SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

HCM Baia Mare are un nou antrenor! A cîştigat de două ori Liga Campionilor!

foto> zurnal24.si
foto> zurnal24.si

Articol de - Publicat miercuri, 24 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 24 decembrie 2014 00:10

Antrenorul care a cîştigat de două ori Liga Campionilor cu Krim Ljubljana va veni la Baia Mare pe 29 decembrie şi va începe treaba cu noua echipă.

HCM Baia Mare a anunţat în această seară noul antrenor al echipei după ce tehnicianul Costică Buceschi a fost demis. Slovenul Tonje Tiselj, care nu avea momentan nici un angajament, va pregăti campioana României pentru următorul an şi jumătate.

Tiselj, 53 de ani, are un palmares excelent ca tehnician. A cîştigat de două ori Liga Campionilor, în 2001 şi 2003, şi a mai jucat o finală cu campioana Sloveniei în 2006, din echipa slovenă făcînd parte şi portarul Luminiţa Huţupan Dinu. Tiselj a pregătit şi naţionalele feminină şi masculină a ţării sale, cu ultima cîştigînd medalia de argint!

A mai antrenat pe Celje Pivovarna Lasko, Gorenje Velenje, KIF Kolding (la masculin), Buducnost Podgorica (feminin). Tonje Tiselj e recunoscut ca un tehnician extrem de exigent, fiind ofertat în trecut şi de Oltchim Rm. Vîlcea. Deşi bătuse palma cu echipa vîlceană, nu a mai ajuns în cele din urmă în România, tatăl său îmbolnăvindu-se grav. De altfel, acum două sezoane, cînd Oltchim şi Krim s-au reîntîlnit în Ligă, Tiselj a cerut scuze conducătorilor de la Vîlcea, dar şi suporterilor, că a promis şi apoi nu a mai venit în România.

La Baia Mare, Tiselj va avea drept obiectiv cîştigarea campionatului şi a Cupei României în actualul sezon, dar şi ajungerea în Final 4-ul Ligii Campionilor sezonul viitor. HCM Baia Mare e pe primul loc în Liga Naţională şi e calificată şi în grupele principale ale Ligii Campionilor, acolo unde va debuta pe 30 ianuarie, în deplasare, contra campioanei Suediei, Savehof.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dash.berlin
dash.berlin  •  12 Martie 2015, 19:10

mare antrenor...sper sa faca treaba buna .

ceaiuri
ceaiuri  •  04 Ianuarie 2015, 12:44

antrenor cu alt pedigree..sunt destui antrenori buni,dar putini ajung destul de sus(nu e asa simplu sa castigi de 2ori trofeul)tb rabdare nu poate avea rez peste noapte(tin minte ca in primul an cand i-au adus destule jucatoare bune..era gata sa nu treaca de faza grupelor)ii tb si un lot pe masura(aici depinde si de el de ce poate sa le invete)cred ca daca lotul e valid poate obtine locul 4

fost_handbalist
fost_handbalist  •  28 Decembrie 2014, 04:59

La romani, cand nu merge ceva, de vina e antrenorul. E valabil la toate nivelele. Cred ca s-a facut o mare greseala si ca HCM-ul va iesi pe usa din dos din EHL Champions League. Eu cred ca suma aia de individualitati (nu vorbesc de romancele din lot) n-a ajuns inca sa fie o echipa, probabil de-abia in sezonul urmator se va suda echipa. Dar primarul si presedintele trebuie sa-si pastreze scaunul si sa schimbe ceva. Eu l-as schimba pe presedinte, ca, dupa parerea mea, n-are minte.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează