SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

Gheorghe Tadici: "La Oltchim handbalistele pot schimba antrenorul cînd vor"

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 06 februarie 2013 17:42

Gheorghe Tadici crede că handbalistele de la Vâlcea ar trebui să îşi închidă telefoanele pînă la meciul de duminică, de la Ljubljana


Selecţionerul Gheorghe Tadici a atacant arbitrajul din meciul contra Oltchimului, pierdut 24-29. Crede că rezultatul final nu este just. Fostul tehnician al echipei vâlcene a lansat un atac voalat la adresa jucătoarelor chimiste, a conducerii clubului şi a Oanei Manea, handbalistă care a renunţat la convocările de la naţională.

- Domnule Tadici, cum a fost meciul de astăzi?
- Scorul este nedrept pe undeva, eu aşa consider. Nu cred că e normal ca la un meci important de campionat să se trimită un cuplu de arbitri fără experienţă, să se facă experimente. Ei nu au vină, a fost primul lor meci şi mai mult nu pot, probabil. În ceea ce ne priveşte, am acceptat condiţiile celor de la Oltchim, am jucat la ora pe care au vrut-o şi am încercat să ne apropiem de un meci de Liga Campionilor. Sper că le-am ajutat, îmi pare rău că la meciul cu FTC nu au jucat tot cu o ambiţie asemănătoare cu cea de azi, altul cred că era rezultatul contra unguroaicelor. La Ljubljana vor avea un meci foarte dificil, sper să reuşească să se impună şi să rămînă cu şanse mari de calificare în semifinale.

- Poate fi vorba de un blocaj psihic al handbalistelor de la Oltchim?
- Nu cred că e vorba de un blocaj psihic. Nici nu cred că ar avea nevoie de un psiholog. Vă spun că sînt păţit, un psiholog le poate da peste cap şi mai mult. Vă spun doar atît, se apropie ciclul, mă refer la conducerile tehnice. Luaţi din spate, de la Rasici încoace să vedeţi cîţi antrenori au fost schimbaţi primăvara. Eu am fost un norocos cred că am putut să îmi duc contractul pînă la capăt. Eu cred că fetele ar reuşi un joc bun la Ljubljana dacă pînă duminică dacă şi-ar suspenda internetul şi şi-ar închide telefoanele. Aşa ar avea un randament de 30-40% mai mare faţă de ce au arătat cu FTC.

- La Oltchim o handbalistă sau un grup de handbaliste pot schimba un antrenor?
- La Oltchim un grup de handbaliste pot schimba un antrenor cînd vrea, la Zalău acest lucru nu este posibil. Vă puteţi duce să vedeţi pe panou cîţi antrenori au fost schimbaţi în ultimii ani la Vâlcea şi să îmi spuneţi dacă e normal. Acest lucru se poate cînd ai o conducere cu anumite interese pentru că nu se poate să nu te dezmeticeşti. Se întîmplă de două ori, de zece ori, de zece ori, nu se poate să nu te dezmeticeşti. Eu nu vreau să mă bag, însă, în bucătăria internă a clubului Oltchim.

- Aţi mai încercat să o convingeţi pe Oana Manea să nu renunţe la naţională?
- Am mai spus-o şi o repet, îi respect întocmai şi necondiţionat opţiunea Oanei Manea. Asta este alegerea ei, probabil şi-a făcut nişte calcule. Poate aşa îi e mai bine. În proporţie de 85% ea şi-a făcut expunerea prin echipa naţională din păcate acum nu mai este interesată de acest privilegiu. Şi este un privilegiu, v-o spune Tadici, să joci sub tricoul naţionale, chiar dacă nu eşti plătită cum ai dori.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
luciansj
luciansj  •  06 Februarie 2013, 21:24

Pai Zalaul cu Tadici antrenor are multe campionate castigare, chiar si 3 consecutive, atuncea Zalaul avea echipa, sponsor, e.t.c. NU avea adversar in Ro. Cu Tadici Romania a luat argintul. E rau, striga la jucatoare, dar a facut performanta la viata lui.

usla
usla  •  06 Februarie 2013, 20:27

Bulatovic are 17.000 euro pe luna , cat toata echipa ZALAULUI . Trebuia sa dea singura 20 goluri, dar se pare ca nu vrea. Am impresia ca vrea sa plece de la VALCEA.

danieliorga2000
danieliorga2000  •  06 Februarie 2013, 20:02
Postat de sibelius pe 06 Februarie 2013, 18:39

Tadici e un Lucescu al handbalului. Din toate punctele de vedere.

Tadici nu e un Lucescu.Tadici stie foarte bine jocul tip aparare contraatac plus atac pozitional in forta (pentru un amnumit tip de jucatoare inalte si masive).Niciodata Romania nu a avut astfel de jucatoare. Dar combinatii in atac pozitional si joc cu extremele ...0....Inclusiv rusii la baieti jucau cu extremele desi sunt adeptii jocului fizic.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează