SPORTURI  »  HANDBAL  »   TROFEUL CARPAȚI

FOTO Mai mult decât amical » Prima echipă a României s-a impus fără probleme în fața celei de-a doua echipe

Articol de , - Publicat duminica, 27 noiembrie 2016 00:00

Pe parcursul celor 60 de minute de joc dintre România A și România B, arbitrele Ana Maria Stoia și Diana Florescu au dictat doar două eliminări de două minute, câte una de fiecare parte.

Asta spune totul despre cum s-au bătut cele două echipe în apărare, fetele încercând, pe bună dreptate, să nu se lovească, să nu se accidenteze, mai ales că pentru cele din prima echipă, peste câteva zile va începe Campionatul European din Suedia.

Nimeni nu înțelege de ce federația a hotărât ca aceste două echipe să se întâlnească între ele, în condițiile în care se putea stabili foarte bine ca România A să joace cu Olanda și România B cu Ungaria, de aici rezultând tot o finală între România și Ungaria!

Cu ce am rămas?

Cu siguranță că meciul a fost un câștig pentru jucătoarele din echipa secundă a României, care au dorit să arate tot ceea ce știu pe teren, și o pierdere de timp pentru handbalistele din prima echipă, care nu au reușit să se monteze și să se concentreze văzând că în față au niște junioare, niște fete tinere, care nu le pot pune probleme.

Au ieșit totuși în evidență, de la echipa B, Bianca Tiron, Bianca Bazaliu, Sorina Târcă, iar de la România A, merită remarcată Andreea Chiricuță, o jucătoare care din păcate nu prinde lotul de Euro, nefiind pe lista de 28, eligibilă pentru turneul final.

Să vină Ungaria!

România va juca în aceste condiții un singur meci util, la Trofeul Carpați, cel de azi cu Ungaria, o echipă care a venit la Cluj cu tot lotul, o echipă care pregătește și ea turneul final din Suedia.
Va fi, cu siguranță, un meci în care se va juca altceva, cu o altă determinare, un meci în care antrenorii Martin Ambros și Costică Buceschi vor putea să tragă clar niște concluzii și să contureze în mare lotul de 16 cu care se va merge la Euro 2016.

Portarii au avut de lucru

Cel mai mult de câștigat din amicalul de aseară au avut portarii. Denisa Dedu și Elena Voicu, care speră să prindă prima echipă la Euro, au fost trimise să apere poarta formației secunde, iar la România A au rămas Paula Ungureanu și tânăra Iulia Dumanska. Toți cei patru goal-keeperi au avut evoluții foarte bune, fiindu-le greu tehnicienilor să le aleagă pe cele trei care vor face deplasarea în Suedia.

România A

Buceschi 4, Chiricuță 4, Chiper 4, L.Popa 3, Zamfir 3, Zamfirescu 3, Manea 2, Pintea 2, Udriștoiu 1, Szucs 1, Geiger 1, Florică 1, Chintoan 1, Burghel-Neagu 1. Antrenor: Martin Ambros

România B

Tiron 5, Bazaliu 5, Târcă 4, Tomescu 3, Apipie 2, Simion 1, Popescu 1, Preda 1, Lopătaru 1. Antrenor: Ion Crăciun

"Așteptam să revin la națională!"

Crina Pintea, pivotul de la Thuringer, a fost din nou convocată la națională și speră să prindă acum Campionatul European

- Crina, așteptai să revii la echipa națională?
- Ce handbalistă nu-și dorește asta? Cred că în momentul în care te apuci să faci un sport, îți dorești să joci în echipa națională!

- Cum e să lucrezi cu Martin Ambros?
- Perfect! Îmi place foarte mult. De la fiecare antrenor cu care am lucrat am avut câte ceva de învățat, dar parcă ăsta e handbalul pe care mi-l doresc. De doi ani, de când am plecat la Thuringer, parcă joc altfel, văd cu alți ochi handbalul, mă bucur cu adevărat de handbal.

- Ambros pune accent pe faza de apărare și tu poți avea un avantaj, nu?
- Mă bucur de ceea ce trăiesc aici, sper să fie bine pe viitor. Îmi place de el pentru că te încurajează tot timpul, și atunci când greșești, și atunci când îți iese jocul. Știe să ne motiveze.

- Cum vezi România la Campionatul European?
- Sunt multe de pus la punct, multe fete accidentate, dar sper să avem o evoluție bună, să facem un rezultat bun. Eu am încredere.

- Cum va fi jocul cu Ungaria? Va fi altceva, nu?
- Categoric. Nu va mai fi unul amical. Când joci cu Ungaria parcă te motivezi altfel. Le cunoaștem bine, știm cum joacă, Martin Ambros le cunoaște și mai bine și cu siguranță ne va spune fiecăreia ce avem de făcut pentru a ieși învingătoare.

"O primă repriză bună, dar a apărut oboseala, echipa mare a schimbat tot timpul componența. Îmi doresc ca într-o zi să ajung și eu să joc în naționala de senioare, e visul meu"
Bianca Bazaliu, România B

"Un meci în care toată lumea a jucat pentru România. Mă bucur că am ocazia să lucrez cu Martin Ambros, se implică foarte mult, ne explică ce avem de făcut și e un perfecționist. Vom avea numai de câștigat"
Cristina Zamfir, România A

  • Prima zi

Ungaria-Olanda B 30-26 (12-13)
România A-România B 31-23 (14-13)

  • Azi

17:00 România B-Olanda B
20:00 România A-Ungaria

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează