SPORTURI  »  HANDBAL  »  LARVIK HK-HCM BAIA MARE, ORA 19:15, ÎN DIRECT PE DIGI 2, DOLCE 1

HCM Baia Mare caută prima victorie în deplasare din Ligă: "Să demonstrăm că avem valoare!"

Ekaterina Davîdenko a marcat 14 goluri pentru HCM Baia Mare în acest sezon // Foto: emaramures.ro
Ekaterina Davîdenko a marcat 14 goluri pentru HCM Baia Mare în acest sezon // Foto: emaramures.ro

Articol de - Publicat sambata, 08 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 07 noiembrie 2014 22:59

Baia Mare nu a cîştigat niciodată în Liga Campionilor, în deplasare. Speră că va sparge gheaţa la Larvik, liderul grupei D cu maximum de puncte.

Speranţele de Final Four ale campioanei României se năruiesc pe zi ce trec. Cu doar o victorie în primele trei etape, HCM Baia Mare are emoţii mari chiar în privinţa calificării în grupele principale. Chiar şi aşa, maramureşencele speră să revină pe linia de plutire şi jocul echipei să se schimbe.

Săptămîna trecută, Larvik a învins la Baia Mare, 24-23, dar doar după ce gazdele au ratat 7 aruncări de la 7 metri! "Va fi mult mai greu decît în tur. Mult mai greu pentru că echipa nu joacă în Ligă în deplasare, la fel de bine ca acasă. Cel puţin aşa a fost pînă acum", a declarat antrenorul Costică Buceschi.

Tehnicianul nu e impresionat de Larvik. "Este o echipă experimentată, dar nu mi s-a părut extraordinară. Are jucătoare rutinate, dar în vîrstă, cărora vîrsta nu le permite să joace din trei în trei zile. Sper să fie şi ele obosite şi dacă noi jucăm cu multă ambiţie şi dăruire, poate nu ne întoarcem cu mîna goală", a spus tehnicianul.

Larvik nu e deloc o echipă invincibilă pe teren propriu, în Ligă. În sezoanele trecute a pierdut de multe ori în faţa propriilor fani. Mai mult de jumătate din disputele din "Larvik Arena" s-au încheiat în favoarea oaspetelor. Formaţiile care s-au impus însă în Norvegia sînt nume grele în handbalul european: Gyor, Buducnost, Vardar sau Krim Ljubljana.

Probleme cu accidentările
HCM Baia Mare se confruntă, din păcate, cu mari probleme de sănătate în lot. Pe lîngă vechile indisponibilităţi, Geiger, Vîrtic, Oltean, Abbingh, recent s-au adăugat şi Alexandra Do Nascimento, dar şi Ekaterina Davîdenko.

Brazilianca nici nu a făcut deplasarea la Larvik, pe cînd rusoaica are în continuare glezna stîngă umflată, neantrenîndu-se cu coechipierele. Tătar şi Buceschi sînt şi ele incomplet refăcute, neputînd juca nici în etapa de campionat de la Slobozia.

9 partide a pierdut Larvik pe teren propriu, în ultimele trei sezoane de Ligă, din totalul de 21 disputate

CLASAMENT
1. Larvik 3 3 0 0 77-66 6p
2. Metz 3 1 0 2 85-84 2
3. Lublin 3 1 0 2 83-89 2
4. Baia Mare 3 1 0 2 77-83 2
* primele trei clasate se califică mai departe. Celălalt meci: Metz-Lublin (duminică, ora 17:00)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
rolando
rolando  •  08 Noiembrie 2014, 21:40

Da.... antrenorul una dintre verigile slabe Pacat

ceaiuri
ceaiuri  •  08 Noiembrie 2014, 21:02

fetele au facut un meci bun dar au fost invinse de..antrenor(norocul tine cu cei buni..e o vb..)la 25-24avem atacul macedoneanca inscrie dar..ghinion costica ceruse time-out si pierdem atacul,antrenorul lor mutase deja decisiv prin schimbarea portarilor hasanic scotand tot chiar o lov de la 7m(si aici nu mai tb marin sa execute poate tiron )si acolo s-a "rupt"meciul in loc de 25-25 am mai inscris 2goluri pe cand ele 6 iar hasanic a avut un procentaj de 75%,in schimb pt europene fetele or sa intalneasca destule jucatoare intalnite azi si acolo razbunarea va fi mai dulce...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează