SPORTURI  »  HANDBAL  »  DEMISIE

Gheorghe Tadici a demisionat de la naţionala de handbal » FRH nu are bani pentru un antrenor străin

Articol de - Publicat duminica, 11 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 10 ianuarie 2015 22:40

Aşa cum a lăsat să se înţeleagă imediat după Europeanul din Ungaria, Gheorghe Tadici a renunţat la postul de antrenor al "naţionalei", simţind că nu mai e susţinut de conducerea federaţiei.

Gheorghe Tadici şi-a încheiat ieri al treilea mandat la echipa "naţională" a României, unul care a durat de această dată aproape trei ani. În cadrul Consiliului de Administraţie al FRH, care a avut loc la Mioveni (Argeş), selecţionerul a prezentat raportul de activitate pentru ultimul Campionat European, acolo unde România a ocupat locul 9, după care le-a spus membrilor Comisiei că el va pleca.

"Nu am ce să-mi reproşez. Am fost la trei secunde de semifinale. Am făcut egal cu Danemarca, am învins Spania, Polonia, am avut ghinion cu accidentarea Adei Nechita. Cu ea în teren, sigur eram în semifinale. Echipa naţională are potenţial, poate să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio şi trebuie să se califice", a declarat Tadici.

Din 2012, cînd a preluat echipa, Tadici a mai participat la Euro 2012, unde România s-a clasat a zecea, dar şi la Mondialul din 2013, unde a încheiat pe acelaşi loc, 10.

Nu au bani de antrenor străin!
Federaţia nu are încă un selecţioner pentru a-l schimba pe Gheorghe Tadici, deşi toată lumea se aştepta că zălăuanul va pleca. Se vorbeşte tot mai mult de un antrenor străin cu nume, care să preia echipa, dar federaţia nu are bugetul necesar. Danezul Jakob Vestergaard, slovenul Tonje Tiselj, cel care pregăteşte şi pe HCM Baia Mare, ar costa federaţia cel puţin şapte-opt mii de euro pe lună.

Din ţară, sînt vehiculate numele Marianei Tîrcă, fosta antrenoare a Braşovului, care momentan se ocupă de echipa de junioare a României, dar şi ale lui Bogdan Burcea şi Florentin Pera, cei care în mandatul lui Tadici au fost antrenori secunzi.

Decizia FRH trebuie să fie una rapidă, România avînd programat Trofeul Carpaţi în luna martie, dar mai ales barajul de calificare la Mondialul din decembrie 2015, contra Serbiei, în luna iunie.

"Nu mi-a impus nimeni să demisionez!"
Gheorghe Tadici a declarat ieri că decizia de a părăsi echipa naţională a luat-o numai el, fără a fi constrîns să facă acest lucru.

"Nu am făcut decît să-mi ţin promisiunea. Am anunţat că voi pleca după Campionatul European şi asta am făcut. Pledez pentru continuitate la echipa naţională, iar din punctul meu de vedere cred că foştii mei secunzi, Pera şi Burcea, ar trebui să continue. De asta i-am luat lîngă mine, să capete experienţă, să vadă ce înseamnă un turneu final. Acesta e punctul meu de vedere, mi s-a cerut, l-am spus", a declarat Gheorghe Tadici.

Antrenorul de la HC Zalău şi-a dat demisia şi din Consiliul de Administraţie al FRH. "Am făcut-o pentru că nu puteam să-mi exercit meseria la echipa de club. Era îngrădit dreptul constituţional la muncă", a spus Tadici.

CSM Bucureşti nu a primit punctele înapoi
Tot în CA al FRH, de ieri, s-a discutat şi despre "cazul ecusoanele", în urma căruia CSM Bucureşti a pierdut meciul cu SCM Craiova, de pe teren propriu, pentru că antrenorii nu au avut ecusoanele eliberate de FRH. Ministerul Tineretului şi Sportului a somat federaţia pentru a reanaliza cazul în Consiliul de Administraţie.

"S-a votat, au fost patru voturi în favoarea CSM-ului, trei împotrivă şi opt abţineri", a declarat unul din membrii CA. Conform statutului, în acest caz se va menţine decizia dată de Comisia de Apel, de pierdere a meciului, pentru că nu a existat majoritatea simplă a membrilor prezenţi la şedinţă. CSM Bucureşti ar fi avut nevoie de 8 voturi.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
justitiarul13
justitiarul13  •  15 Ianuarie 2015, 05:18

Va-ti vazut visul cu ochii ,a cedat Tadici ,fi-ti fericiti .Ce vor antrenorii straini ? Banii si asa putini pt. cei care au crescut aceste jucatoare cu multe sacrificii .Care Este multumirea antrenorilor ROMANI ? În cel mai bun caz, o despartire amiabila .

radu978
radu978  •  11 Ianuarie 2015, 11:49

In sfarsit. Pa, neica.

secundul
secundul  •  11 Ianuarie 2015, 11:14

Dedu este penibil, pe Rasmussen l-a ratat. Bine ca are Polonia bani de Rasmussen! Cred ca nici Tiselj n-ar fi scump iar Vestergaard ar putea accepta sa antreneze pentru o suma medie. Ce face FRH-ul mereu cu banii? Primeste bani si de la Digi. Polonia n-are bani alocati fetelor mai multi decat noi. Si va mai dau exemple de nationale si mai sarace care si-au permis un antrenor modern. Nu vorbim de Soubak si de cei mai titrati. Noi trebuie gasim un antrenor cu potential si care pana acum a ridicat unele echipe chiar daca mai mici ca noi precum Polonia. Dedu, pe bune, sunteti o rusine daca nu schimbati nimic! Mergem pe strategia lui Gatu. Macar ala a facut un centru de excelenta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează