SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM CONSTANŢA - BOSNA SARAJEVO 26-25

HCM a obţinut prima victorie în actuala ediţie a Ligii Campionilor! » Masca de oxigen

Articol de - Publicat vineri, 15 octombrie 2010 00:00

HCM Constanţa a obţinut prima victorie în actuala ediţie, una venită cu patru secunde înainte de final.

După trei înfrîngeri consecutive, HCM Constanţa a realizat în sfîrşit un rezultat pozitiv în grupa D a Ligii Campionilor. Au transpirat din greu însă pentru un succes obţinut cu mari, mari emoţii, în chiar ultimele secunde.

"Marinarii" au intrat extrem de hotărîţi pe teren şi au încercat să-şi pună adversarul la respect din primele minute. Căpitanul Toma a dat tonul şi Constanţa conducea deja cu 6 goluri în minutul 14: 8-2. Antrenorul campioanei Bosniei, Irfan Smajlagici, a mutat însă cîştigător. Şi-a pus elevii să se apere avansat şi să nu-l mai scape deloc din vedere pe Alexandru Csepreghi, cel mai periculos om al gazdelor. Bosna Sarajevo s-a apropiat la 9-8 şi Constanţa tremura din nou pentru victorie. Constănţenii au strîns însă rîndurile şi au intrat la pauză cu patru lungimi avans: 16-12.

Secundele de groază
Şi în repriza a doua jocul a avut acelaşi curs. Constanţa mereu în faţă, dar adversarii revenind de fiecare dată. Cînd HCM a luat 7 goluri avans, 22-15 (minutul 43), nimeni nu se mai gîndea că prima victorie le-ar putea scăpa elevilor lui Eden Hairi şi Alexandru Buligan. Bosniacii au crezut însă în forţa lor şi au recuperat gol după gol. Cu 30 de secunde înainte de final, în sala din Constanţa s-a făcut linişte. Pazin a egalat la 25 şi tot castelul clădit cu migală de români s-a prăbuşit dintr-o dată. Noroc că, la ultima fază, Riganas i-a pasat excelent lui Stavrositu şi acesta, din postura de pivot, l-a învins pe Uvodici, aducînd prima victorie a HCM-ului în actuala ediţie: 26-25.

"Nu sînt un erou. E bine că echipa a cîştigat. Am avut însă şapte goluri avans şi nu ar fi trebuit să ajungem aici. Tipic românesc, ne-am făcut singuri viaţa grea", a declarat Stavrositu, centrul revenit la începutul sezonului la HCM după două sezoane petrecute la Steaua.

"Sperăm la calificare!"
HCM Constanţa a reintrat în cărţile calificării în "optimile" de finală ale Ligii Campionilor. "Marinarii" sînt încrezători şi cred că pot termina grupa pe locul 4. "Aveam nevoie de aceste puncte ca de aer. Mă bucur că am adus o bucurie suporterilor noştri, care probabil îşi pierduseră încrederea după cele trei înfrîngeri. Acum trebuie să-i batem şi pe ruşii de la Sankt Petersburg şi calificarea va fi mai aproape", a declarat Laurenţiu Toma, golgeterul Constanţei, care a marcat de 7 ori aseară.

"Am avut noroc, dar important e că am cîştigat. Trebuie să eliminăm perioadele de cădere din jocul nostru pentru că altfel, în jocurile din deplasare, ne va fi mai greu să cîştigăm"
Silviu Băiceanu, pivot HCM Constanţa

HCM Constanţa 26 (16)
Toma 7, Csepreghi 4, Stavrositu 4, Mureşan 3, Băiceanu 2, Fl. Nicolae 2, Sabou 1, Angelovski 1, Onyejeke 1, Riganas 1. Antrenor: Eden Hairi

Bosna Sarajevo 25 (12)
Medici 8, Karacici 4, Divkovici 4, Pazin 3, Vrzalici 3, Kapisoda 1, Mesarici 1, Nekici 1. Antrenor: Irfan Smajlagici

CLASAMENT
1. Ciudad Real    3    3    0    0    93-70    6p
2. Croaţia Zagreb    3    2    1    0    94-77    5p
3. Flensburg    3    2    0    1    83-72    4
4. HC St. Petersburg    3    1    0    2    83-94    2p
5. HCM Constanţa    4    1    0    3    99-121    2p
6. Bosna Sarajevo    4    0    1    3    101-119    1p
Următoarele meciuri: HCM Constanţa-St. Petersburg (18.11), St. Petersburg-HCM Constanţa (24.11)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează