SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA-POLONIA 24-19

Gabriela Perianu a făcut un meci bun cu Polonia, dar rămîne tristă: "Regretele sînt imense, puteam juca semifinale!"

Articol de - Publicat joi, 18 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 decembrie 2014 21:52

Gabriela Perianu a făcut un meci foarte bun ieri. A jucat pe postul de inter şi a marcat de 4 ori, ajutînd echipa să cîştige.

"Mi-e greu să joc pe postul de inter dreapta, nu am mai făcut-o decît la junioare, dar încerc să mă obişnuiesc", spunea Gabriela Perianu înainte de Euro 2014.

La doar 20 de ani, liderul generaţiei sale, Perianu a făcut un meci reuşit cu Polonia, brăileanca suplinind excelent absenţa Adrianei Ţăcălie, care s-a accidentat şi a fost înlocuită din lotul de 16 cu portarul Ionica Munteanu.

- Gabi, felicitări! În partea a doua ai adus plusul de care avea nevoie România pe interul dreapta.
- Mulţumesc, am încercat să dau totul. M-am dus la poartă mai hotărîtă, am încercat să las emoţiile deoparte. Am mai şi ratat, dar e bine că echipa a cîştigat.

- V-aţi luat revanşa după înfrîngerea de anul trecut, de la Mondiale?
- Asta ne-am dorit. Şi în afară de asta am vrut să terminăm campionatul cu capul sus. Ne-am dorit enorm să jucăm chiar şi locurile 5-6. Să terminăm cît mai sus, iar pentru asta trebuia să cîştigăm.

- Sînt mari regretele acum, că s-au pierdut acele puncte cu Danemarca şi Ungaria, în ultimele secunde?
- Mai întrebaţi? Sînt imense. Acele puncte ne-au costat foarte mult. Dacă le aveam, eram deja la Budapesta, în semifinale, nu mai stăteam la mîna altora. Ne pare rău.

- Una peste alta, e un campionat reuşit?
- Pentru mine orice meci e important. Încerc să învăţ. La 20 de ani e firesc să adun experienţă, să capăt încredere şi pentru asta trebuie să le mulţumesc celor care s-au bazat pe mine.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Decembrie 2014, 02:39

nu mai conteaza. au pierdut sansa de afirmare europeana si mondiala. pe mana lor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează