SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANŢA-DANEMARCA 28-23 (14-12)

Franţa, prima finalistă la Mondialele de handbal feminin

Franţa este prima finalistă la Mondialele de handbal feminin Foto: Marius Ionescu (Brazilia)
Franţa este prima finalistă la Mondialele de handbal feminin Foto: Marius Ionescu (Brazilia)

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 decembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 decembrie 2011 23:06

Echipa lui Olivier Krumbholz a învins  vineri seară cu 28-23 Danemarca şi s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în ultimul act la Campionatul Mondial

Campioană mondială în 2003, în Croaţia, Franţa are şansa să repete performanţa şi în Brazilia. Aseară, în prima semifinală a Campionatului Mondial, la Sao Paulo, franţuzoaicele au învins cu 28-23 Danemarca.

Meciul nu a început deloc bine pentru echipa lui Olivier Krumbholz. În minutul 2, Allison Pineau, cea mai bună jucătoare din lume în 2009, centrul Franţei, s-a accidentat grav la genunchiul stîng şi nu a mai putut continua meciul. Coechipierele au resimţit şocul pierderii lui Pineau doar 15minute, vreme în care Danemarca a condus cu 7-5. După aceea, Leynaud, Lacrabere, Boudouin şi celelalte franţuzoiace au jucat din ce în ce mai bine şi au intrat la pauză în avantaj: 14-12.

Ecartul s-a mărit în partea a doua la 18-14 şi 20-16, dar Danemarca nu a cedat. S-a apropiat ameninţător la 21-19, dar nordicele nu au mai avut suflu pe final. Portarul Amandine Leynaud a închis poarta şi handbalistele din Hexagon şi-au trăit bucuria dansînd şi cîntînd la
centrul terenului, alături de cei aproximativ 50 de suporteri. Este a doua oară consecutiv cînd Franţa se califică în finala Campionatului Mondial, după ce în China 2009, a pierdut finala contra Rusiei, 22-25.

A doua semifinală, Norvegia-Spania începe la ora 24:00 (ora României).

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
handbaltotal
handbaltotal  •  17 Decembrie 2011, 16:40

Este momentul sa scapam de antrenori romani de 60 si 70 de ani cu mentalitate de era dinozaurilor . Urmatorul ar trebui sa fie Vlad Caba sau un antrenor strain Muller . Ryde etc. Cu un antrenor bun roman sau strain aceasta echipa era deja Campioana Olimpica , Mondiala si Europeana.

vera7kc
vera7kc  •  17 Decembrie 2011, 12:23

Danemarca nu a avut nici o sansa in acest meci. Doar prin norocul de a castiga grupa, danezele au ajuns sa joace pt medalii.

gabrielaj
gabrielaj  •  17 Decembrie 2011, 01:53

iar astea negre in ceru gurii nu mai pot de nervi ca a pierdut danemarca, da cu norvegia nu le vad bine, oricum pentru mine is niste urate cu fizic de barbat nu handbaliste sa speram ca se accidenteaza mortal si nu le mai vad in teren ca ma scarbesc barbatocii. HAI NORVEGIA!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează