SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Gheorghe Tadici, fostul selecționer al României, critică selecția făcută de suedezul Tomas Ryde: ”Din păcate, nu cred că ajungem la Olimpiadă!”

Articol de - Publicat sambata, 14 noiembrie 2015 00:00

Din cele 17 jucătoarea convocate de Ryde, 10 vin de la HCM Baia Mare. ”Au luat toate rezervele!”, a spus Tadici

Trei săptămîni au mai rămas pînă la debutul României la Campionatul Mondial din Danemarca, un turneu final extrem de important pentru că va desemna echipele care vor rămîne în cursa pentru Jocurile Olimpice.

Antrenorii României, suedezul Tomas Ryde și secundul Costică Buceschi, au anunțat ieri lotul pe care se vor baza la Mondiale. Sînt 17 jucătoare dintre care doar 16 vor face parte din lotul oficial.

8 schimbări față de ultimul turneu final

Din lotul care a evoluat la ultimul Campionat European, acolo unde România s-a clasat pe locul 9, 9 jucătoare se mai regăsesc acum (Neagu, Brădeanu, Ungureanu, Munteanu, Elisei, Perianu, Pintea, Chiper, Nechita). Opt au dispărut de pe listă (Dedu, Ciuciulete, Hotea, Zamfir, Pîrvuț, Băbeanu, Bondar, Chintoan). În locul lor au fost chemate Petrescu, Geiger, Vizitiu, Tănăsie, Szucs, Marin, Buceschi și Manea.

"Ce caută Tănăsie, Perianu, Vizitiu la lot?"

Fostul selecționer, Gheorghe Tadici, nu e deloc de acord cu lotul făcut de Tomas Ryde. "Se vede clar că omul nu cunoaște jucătoarele, a făcut lotul de acasă, din fotoliu. Nu l-am văzut prin sală, să urmărească handbalistele", a spus Tadici.

Antrenorul de la HC Zalău și-a început tirada. "Ce caută Tănăsie la lot? Dar Vizitiu, Perianu? Ele nu au jucat decît cîte 10 minute pe meci la Baia Mare și acum sînt chemate la lot? Vizitiu a fost accidentată, a stat prin București! Cum să o iei pe Tănăsie în fața Iuliei Curea, de la CSM București? Sau a lui Iuganu, care joacă titulară meci de meci la Roman? Cum să nu o iei pe Cristina Zamfir, care e golgeterul campionatului, care joacă excelent la Brașov? Nu mai zic de Constantinescu, e jucătoarea mea de la Zalău și ar spune lumea că sînt subiectiv. Dar are de trei ori mai multe goluri date decît Perianu. Îmi pare rău să o spun, România avea potențial să meragă la Olimpiadă, dar nu cred că va ajunge acolo. Ne vom clasa pe locul 11-12 la Mondiale", a declarat Tadici.

Tadici crede că nici Szucs și Pintea nu-și merită locul. "Szucs e fată bună, eu am adus-o în România, dar Tiron e mult peste ea. Iar Pintea, am văzut-o în Liga Campionilor, e la vedetele negative, etapă de etapă. Chintoan dă cîte 8-10 goluri pe meci, dar o lăsăm acasă", a adăugat Tadici.

"Mie mi-au cerut întinerirea lotului"

Tadici a spus că nu vede nici o linie în lotul actual. "Ori mergem pe tinere și întinerim lotul, ori mergem pe experiență. Noi am întinerit lotul cu Szucs și cu Geiger! Uitați-vă ce lot a convocat acest Ryde acum o lună în Muntenegru și cîte din acele jucătoare se mai regăsesc. Cristina Zamfir a fost cea mai bună jucătoare a României acolo și acum e lăsată acasă", a subliniat Tadici.

Programul României în grupă

  • România-Puerto Rico (5 decembrie)
  • România-Kazahstan (7 decembrie)
  • România- Spania (8 decembrie)
  • România -Norvegia (10 decembrie)
  • România-Rusia (11 decembrie)
    * primele patru clasate se califică în optimile de finală

100 de goluriare marcate în Liga Națională Cristina Zamfir, față de 26 Perianu, 53 Tiron și 84 Constantinescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1178768058804455
Dorothea Wonner  •  16 Noiembrie 2015, 05:41

Respect performanţele dlui Tadici, dar acord credit dlui Tomas Ryde: Este un atac tipic - sub centură - al dlui Tadici (acum că nu mai e selecţioner & echipa de club pe care o antrenează, nu prea aduce rezultatele dorite!), exprimat în stilul său caracteristic "(...) a făcut selecţia din fotoliu." HAI, ROMÂNIA!

859603110754925
Kessai Serris  •  15 Noiembrie 2015, 14:09

Fara sa ma refer daca merita fiecare jucatoare sau nu, ce ipocrit batran e Tadici... Cu Tanasie si Pintea are razboaiele lui personale, ca, vezi doamne, l-au tradat, dupa ce el le-a scos din foame. Pe Vizitiu si pe Geiger are boala ca nu-i suportau toate figurile si-i dadeau replica. In schimb acuma sunt bune cine? Zamfir pe care el o baga cinci minute, Curea, Tiron si Constantinescu pe care nici macar nu le convoca. Imi aduc aminte asta vara cand a adus-o pe Klimek la Zalau, zice ca cica trebuia sa fie de ani buni centrul echipei nationale. Cine *** era prostu ala de antrenor care n-o convoca? Aaaa, pardon, parca era unu' Tadici... Hahalera batrana si ofticoasa...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

522726647880346
Dacia Romana  •  14 Noiembrie 2015, 16:13

@nkk9 Se vede că nu urmărești meciurile de handbal,nici nu-i greu ca cineva să fie mai bun decât Perianu,voi sunteți orbi,nu vedeți că ea nu joacă nimic dfe 2 ani de zile,dă căte 1-2 goluri din 6-8 aruncări,Constantinescu despre care zici tu chiar joacă bine,joacă toate 3 posturile la 9m!Sunt de acord că Ryde a făcut selecția din fotoliu!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează