SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM RM. VÎLCEA-RANDERS HK 27-23

FOTO Misiune complicată II » Oltchim s-a calificat matematic în grupele principale ale Ligii

Oltchim a avut un start perfect în Ligă: patru meciuri, patru victori. +4   FOTO
Oltchim a avut un start perfect în Ligă: patru meciuri, patru victori.

Articol de - Publicat luni, 05 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 04 noiembrie 2012 22:59

Ca şi în Danemarca, Oltchim a trecut greu de Randers. Conduse în prima repriză, "galacticele" au revenit în partea a doua, la capătul unui joc extraordinar.

Săptămîna trecută, la Randers, Oltchim s-a impus cu 24-20, dar vîlcencele au transpirat din greu pentru victorie. Randers a revenit de la minus 5 la plus unu. S-a terminat însă cu bine.

Aseară, la Rm. Vîlcea, a fost episodul doi al duelului româno-danez. Oltchim a început din nou bine, a condus, dar nordicele au arătat aceeaşi capacitate formidabilă de a reveni. S-a făcut linişte în Sala Sporturilor Traian cînd Masson, Dalby şi compania aveau 10-7 în minutul 29! Vestergaard a cerut time-out, şi-a muştruluit elevele şi efectul s-a văzut imediat: 10-10 la pauză.

Randers a mai condus apoi o singură dată. Cu 11-10. De aici a început adevăratul test al "galacticelor". Paula Ungureanu a închis poarta, Mika Brădeanu a făcut cel mai bun meci al său de cînd s-a întors la Vîlcea, iar apărarea a fost imposibil de trecut. Neagu a lăsat şi ea la vestiare nerealizările din prima parte, contribuind decisiv prin pasele sale la spectacolul extraordinar. S-a ajuns la 15-11 pe tabelă, iar aerul a devenit imediat mai respirabil.

Randers nu a mai avut puterea să se apropie ameninţător, vîlcencele ţinîndu-şi la respect adversarele. S-a terminat 27-23, al patrulea succes consecutiv pentru Oltchim în grupa A care aduce calificarea matematică în grupele principale ale Ligii. Acum rămîne doar lupta pentru locul întîi, care se va da duminica viitoare la Viena. Nu e timp de relaxare pentru vîlcence!

Oltchim 27
Brădeanu 7, Curea 5, Managarova 4, Neagu 4, Manea 3, Stanca 2, Bulatovici 2.
Antrenor: Jakob Vestergaard

Randers HK 23
Aguillar 6, Dalby 5, Jacobsen 3, Dembele 3, Strangholt 2, Agren 2, Andersen 1, B. Kristensen 1. Antrenor: Jan Leslie

Curea: "Nu sărbătorim calificarea. Sîntem prea obosite!"

Iulia Curea a marcat de cinci ori contra Randersului. Extrema spune însă că a fost cel mai greu meci de pînă acum în Ligă, o partidă epuizantă.

Ca şi în partida din Danemarca, Iulia Curea a fost una dintre jucătoarele remarcate aseară, la Rm. Vîlcea. A marcat de cinci ori, ultima reuşită venind pe la spate, în finalul partidei. Responsabila cu spectacolul în formaţia vîlceană, Iulia Curea era însă epuizată şi abia mai putea sta în picioare la final.

- Iulia, a patra victorie, calificarea e deja jucată. Cum a fost?
- Ufff, greu de tot! Ne aşteptam să nu avem meci uşor, dar parcă a fost prea de tot. Bine că am cîştigat, deşi tot timpul am stat liniştită, am ştiut că o să întoarcem scorul.

- A fost un meci în mare viteză, o partidă apreciată de toată lumea.
- Cred şi eu că a fost în viteză, pentru că nici nu mai pot sta în picioare de cît am alergat. Sincer, nu ştiu cum am sărit la ultimele goluri, cum m-am mai apărat.

- Aţi întors din nou rezultatul, aţi fost conduse şi cu trei goluri diferenţă.
- Am arătat încă o dată că avem mentalitate de învingătoare. Nu am cedat psihic, nu ne-am precipitat, am jucat calm. Aşa trebuie să arate o echipă mare! Şi cînd joacă mai prost, tot cîştigă. Oricum, am cîştigat jocul ăsta cu apărarea, Puala a fost iar fantastică.

- Contează foarte mult şi că aveţi o bancă lungă, cum se spune, că rezervele sînt la valoarea titularelor?
- La noi nimeni nu e titular. Orice schimbare se face, nu se simte. E bine, cred eu, că sîntem şi jucătoare mai puţine în lot. Doar 16, nu mai sîntem nevoite să stăm în tribună, chiar şi în campionat.

- Cum sărbătoriţi victoria şi calificare?
- Nu sărbătorim. Sîntem prea obosite. Noi de regulă nu sărbătorim. Sperăm să facem o mare sărbătoare după finală. Pînă atunci însă mai e mult de muncă. Viaţă grea şi drum lung.

- Urmează partida de la Viena, cu Hypo, una pentru primul loc.
- Imediat după partidă, la şedinţa obişnuită din vestiar, antrenorul Jakob Vestergaard ne-a reamintit că sîntem calificate, dar trebuie să luăm primul loc. Pentru asta mergem la Viena să învingem.

- Despre atmosfera din tribune ce zici?
- Mai e ceva de zis? Oamenii ăştia sînt fantastici. Sperăm să le aducem în continuare cît mai multe bucurii.

534647-oltchim-clas.jpg

ALTE ŞTIRI:

Cine este Randers?
Campioana Danemarcei în 2012, Randers a învins-o sezonul trecut, în finală, pe Viborg, tripla cîştigătoare a Ligii Campionilor, fosta echipă a antrenorului de la Oltchim, Jakob Vestergaard. A fost pentru prima dată pentru Randers cînd a reuşit să cîştige titlul, după ce în 2010 şi 2011 a pierdut finala. De-a lungul timpului, mai multe handbaliste din România au trecut pe la Randers. Seria a deschis-o Steluţa Luca, secundul Oltchimului, care a jucat două sezoane, între 2004-2006. Au urmat apoi Carmen Amariei, Mihaela Ani Senocico şi Ionica Munteanu. Randers are un buget de două milioane de euro. După nouă sezoane în actuala ediţie a campionatului danez, adversara Oltchimului e pe locurile 1-3 în clasament, cu 15 puncte, la egalitate cu Viborg şi FC Midtjylland.

Vărzaru, cu tricoul lui Neagu
Cristina Vărzaru, fosta jucătoare a Oltchimului, acum la CSM Bucureşti, a fost aseară la primul meci al Oltchimului în actualul sezon. Cristina a venit îmbrăcată cu un tricou al Cristinei Neagu de la echipa naţională, fiind însoţită de sora sa mai mare şi de mama lor. Vărzaru a vorbit la final şi cu fostul său antrenor, Jakob Vestergaard, cu care a cîştigat în 2010 pentru a doua oară Liga Campionilor la Viborg.

"Am contracarat apărarea avansată a danezelor!"

Jakob Vestergaard e mulţumit de succesul formaţiei sale, dar spune că mai vrea două victorii în grupe pentru a fi liniştit. "A fost un joc atipic, cum a fost şi cel din Danemarca. Am jucat un pic mai slab în apărare, dar din nou Paula a fost fantastică. În repriza a doua am contracarat jocul avansat al lor şi de aici a venit şi victoria. Sînt anumite probleme cînd Bulatovici e ţinută om la om, dar avem soluţii", a subliniat Jakob. Chestionat pe seama faptului că nu foloseşte toate jucătoarele, Vestergaard a spus: "Nu facem experimente în Ligă. Vrem maximum de victorii şi primul loc, lotul îl rulăm în Liga Naţională".

Leslie: "Oltchim poate cîştiga Liga!"
Antrenorul lui Randers, Jan Leslie, a lăudat prestaţia echipei sale, dar şi pe cea a formaţiei române, căreia îi dă şanse mari la cucerirea trofeului Ligii în acest sezon. "Randers a făcut cel mai bun meci din Ligă, în acest sezon,  dar Oltchim a fost mai bună, în special în partea a doua. A contat în repriza secundă şi presiunea publicului. Sperăm ca Oltchim să bată la Viena ca să mai avem o şansă la calificare. Vîlcea arată ca o echipă care poate cîştiga Liga şi are avantajul că Jakob şi Mette, cei doi antrenori, au mai triumfat cu Viborg", a declarat Leslie.

"A fost real interesul Oltchimului acum doi ani pentru transferul meu. La Vîlcea e o atmosferă extraordinară, te simţi cu adevărat handbalistă cînd joci într-o astfel de sală" (Camilla Dalby, inter dreapta Randers)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
criticul89
criticul89  •  05 Noiembrie 2012, 22:36

cd

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Noiembrie 2012, 16:44

dupa jocul de ieri una buna una mai putin...romancele au dus greul(strainele cu 6goluri)lucru bun pt europenele din decembrie, strainele cam pe langa(barbosa praf..iovanovic cu gandul in alta parte,bulatovici cred ca are un complex cand joaca cu echipe nordice)singura care a facut fata a fost pineau(a schimbat soarta jocului imediat cum a intrat in repr a doua )plus publicul care a avut aportul sau,randers pastreaza sanse..teoretice(depinde si de jocul rezultatelor)dar totusi se misca bine dupa ce au pierdut cateva jucat importante

anastasia90
anastasia90  •  05 Noiembrie 2012, 09:41

"Oltchim a avut un start perfect în Ligă: patru meciuri, patru victori." Scriem si noi corect? si da, o sa se califice de pe primul loc :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează