SPORTURI  »  HANDBAL  »  ACCIDENT

Handbalista Andreea Nica e una din victimele accidentului de parașutism de la Clinceni: "Mă duc să sar. Să mă descarc!"

Andreea Nica a fost colegă de generaţie la tineret cu Cristina Neagu, Patricia Vizitiu şi Adriana Ţăcălie // Foto: Marius Ionescu
Andreea Nica a fost colegă de generaţie la tineret cu Cristina Neagu, Patricia Vizitiu şi Adriana Ţăcălie // Foto: Marius Ionescu

Articol de , - Publicat luni, 19 octombrie 2015 00:00

Asta le spusese colegelor sîmbătă, după ce echipa ei a încheiat la egalitate un meci, ratînd o aruncare de la șapte metri la ultima fază. Amînase saltul cu parașuta de cîteva luni.

Accidentul de parașută de ieri, petrecut pe Aerodromul Clinceni, s-a soldat cu doi morți și un rănit grav. Una dintre persoanele decedate e Andreea Nica, handbalistă la Unirea Slobozia, în prima ligă. Avea 27 de ani, juca pe postul de portar și era fiica președintelui secției de handbal a ialomițenilor. Plus componentă a "naționalei" de tineret a României în trecut și absolventă de Psihologie.

Sîmbătă, chiar înainte de saltul de agrement, echipa sa a terminat la egalitate, 28-28 cu SCM Craiova pe teren propriu, gazdele ratînd o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde. "A fost foarte afectată. M-a întrebat de ce ni se întîmplă nouă toate astea, pe final?", a povestit antrenoarea de la Unirea Slobozia, Victorina Bora.

Ciocnire la 70 m deasupra solului

Fostul pivot al "naționalei" plînge la telefon. "Nu-mi vine să cred că Andreea nu mai e. M-am despărțit de ea sîmbătă, la ora 14:00. Am vrut să mai vorbesc cu ea, părea abătută, dar am zis să o las să se liniștească", a mai spus Victo.

Coechipierele ei povestesc că Andreea își pregătise de trei luni saltul cu parașuta, dar nu avusese timp pînă ieri. "Mă duc să sar cu parașuta, să mă descarc!", le-a spus ea.

Accidentul s-a petrecut în cursul dimineții. Andreea sărise împreună cu instructorul Adrian Constandache, 43 de ani, care avea peste 4.000 de salturi la activ.

În urma lor, un parașutist mai puțin experimentat, Dan Floroiu, s-ar fi lansat prea repede, iar cei trei s-au ciocnit la 70 de metri deasupra solului, izbindu-se violent de pămînt. Andreea a fost dusă imediat la spital, dar s-a stins pe masa de operaţie.

"Era un copil tare bun, o fată inteligentă, aveai cu cine să discuți. Punea mult suflet în tot ceea ce făcea"
Victorina Bora, antrenor Unirea Slobozia

"Am înțeles că s-au încurcat parașutele în timpul saltului, nu ne-am confruntat niciodată cu așa ceva"
Raed Arafat, șef departament Situații de Urgență MAI

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
1178768058804455
Dorothea Wonner  •  20 Octombrie 2015, 03:57

Familiei Nica, CSM Unirea Slobozia, Sincere condoleante! P.S. Poate, astfel, unii din sportul romanesc de performanta - si mai ales din handbalul romanesc -, vor intelege, ce inseamna a fi sportiv (de performanta) in Romania: talent, pasiune, munca, sacrificii, stres! Iar, cand norocul nu iti mai surade, pleci la ingeri pentru a-i invata sa joace handbal printre nori!

mishu_74
mishu_74  •  19 Octombrie 2015, 17:13

am cunoscut-o pe fata asta in Canada in 2006 la campionatul mondial de tineret...era plina de viata si o sportiva exceptionala de pe atunci. RIP Andreea. :(

122893804734501
Claudiu-Adrian Mosoiu  •  19 Octombrie 2015, 11:46

Nu stiu de ce, dar dumnezeu ii ia la el numai pe cei buni. ODIHNEASCA-SE IN PACE.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează