SPORTURI  »  HANDBAL  »  PROMOVARE

FOTO Fotbalul înlocuit cu handbalul » HC Vaslui a promovat după 15 ani în prima ligă

Articol de - Publicat miercuri, 28 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 28 mai 2014 10:30

HC Vaslui revine în elita handbalului românesc după 15 ani de pauză. Performanţa este mai mult decât valoroasă, iar antrenorul principal, Leonard Bibirig, susţine că este rodul unei munci susţinute de-a lungul unui întreg sezon.
Înfrângerea din tur cu CSM Călăraşi, singura din campionat, a reprezentat un moment de cumpănă, însă echipa a strâns rândurile, devenind mult mai puternică, dovadă fiind şi performanţa de la turneul final al Cupei României, unde a încheiat pe locul patru.

- O performanţă notabilă pentru handbalul vasluian. Cine trebuie să culeagă roadele?
- E o performanţă ca după 15 ani să se realizeze promovarea în Liga Naţională. Meritul e al tuturor, al celor care au crezut în acest proiect, al celor care s-au sacrificat de-a lungul anilor. Aici mă refer la cei 15 ani de pauză. Meritul este al celor care au investit şi al jucătorilor, care au depus o muncă fantastică şi au crezut în promovare.

- Mai speraţi la promovarea directă de pe primul loc, după înfrângerea din tur cu CSM Călăraşi?
- A fost un moment de mare cumpănă. Cred că momentul acela ne-a unit şi mai tare şi ne-a făcut să muncim şi mai mult, să credem şi mai mult în forţele noastre. Rezultatele şi coerenţa în joc au început să apară după luna ianuarie. Să nu uităm că din vechea echipă au rămas nouă jucători, au venit alţi şapte, iar omogenizarea a durat câteva luni bune. Odată cu Cupa României, a crescut încrederea în forţele noastre, concretizată mai ales în evoluţia excelentă de la meciul cu CSM Călăraşi.

- Apropo de Cupa României. E o altă performanţă notabilă pentru handbalul vasluian.
- Este o performanţă, mai ales că am terminat competiţia pe locul patru din 16 echipe. Suntem o echipă de liga a doua, care a ajuns în primele patru, ceea ce nu e de colo.

- HC Vaslui are notorietate naţională. Peste tot se vorbeşte frumos despre echipă. E un lucru de admirat.
- Handbalul în Vaslui are istorie. A mai evoluat în Ligă, chiar şi cu o participare în cupele europene. Vasluiul are o pepinieră bună, iar acest lucru se vede prin numărul mare de handbalişti care evoluează în prima ligă. Mă bucură că şcoala de handbal din Vaslui este apreciată în continuare.

- Cum va fi în Ligă?
- Cu siguranţă va fi mult mai greu. Ne aşteaptă jocuri mult mai tari, dar am încredere în forţa grupului şi, mai ales, în spectatori, care cred că ne vor susţine meci de meci. Sperăm să punem probleme oricărui adversar.

- Un gând pentru public, care a fost în număr mare la toate jocurile din acest sezon.
- Ţin să-i mulţumesc în numele meu şi în numele echipei pentru sprijinul acordat anul ăsta. A fost alături de noi şi în momentele grele, chiar şi după înfrângerea cu Călăraşi. Vasluienii au venit în număr mare la sală şi vrem să le mulţumim pe această cale. Sperăm să nu-i dezamăgim în Liga Naţională.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează