SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM RÎMNICU VÎLCEA

Handbalistele vîlcene, primite cu şampania "Oltchim" la Focşani » Pledoarie pentru handbal

Articol de - Publicat marti, 18 ianuarie 2011 00:00

"Galacticele" de la Vîlcea au fost primite ieri la Focşani, cu şampania "Oltchim", dar şi cu mult entuziasm la jocul demonstrativ din Sala Sporturilor din localitate

Neagu, Stanca, Fiera, Manea şi celelalte handbaliste ale Oltchimului au semnat sute de autografe, focşănenii înghesuindu-se să se pozeze cu "tricolorele"

"Galacticele" de la Vîlcea au fost primite ieri la Focşani, cu şampania "Oltchim", dar şi cu mult entuziasm la jocul demonstrativ din Sala Sporturilor din localitate

Neagu, Stanca, Fiera, Manea şi celelalte handbaliste ale Oltchimului au semnat sute de autografe, focşănenii înghesuindu-se să se pozeze cu "tricolorele"

Handbalistele de la Oltchim au avut parte, ieri, de o surpriză din partea preşedintelui clubului, Ioan Gavrilescu. Născut la Focşani, Gavrilescu le-a dus de dimineaţă la Colegiul Naţional "Unirea", acolo unde peste 400 de elevi au discutat vreme de aproape două ore cu jucătoarele. În centrul atenţiei a fost extrema Valentina Elisei Ardean, cea care s-a născut şi ea la Focşani. "Am emoţii că mă aflu în faţa voastră, în oraşul în care m-am născut. Sper ca noi, fetele de la Oltchim, să fim un exemplu pentru cît mai mulţi copii din ţară care să meargă să facă sport", a declarat Elisei. Vîlcencele au semnat apoi sute de autografe pe calendare, tricouri şi fulare cu însemnele Oltchimului.

Moment pentru reculegere
În drumul spre podgoria Panciu, vîlcencele s-au oprit la Mănăstirea Brazi, cunoscută în întreaga ţară pentru faptul că acolo se găsesc moaştele Sfîntului Teodosie, păstrate în cea mai valoroasă raclă din România. Handbalistele au petrecut vreme de o jumătate de oră în lăcaşul sfînt, rugîndu-se pentru sănătate şi pentru cît mai multe succese pe terenul de handbal. "Doamne, dă să cîştigăm Liga Campionilor!" a fost una dintre dorinţele puse de fiecare dintre jucătoare.

Şampania Oltchim şi Neagu
Cele 20 de jucătoare ale campioanei României au admirat apoi fabrica de şampanie "Veritas" din Panciu, dar au vizitat şi hrubele lui Ştefan cel Mare, acolo unde se depozitează din secolul XV una dintre cele mai cunoscute şampanii româneşti. Chiar directorul Adrian Toma le-a fost ghid jucătoarelor, explicîndu-le procesul de fabricaţie al vinului spumos. Vîlcencele au fost invitate apoi la masă, aici avînd parte de multe surprize. Au fost primite cu muzică populară de către Maria Murgoci şi ansamblul folcloric "Ţara Vrancei".

Cristina Neagu a fost de această dată în centrul atenţiei. Cea mai bună handbalistă din lume în 2010 a primit cadou şampania magnum "Cristina Neagu", cu poza "tricolorei". Şi celelalte fete au avut parte de cadouri: sticla de şampanie "Oltchim". "La Panciu, pentru două evenimente sportive s-a fabricat o şampanie specială: Steaua 7 mai 1986 şi Oltchim 2010, finalista Ligii Campionilor", a declarat directorul "Veritas" Panciu, Adrian Toma.

Handbalistele s-au prins apoi la horă, pe sîrbele moldoveneşti jucînd româncele, dar şi "stranierele": ucraineanca Pidpalova, unguroaica Szucs sau turcoaica Ozel. "Am avut parte de o mare surpriză. Am fost primite cu mare căldură şi cred că astfel de evenimente ar mai trebui organizate şi în alte oraşe", a declarat pivotul Ionela Stanca.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  18 Ianuarie 2011, 19:20

Frumos, o idee excelenta! Fetele de la Oltchim merita toata aprecierea.

droe
droe  •  18 Ianuarie 2011, 14:15

Superb!

vera_rapid
vera_rapid  •  18 Ianuarie 2011, 11:29

cea mai tare poza e cea cu ozel in hrubele lui stefan cel mare:) daca stia stefan....poate renunta de atunci de acum mai bine de 500 de ani, sa se mai bata cu turcii:))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close