SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Grupă de foc

Articol de - Publicat miercuri, 02 iulie 2008 00:00

Rulmentul Braşov nu a avut noroc la tragerea la sorţi, nimerind în aceeaşi serie cu vicecampioana Danemarcei, Ikast.

Vicecampioana României, Rul­­­mentul Braşov, are şan­se mici la calificarea în gru­pe­le Ligii Campionilor.Ieri, la tra­­ge­rea la sorţi, bra­şo­ven­ce­le au avut ghi­nion, nimerind în ace­e­aşi gru­pă cu Ikast, vicecampioana Da­ne­­mar­cei, formaţie la care evo­lu­ea­ză cea mai bună handbalistă din lu­me, Kat­ja Ny­berg, cu SPR Lublin şi cu o formaţie ve­nită din turul întîi al ca­li­ficărilor. Ikast va fi prin­ci­pala ad­ver­sară a echipei Ma­ri­a­nei Tîr­că. În a­fară de Nyberg, la Ikast mai joacă alte şase nor­vegi­en­ce: Gro Ham­mer­seng, Isabel Blan­co, Kari Hen­riksen, Ragn­hild Aamodt, Ca­milla Thorsen şi Anne Petersen.

“Nu am avut noroc, dar acum nu trebuie să ne plîngem. Dacă a­vem pretenţii să jucăm în grupele Li­gii, trebuie să trecem de calificări. E rău dacă grupa de calificare se va ju­­ca în Danemarca”, a declarat Ma­ri­­­ana Tîrcă. Grupa de calificare se va dis­­puta între 5 şi 7 octombrie, EHF ur­mînd să stabilească locul de des­fă­­şurare. Rulmentul va debuta însă în faţa echipei venite din primul tur de calificări, va continua cu SPR Lub­lin, în ultima zi urmînd să aibă loc disputa decisivă cu Ikast.

Steaua norocoasă

Campioana României la masculin a avut noroc la tragerea la sorţi. Steaua Bucureşti are şanse mari de a intra în grupele Ligii, avînd de înfruntat în calificări campioana Belgiei, KV Sasja. E, de altfel, ace­laşi adversar pe care l-a avut şi HCM Constanţa anul trecut, în calificări. Ambele jocuri s-au desfăşurat atunci în România, HCM cîştigînd cu 32-22 şi 31-26. Meciul tur-retur se dispută pe 6/7 septembrie, respectiv 13/14 septembrie. Steaua va fi a patra formaţie din România care intră în Ligă.

Oltchim îşi află grupa vineri

“Galacticele” de la Oltchim sînt cali­fi­cate direct în grupele Ligii Cam­pi­o­ni­lor, urmînd să-şi afle grupa vineri. Oltchim va face par­te din urna a tre­ia valorică, alături de Kometal Skop­je (Mac), FC Nurn­berg (Ger), Buducnost (Mun), echipe cu care nu se poate întîlni. Prima urnă va fi for­mată din Zvezda, Lada Togliatti (Rus), Hypo Viena (Aut) şi Viborg (Dan), iar în urna a doua vor intra Gyor (Ung), Krim Ljubljana (Slo), Elda Prestigio (Spa) şi Larvik (Nor). În ultima grupă valorică se vor afla echipele din turul doi preliminar.

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (6)
 •  03 Iulie 2008, 11:18

Avand in vedere ca sunteti o echipa puternica si jucati intr-o competitie puternica,era de asteptat sa intalniti adversari puternici. Singura problema ar fi ca veti juca pe terenul lui Ikast. Dar sa ne gandim ca HCM Baia Mare a castigat in fata acestei echipe,e drept la B.M. nu vad de ce nu a-ti putea sa o invingeti si voi chiar la ea acasa. Daca ne uitam ce echipe joaca in C.L. eu zic ca toti adversarii sunt la fel de puternici. Asa ca uitati de asta,si intrati in teren ca o echipa puternica.

 •  02 Iulie 2008, 22:36

asa e ai dreptate daca tragi linie are si brasovul super echipa pe toate posturile cu jucatoare experimentate care au jucat la acest nivel.si cu ce mai vine sunt ok.

 •  02 Iulie 2008, 18:11

de ce nu ne calificam ?? pt ca NU AVEM ANTRNOR !!!!!!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează