SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

VIDEO Victoria sezonului pentru CSM București, pe terenul liderului neînvins Gyor » Final de meci FABULOS pentru Davidsen

CSM București a învins-o pe Gyor, scor 26-24, în runda cu numărul 12 a grupei A din Liga Campionilor. „Tigroaicele” rămân în lupta pentru locul 2 și pentru calificarea direct în sferturile de finală.
CSM București a învins-o pe Gyor, scor 26-24, în runda cu numărul 12 a grupei A din Liga Campionilor. „Tigroaicele” rămân în lupta pentru locul 2 și pentru calificarea direct în sferturile de finală.

Articol de , - Publicat sambata, 03 februarie 2024 20:40 / Actualizat sambata, 03 februarie 2024 21:09

CSM București a învins-o pe Gyor, scor 26-24, în runda cu numărul 12 a grupei A din Liga Campionilor la handbal feminin. „Tigroaicele” rămân în lupta pentru locul 2 și pentru calificarea direct în sferturile de finală.

Înaintea duelului de azi, Gyor avea asigurat locul de lider în grupa A a Ligii Campionilor, iar CSM venea după o perioadă tulbure, cu succese în fața unor echipe modeste și eșecuri în partidele de greutate.

Grecia - România 2-0, în Cupa Davis » Ionel, eșec în fața numărului 1433 ATP! Tsitsipas l-a învins pe Copil
CUPA DAVIS
Grecia - România 2-0, în Cupa Davis » Ionel, eșec în fața numărului 1433 ATP! Tsitsipas l-a învins pe Copil

Locul secund părea că se îndepărtează din ce în ce mai mult, cu șansele scăzând ca apa într-un bidon găurit, dar sclipind încă acolo. Iar pentru asta un meci bun în Ungaria era esențial.

CSM București, meciul sezonului contra lui Gyor

Tocmai de aceea felul în care a început înfruntarea campioana României a surprins până aproape de șoc și a încântat. Probabil cea mai bună repriză a lui CSM, cu un joc dezinvolt și colectiv, în care au punctat nu mai puțin de 7 jucătoare, iar portarul Laura Glauser a intimidat de la primele faze cu intervențiile ei excelente.

În minutul 4 era 3-1 pentru CSM, dar ceea ce a urmat în repriza întâi a fost de vis pentru oaspete și vis urât pentru gazde. Mingea a circulat iute și precis, Arntzen a făcut ce știe mai bine, bombardând poarta adversă de la distanță, Zaadi a distribuit pase, iar extremele au intrat bine în sistem.

Scorul a continuat să urce, iar în Arena Gyor, acolo unde "tigroaicele" au pierdut de 4 ori din cele 11 întâlniri anterioare și nici alte echipe nu prea au gustat succesul, au început să se audă murmure.

13-6, cea mai mare diferență, s-a înregistrat în minutul 21, după golul extremei stânga Dindiligan. Înainte, Zaadi spărsese poarta – apărată de valoroasa Silje Solberg – cu o superbă execuție de la șold. Neașteptat, dar minunat!

Abia în minutul 27 a apărut prima minge scoasă de Sandra Toft, intrată între timp între buturi, iar aceea a rămas singura intervenție de succes pentru portarii lui Gyor în prima repriză.

8 mingidin 17 a apărat în prima repriză Laura Glauser, procentaj de reușită de 47,06%!

Superb și golul lui Neagu, al doilea pentru ea, în penultimul minut, cu o execuție caracteristică, bătaie puternică, plutire și aruncare imparabilă. Repriza întâi s-a închis cu 15-9 pentru echipa română, un printscreen de păstrat, poate chiar de pus în ramă, dar ce urma?

Prăbușire și descătușare pentru CSM București

Partea secundă a păstrat inițial o diferență grăsuță pe tabelă pentru CSM, deși jocul s-a echilibrat, apărând însă mai multe erori. Zaadi a fost mintea limpede a startului de repriză, franțuzoaica a și înscris, dar a și livrat pase, așa cum a făcut-o și Neagu. În minutul 47, pivotul Ingstad a fost servită succesiv de cele două pentru două reușite necesare.

A venit însă o serie rea, un duș rece ca gheața: de la 22-17 pentru CSM, Gyor a venit la 22-22. Poarta CSM-ului nu a mai scos nimic, în schimb Toft și-a găsit forma. Până la urmă, o parte secundă răsturnată, în care Gyor a fost mai eficientă, iar asta a ajuns să se vadă și pe tabelă.

Cu 5 minute înainte de final, Adi Vasile a trimis-o pe teren pe Elizabeth Omoregie, revenită de puțin timp după o accidentare complicată. Și centrul a înscris două goluri consecutive! Davidsen a avut apoi 3 intervenții grozave. 26-24 cu 30 de secunde înainte de final. Încă o dată apără Davidsen și așa s-a scris istoria unei victorii uriașe și neașteptate.

Prima reușită de CSM la Gyor în toată istoria confruntărilor lor și una care menține speranțele pentru clasarea pe locul 2. Pentru asta însă, campioana României va trebui să joace la fel de consistent în cele două meciuri rămase, cu Bietigheim acasă și Odense în deplasare.

Cea mai bună marcatoare a lui CSM București a fost franțuzoaica Grace Zaadi, cu 8 goluri. Au mai punctat: Ostergaard (4), Ingstad (3), Arntzen (3), Neagu (3), Dindiligan (2), Omoregie (2) și Kobylinska (1).

Clasamentul actualizat în grupa A din Liga Campionilor la handbal feminin:

Victoria sezonului pentru CSM București, pe terenul liderului neînvins Gyor » Final de meci FABULOS pentru Davidsen
FOTO: Flahscore

FINAL. Gyor - CSM București 24-26

min. 60: Time-out Gyor. Încă o „paradă” a lui Davidsen 24-26
min. 59: Depășire fabuloasă a lui Zaadi! Franțuzoaica marchează golul cu numărul 8. Davidsen apără, iar CSM București nu mai poate să piardă! 24-26
min. 58: CSM exagerează. A treia tentativă identică. De această dată, Omoregie forțează în atac. Davidsen face minuni în poarta campioanei României. 24-25
min. 57: Genial! Aceeași combinație între Neagu și Omoregie, același rezultat! Davidsen apără! 24-25
min. 56: Neagu o servește ideal pe Omoregie. Slovena marchează cu parchetul, la colțul scurt. 23-24
min. 55: Time-out cerut de Gyor. Davidsen apără la prima acțiune. 23-23
min. 54: Neagu aruncă previzibil. 23-23
min. 53: Zaadi înscrie de la 7 metri! Era mare nevoie de această reușită. 22-23
min. 51: Prăbușire totală în jocul campioanei României! 21-22
min. 50: Mingi pierdute ușor în atac de CSM. Gyor pune presiune. 19-22
min. 49: Time-out cerut de Adi Vasile. 18-22
min. 46: Ingstad se demarcă inteligent și taie elanul lui Gyor. 16-21
min. 44: Haos în jocul lui Gyor. Două handbaliste se ciocnesc, Neagu recuperează mingea. 14-20
min. 42: Zaadi nu ratează de la 7 metri! 14-20
min. 38: Apărarea lui Gyor n-a înțeles nimic. Zaadi, scăpată singură în inter stânga, ajunge la 5 goluri în meci. 13-19
min. 37: Ingstad se zbate pe semicerc și obține o aruncare de la 7 metri. Zaadi transformă printre picioarele portarului. 12-18
min. 35: Glauser este de netrecut! „Paradă” incredibilă cu mâna dreaptă. 12-17
min. 31: Gyor n-are timp să respire. Neagu înscrie cu o aruncare de pe picioare. 9-16
A început repriza secundă!

CSM București conduce la pauză, 15-9. Golurile campioanei României au fost marcate de: Ostergaard (4), Arntzen (3), Dindiligan (2), Neagu (2), Zaadi (2), Kobylinska (1) și Ingstad (1).

min. 30: Ostergaard face repriza sezonului, 4 goluri din 4 aruncări. Glauser intervine din nou miraculos singură în fața lui Ryu. 9-15 
min. 29: Neagu se înalță superb și aruncă imparabil lângă bară. 8-14
min. 29: Glauser mai scoate o minge. 8-13
min. 25: Apărarea lui CSM București face diferența! 7-13

min. 24: Adi Vasile cere și el time-out. 7-13
min. 21: Glauser are alte două „parade”. Meci perfect pentru CSM București! 6-13
min. 19: Ostergaard nu ratează nimic! Defensiva continuă să scoată mingi usoare. Zaadi punctează pe contraatac. 6-12
min. 18: O nouă pătrundere magistrală a lui Arntzen! 6-10
min. 17: CSM București continuă meciul excelent! Printr-o succesivă de efect, mingea ajunge la Ostergaard. 6-9
min. 14: Gyor a cerut primul time-out al meciului! 5-8
min. 10: Acțiune superbă, cu Neagu la finalizare. 4-6
min. 7: Arntzen e în mare formă! 3-4

min. 2: Ostergaard înscrie pe contraatac. 0-2
A început partida! Gyor a avut lovitura de start. 

Campioana României a avut două absențe importante pentru disputa de astăzi. Crina Pintea a suferit o ruptură musculară la gambă. Pivotul tricolor a reluat antrenamentele, dar nu va face parte din lot. În aceeași situație este și Jennifer Gutierrez, din cauza unei accidentări la cotul drept.

VIDEO. Cristina Vărzaru: „E nedrept să dăm în CSM București doar că este echipa Primăriei Capitalei”

Citește și alte știri din handbal:

Dinamo l-a transferat pe Andre Gomes » Mutarea săptămânii în Europa: „Provocarea carierei!”
DINAMO
Dinamo l-a transferat pe Andre Gomes » Mutarea săptămânii în Europa: „Provocarea carierei!”
Culise explozive din FR Handbal » Xavier Pascual nu a gustat „glumița federală” și a decis să încheie colaborarea! + de ce au fost blocați banii de la ANS
DEZVĂLUIRI
Culise explozive din FR Handbal » Xavier Pascual nu a gustat „glumița federală” și a decis să încheie colaborarea! + de ce au fost blocați banii de la ANS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
ceaiuri.
ceaiuri.  •  05 Februarie 2024, 17:35

o victorie meritata chit ca gazdelor le-au lipsit ..o jucatoare(fizic) sau doua,Oftedal a fost pe foaie..nu a jucat(sau nu a vrut),poate incerca sa negocieze un eventual contract iar slovena absenta,meritul e al antrenorului ,a gasit solutii la sfarsit de meci,bv Adi

Misu1950
Misu1950  •  04 Februarie 2024, 14:51

Asa doar poate intr-un clasament al adevarului: -jucatoare autohtone: Gyor- CSM 4-5 - goluri marcate de jucatoare autohtone: Gyor- CSM 8-5 Nu prea avem cu ce ne lauda in cazul asta nici noi, nici ungurii.

adybumbescu
adybumbescu  •  04 Februarie 2024, 14:24

ce naiba ma bagi time out in ultimele secunde cand esti condus cu 2 goluri ce naiba sa mai schimbi...bravo fetelor

Vezi toate comentariile (23)
Comentează