SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE JUNIOARE

Fresh orange » România s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de junioare

Articol de - Publicat joi, 31 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 30 iulie 2014 21:59

România s-a calificat ieri în semifinalele Mondialului sub 18 ani din Macedonia. "Tricolorele" s-au distrat cu olandezele şi se pregătesc acum de întîlnirea cu Muntenegru


Reprezentativa feminină a României a cîştigat ieri, la pas, meciul cu Olanda din sferturile de finală ale Mondialelor de junioare, din Macedonia, şi s-a calificat în semifinale. A fost 36-22 pentru echipa pregătită de Aurelian Roşca şi Gavril Kozma, care a tranşat disputa din start. Româncele au început cu 6-1, 9-2, prima repriză încheindu-se la zece lungimi distanţă: 22-12.

Olanda, care jucase excelent în apărare în precedentele dispute, mai ales în "optimi" contra Ungariei, 22-21, nu a avut reacţie la jocul cu pivotul al României, Lorena Ostase şi mai apoi Dana Abed-Kader neputînd fi anihilate. Şi portarul Mădălina Ion, dar şi interii Bianca Bazaliu şi Cristina Laslo au prins o zi foarte bună, batavele neavînd altceva de făcut decît să lupte pentru a păstra pe tabelă o diferenţă cît mai mică.

11 aruncări de la 7 metri, 12 eliminări
Dacă pînă la meciul de ieri portarii Olandei, îndeosebi Mandy Hoogenboom, străluciseră la aruncările de la 7 metri, ieri nu au avut prea mult succes. România a beneficiat de nu mai puţin de 11 aruncări, iar Hoogenboom a apărat una singură! Şi apărarea a fost la înălţime. Agresivă, a avut de suportat nu mai puţin de 12 eliminări de două minute, dublu faţă de olandeze. Nici măcar în situaţii de dublă superioritate, Olanda nu s-a descurcat. La final, tabela a zîmbit României, 36-22, în condiţiile în care tehnicienii au scos din teren titularele şi au rulat tot lotul.


Bronz pentru generaţia lui Neagu
În 2006, cînd a avut loc prima ediţie a Mondialelor de junioare, România cîştiga prima medalie. Generaţia din care făceau parte atunci, între altele, Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Nicoleta Dincă sau Adriana Ţăcălie cîştiga bronzul în Canada. Avea să fie prima şi ultima medalie, la ediţiile din 2008 şi 2010 "tricolorele" lipsind, iar acum doi ani, în Muntenegru, Perianu, Pricopi, Dedu şi celelalte fete din generaţia 1994 pierzînd finala mică, în faţa Norvegiei.

România la Mondialele de junioare
2006 Canada locul 3
2008 Slovacia nu s-a calificat
2010 Republica Dominicană nu s-a calificat
2012 Muntenegru locul 4
2014 Macedonia locul?

Muntenegru, următorul hop
România întîlneşte în semifinale reprezentativa Muntenegrului, care a trecut ieri, dramatic, de Brazilia, 25-24. Durdina Malovici a marcat cu o secundă înainte de final golul care duce formaţia sa în careul de aşi. România şi Muntenegru s-au mai întîlnit la această categorie de vîrstă anul trecut, la Europenele de junioare. Dacă în grupa principală "tricolorele" au cîştigat atunci cu 27-22, în meciul pentru locurile 5-6, muntenegrencele şi-au luat revanşa, 26-24. Semifinala cu Muntenegru se joacă mîine, de la ora 18:00.

q Duel Maja Savici - Aurelian Roşca
Muntenegru este pregătită de fosta extremă stînga Maja Savici, vicecampioană olimpică la Londra. Savici are în palmares şi trei Ligi ale Campionilor: două cu Slagelse şi una cu Buducnost Podgorica. Maja Savici este la doar al doilea an de antrenorat, ea preluînd anul trecut actuala generaţie, pe care o pregăteşte la Centrul Olimpic al Muntenegrului, de la Danilovgrad.
România este pregătită, în schimb, de Aurelian Roşca, antrenorul principal de la SCM U Craiova, care în carieră a mai antrenat însă echipe precum Oltchim, Corona Braşov. Roşca are un rezultat mare şi cu "naţionala" de junioare, generaţia 1981-1982, cu care a cîştigat aurul european în 1999. Secundul lui Roşca, Gavril Kozma, era antrenorul principal al junioarelor care, în 2006, cîştigau bronzul mondial în Canada.

Cel mai frumos cadou
Ieri, golgeterul echipei României, Bianca Bazaliu, interul stînga de la LPS Slatina, şi-a serbat majoratul. Cu cele 12 goluri marcate, Bianca a contribuit din plin la victoria în faţa Olandei. "E cel mai frumos cadou pe care-l puteam avea. Sînt foarte fericită", a spus sărbătorita. Colegele i-au pregătit un tort la masa de seară şi i-au cîntat "La mulţi ani!".

România 36
Bazaliu 12, Laslo 9, Ostase 3, Dindiligan 3, Taivan 2, Abed-Kader 2, Bucă 2, Alina Ilie 2, Iulia Andrei 1. Antrenor: Aurelian Roşca
Olanda 22
Noordink 5, Meijer 4, Zengerink 3, Vollebregt 2, Amega 2, Van Rossum 2, Zwinkels 1, Van Zigl 1, Haggerty 1, Rijks 1. Antrenor: Alex Vaassen


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
magura
magura  •  01 August 2014, 19:28

ROMANIA - Muntenegru 28 - 25

magura
magura  •  01 August 2014, 19:26

VICTORIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!

neluturap
neluturap  •  31 Iulie 2014, 16:51

In sfarsit un articol mai cat de cat si despre handbal in ziarul asta.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează