SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

FOTO Handbalistele de la CSM București sunt privilegiate » Cantonament în străinătate, chiar dacă celelalte secții au probleme uriașe!

Laura Chiper și Crina Pintea
Laura Chiper și Crina Pintea

Articol de - Publicat miercuri, 31 iulie 2019 17:56

CSM București nu poate fi văzută de fanii săi în niciun meci de pregătire în România până la startul oficial. Cristina Neagu, Lekic, Nora Mork și compania au programate doar trei turnee în străinătate.

În contextul în care clubul patronat de Primăria Capitalei trece printr-o perioadă financiară extrem de grea, cu datorii mari la aproape toți sportivii legitimați, echipa de handbal feminin CSM București a ales să se pregătească doar în străinătate.

Acest lucru a atras mânia celorlalte secții, care în acest moment nici nu știu dacă se vor putea înscrie în campionat. Handbalistele sunt privilegiate, ele sunt singurele cărora li s-au achitat datoriile financiare și sunt cu banii la zi.

 În contrast, echipa masculină de handbal a CSM a renunțat la aproape toți "stranierii" și se va baza pe jucători autohtoni. În plus, "tigrii" nu vor avea posibilitatea să meargă la turnee în străinătate pentru partide amicale, ci doar în România. 

Germania, Suedia și Franța

Echipa pregătită de suedezul Tomas Ryde va pleca săptămâna viitoare într-un lung turneu prin Europa și va face un adevărat tur de forță. Bucureștencele vor participa pe 3 și 4 august în Germania, la "Wittlich Cup", o competiție aflată la a șasea ediție.

În micul orășel din vestul Germaniei vor mai participa Metz, campioana Franței, și patru echipe din Germania: Bietigheim, Buxtehuder, Metzingen și Bayer Leverkusen.

Din Germania, "tigroaicele" vor participa la un turneu în Suedia, la Skovde, (8-11 august), turneu aranjat chiar de antrenorul Tomas Ryde. CSM le va întâlni acolo pe Skovde, Savehof, Skuru, Kungalvs HK, Ajax Copenhaga, Slavia Praga și Team Tvis Holstebro.

Cel mai tare turneu la care va participa CSM București va fi însă cel din 16-18 august, de la Brest. În turneul din Franța, bucureștencele ar putea să joace chiar cu campioana Europei, Gyor, cu Buducnost Podgorica, campioana Muntenegrului, dar și cu Metz sau Brest.

Direct din străinătate, CSM va reveni acasă și se va pregăti pentru primul joc oficial al sezonului, Supercupa României, programată la Brașov, pe 25 august, contra campioanei SCM Rm. Vâlcea.

Jumătate acasă, jumătate afară

Mai sunt și alte echipe din handbalul feminin care au ales să meargă la turnee în străinătate, dar nu vor evolua exclusiv în afara țării.

Campioana SCM Rm. Vâlcea va ajunge între 8 și 12 august la Podgorica, acolo unde va juca împotriva celor de la Buducnost, Brest, și Astrahanocika Astrahan (Rusia). Vâlcea va mai avea un amical de gală, cu FTC Budapesta, pe care-l va juca la Sânnicolau Mare, pe 16 august. În rest, echipa lui Florentin Pera va juca pe 2-3 august la turneul pe care-l programează, pe teren propriu, alături de SCM Craiova, HC Zalău și Corona Brașov.

Minaur Baia Mare va merge între 9 și 11 august, în Slovacia, la Mihalovce, pentru un turneu alături de echipa gazdă, Iuventa, de Zaglebie Lublin (Polonia) și de Vac (Ungaria). Maramureșencele au și turneul lor, pe teren propriu, pe 22-24 august, alături de aceeași Michalovce, Măgura Cisnădie și Universitatea Cluj.

Măgura Cisnădie merge într-un turneu la Most (Cehia), echipa pregătită de Alexandru Weber urmând să întâlnească acolo pe Most, Thuringer (Germania) și BNTU Minsk (Belarus). Celelalte echipe din România vor susține doar meciuri de pregătire în țară

Vezi și:

Cristina Neagu muncește din greu pentru a se recupera! Cum arată acum genunchiul handbalistei de la CSM București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  01 August 2019, 15:59

Bai prostie umana,toate cluburile din Rou sunt finantate din bani publici dar si o multime din alte tari!

catalynn
catalynn  •  31 Iulie 2019, 22:33
Postat de spineshivers pe 31 Iulie 2019, 19:06

Abia astept sa bage si la handbal o regula europeana cum are UEFA. Esti echipa de stat? Nu joci international. Simplu. Sa scapam de porcaria asta. Sunt mare fan handbal, dar nu mi se pare normal sa fie finantat din bani publici. Mai ales in conditiile in care suntem saraci lipiti.

Unde ai citit așa ceva!? In CL sunt destule echipe finanțate din bani publici ... in plus, la fotbal in L1 și L2 majoritatea echipelor sunt susținute din banii primăriilor, altfel s-ar desființa iar aici vorbim de un sport care are premize pt auto-finanțare. La handbal fete fără bani de la stat nema performanta ...

spineshivers
spineshivers  •  31 Iulie 2019, 19:06

Abia astept sa bage si la handbal o regula europeana cum are UEFA. Esti echipa de stat? Nu joci international. Simplu. Sa scapam de porcaria asta. Sunt mare fan handbal, dar nu mi se pare normal sa fie finantat din bani publici. Mai ales in conditiile in care suntem saraci lipiti.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează