SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Gnosiane Niombla e încântată de CSM București: ”Avem echipă să câștigăm Liga Campionilor!”

Niombla a câștigat cu Franța argintul olimpic la Rio // FOTO Alex Nicodim
Niombla a câștigat cu Franța argintul olimpic la Rio // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2016 00:00

Gnosiane Niombla, jucătoarea adusă din Franța de CSM, e încântată de noua sa echipă și crede că fetele pot repeta succesele din sezonul trecut.

CSM București, deținătoarea Ligii Campionilor, a cucerit sâmbătă primul trofeu al sezonului, Supercupa României, după ce a trecut cu 23-17 de CSM Roman. A fost prima apariție a campioanei Europei în actualul sezon, unul în care are de apărat cel mai important trofeu continental.

CSM a arătat bine și, mai ales, nou-venitele au demonstrat că se poate pune bază pe ele. Portarul Paula Ungureanu, franțuzoaicele Camille Ayglon Saurina și Gnosiane Niombla, muntenegreanca Majda Mehmedovici și-au demonstrat clasa din primul meci.
Interul stânga Niombla a marcat de 5 ori și a fost, la final, aleasă MVP-ul jocului.

- Gnosiane, cum a fost primul meci în tricoul noii echipe?
- Cred că bine! M-am simțit excelent, fetele m-au ajutat să mă acomodez rapid. Atmosfera la echipă e foarte plăcută, toată lumea știe ce are de făcut. E excelent.

- Ai primit și primul trofeu individual.
- E pentru colecție (râde). Nu pun însă mare preț pe ele, important e ca echipa să câștige. Handbalul e un sport de echipă și eu așa am fost învățată, să joc pentru echipă.

- Te-ai familiarizat cu Bucureștiul?
- Nu am văzut nimic din oraș, nu am avut timp. Știu doar drumul de unde stau până la sală și invers. Dar o să am destul timp. Româncele au fost drăguțe, ne-au invitat în oraș, dar încă nu am avut timp.

- Cum ți se pare noua echipă? Poate să cucerească din nou Liga Campionilor?
- Va fi foarte greu, dar eu cred că Bucureștiul are cu cine să-și apere trofeul. Sunt jucătoare excelente, e o mare concurență pe posturi și acest lucru nu poate duce decât la rezultate. Eu, sincer, abia aștept să joc în Liga Campionilor. Știu, avem o grupă grea, adversare puternice, dar încă o dată, mă bazez pe echipa mea, pe forța grupului.

66de goluri a marcat Niombla pentru Fleury în sezonul trecut al Ligii, în cele 12 partide disputate

Start perfect

Antrenorul Jakob Vestergaard s-a declarat, per ansamblu, mulțumit de evoluția echipei sale în primul meci stagional.

"A fost un început perfect, încheiat cu primul trofeu. Cum era de așteptat, apărarea ne-a adus trofeul. În ofensivă mai avem o mulțime de lucruri de făcut. Prea multe greșeli. Aruncările noastre nu au fost prea bune. Am risipit prea multe șuturi din 6 metri", a declarat danezul de pe banca bucureștencelor.

"Un titlu a fost câștigat, alte trei ne așteaptă în față, dar e mult de muncă până acolo", a adăugat Vestergaard, tehnicianul care a mai câștigat un titlu al României cu Oltchim, în 2013.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
flavius1202
flavius1202  •  05 Septembrie 2016, 11:40

Echipa pare mai buna ca anul trecut, problema e ca si adversarele s-au intarit foarte mult si sunt exact echipele din grupa CSM-ului, Gyor, Rostov, plus Vardar si Buducnost din celelalte grupe! Sper sa nu fie accidentari! Haide CSM Bucuresti! :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează