ca are acoperire regulamentara. La unii lasa la altii nu. Danemarca de exemplu a cautat patrunderea in semicerc pana in ultima secunde in meciul cu Japonia si a obtinut 7m, iar acum joaca in sferturi.

dar acolo chiar a fost..7m dupa o gresala copilareasca a asiaticelor cu 3jucatoare in fata si centrul aparandu-se 1 la 1 la pivot chestie speculata de daneza dupa o angajare perfecta gresala a fost facuta de antrenor care a cerut aiurea timeaut cand japonezele aveau3-4 goluri si o jucatoare scapase singura cu..portarul(cu acel gol mergeau mai departe)

kily
kily  •  14 Decembrie 2011, 15:43

Terminati odata cu subiectele despre aceste bagaboande si pestii lor: Gatu si Voina!

zapa_alina
zapa_alina  •  14 Decembrie 2011, 14:52

puteam sa jucam noi cu norvegia, dar nu a fost sa fie...data viitoare...sau poate alta data...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează