SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Handbalul ca artă » AG Copenhaga a făcut show cu Barcelona în faţa a peste 21.000 de spectatori

Danezii de la AG Copenhaga au reuşit să doboare recordul de audienţă în handbal. +1   FOTO
Danezii de la AG Copenhaga au reuşit să doboare recordul de audienţă în handbal.

Articol de - Publicat duminica, 22 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 aprilie 2012 20:29

În faţa a 21.293 de spectatori, pe Parken Stadium, AG Copenhaga a trecut vineri seara de FC Barcelona, scor 29-23, şi e aproape de Final 4.

Un meci greu de uitat! Un meci în care s-a doborît recordul de spectatori la o partidă de Liga Campionilor. Deţinătoarea titlului în Danemarca, AG Copenhaga, a ales să joace prima manşă din sferturile de finală ale Ligii, contra extratereştrilor de la FC Barcelona, pe stadion.

21.293 de suporteri au venit să-şi susţină favoriţii pe Parken Stadium, arena pe care de obicei joacă fotbaliştii de la FC Copenhaga. Existase şi un precedent, în finala campionatului danez, sezonul trecut: AG cu Sonderijske. Atunci au fost aproape 36.000!

Kasper Hvidt, Mikkel Hansen, fraţii Toft Hansen, Joachim Boldsen sau pleiada de islandezi Stefannson, Sigurdsson, Gudjonsson şi Atlason s-au luat la trîntă cu adversarii lor, mult mai bine cotaţi. Numai că Entrerrios, Nagy, Noddesbo, Rocas, Rutenka, Sarici, Sorhaindo, Garcia sau Tomas au fost eclipsaţi. Hvidt a prins o zi senzaţională, a parat între altele patru aruncări de la 7 metri, iar Barcelona părea o echipă ca oricare alta.

AG a pus gol după gol avantaj pe tabelă pînă a ajuns la un incredibil plus 7! Cel mai bun handbalist al lumii din 2011, interul Mikkel Hansen, a fost şi el fascinant. A marcat de opt ori şi a fost principala armă a danezilor în ofensivă.

La un pas de bătaie
Pe final, nervii au cedat. Portarul Hvidt l-a lovit cu pumnul în gît pe pivotul Barcelonei, culmea un danez, Jesper Noddesbo, şi a văzut direct cartonaşul roşu. Nici Noddesbo nu a fost iertat, a primit şi el două minute.

Catalanii au profitat imediat de moment şi au revenit de la 28-21 la 28-23, fără eroul lor Hvidt, Copenhaga neputînd parcă face faţă. S-a terminat 29-23, returul fiind programat în Palau Blaugrana, pe 28 aprilie. Vor fi de această dată 7.000 de catalani, dar şi şase goluri de recuperat pentru campioana Europei pentru a ajunge în Final Fourul de la Köln.

Va juca în retur?
Conform regulamentului din handbal, un jucător care primeşte cartonaşul roşu în ultimul minut pentru un gest nesportiv nu poate evolua în partida următoare. Danezii fac acum presiuni ca portarul Kasper Hvidt să poată juca la Barcelona. Ei se leagă de faptul că şi Rutenka, interul Barcelonei, a luat "roşu" în meciul din "optimi" cu Montpellier, tot pentru lovire, şi a primit drept de joc contra lor.

15 milioane de euro e bugetul anual al campioanei Danemarcei, AG, cu cinci mai puţin decît al  catalanilor

8 trofee ale Ligii Campionilor au cîştigat în istorie catalanii, ultimul chiar în 2011

Citește și:

A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Echipe probabile, cote la pariuri și ce probleme de lot are Edi Iordănescu înaintea amicalului din Ghencea
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Echipe probabile, cote la pariuri și ce probleme de lot are Edi Iordănescu înaintea amicalului din Ghencea
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (2)
liverpool73
liverpool73  •  22 Aprilie 2012, 22:40

ce rusine de ziar! nu este nici macar un rand despre campionatele nationale la handbal si baschet in conditiile in care sunt finalurile de sezon , nu ai etape,scoruri,clasamente, la baschet sunt play-off - uri si nimic sa poti afla rapid care e situatia , promovare zero la aceste sporturi . RUSINE !!!

fibra
fibra  •  22 Aprilie 2012, 11:59

Senzational meci.Handbalul dus la un nivel exceptional.O ciocnire intre doi titani.Pacat ca una dintre echipe va fi eliminata.La asa meciuri te uiti si habar nu ai cind trece timpul,captivat de frumusetea jocului.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează