SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-HYPO VIENA 24-23 (8-12)

HCM Baia Mare jubilează după prima victorie în Ligă: "Am arătat de ce sîntem în stare!"

Aneta Pîrvuţ marchează golul victoriei cu Hypo, infiltrîndu-se pe semicercul vienezelor // Foto: eMaramureş.ro
Aneta Pîrvuţ marchează golul victoriei cu Hypo, infiltrîndu-se pe semicercul vienezelor // Foto: eMaramureş.ro

Articol de - Publicat luni, 21 octombrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 20 octombrie 2013 20:33

Băimărencele au stropit cu şampanie prima lor victorie în Ligă şi au dansat pe melodii maramureşene. Aneta Pîrvuţ a fost eroina vicecampioanei României, marcînd golul victoriei în ultimele secunde.

HCM Baia Mare a obţinut sîmbătă, pe teren propriu, prima victorie din istorie în grupele Ligii Campionilor. Maramureşencele au învins cu 24-23 pe Hypo, galonata echipă care are în vitrină opt trofee de Cupa Campionilor şi Liga Campionilor.

Aneta Pîrvuţ, extrema dreapta de la HCM, a fost eroina partidei, marcînd golul victoriei cu 35 de secunde înainte de final.

- Aneta, felicitări! Ai adus victoria şi bucuria la Baia Mare. Cum a fost pe teren?
- Toată lumea mă felicită pe mine, dar eu am marcat de două ori. Meritul pentru victorie e al tuturor fetelor, nu am jucat singură pe teren.

- Ai jucat din nou inter. Ce înălţime ai?
- Am doar 1,65 metri, dar golurile le-am marcat pe depăşire. Antrenorul a gîndit, probabil, că sînt mai mică şi mai rapidă, pot să depăşesc apărarea masivă. Am jucat inter de multe ori în carieră, chiar dacă sînt micuţă.
Hypo sub Thuringer

- Cum ţi s-a părut Hypo, comparativ cu celelalte adversare?
- Pe Gyor o scoatem din comentarii. E la alt nivel. Hypo mi se pare însă mai slabă decît Thuringer. Nemţoaicele au o echipă mai bună, cu rezerve valoroase. La vieneze sînt doar 7-8 jucătoare, nu au schimbări.

- Aţi fost conduse la pauză cu patru goluri. De unde schimbarea de atitudine din partea a doua?
- Ne-am dorit enorm să cîştigăm. Am intrat timorate, am greşit mult, dar apoi ne-am spus că nu mai avem nimic de pierdut. Am arătat de ce sîntem în stare. Cu ajutorul suporterilor, ne-am dus peste ele! Ne batem pînă la capăt, acum avem şanse la calificare, dacă nu va fi locul doi, măcar să nu ieşim ultimele.

Şampanie şi hore

- Cum aţi sărbătorit victoria?
- Am avut o masă festivă, am ciocnit un pahar de şampanie, am jucat, am dansat. E doar prima noastră victorie în Ligă. Era de sărbătorit!

- Aţi mai putut juca, nu eraţi obosite?
- Eu, nu! Am jucat prea puţin! Mi-am terminat antrenamentul la sîrbe şi la hore (rîde).

- Acum ce urmează pentru voi?
- Mergem la lotul naţional. Miercuri vom întîlni Norvegia, la Oradea. Sperăm ca şi acolo să producem o surpriză. Întîlnim campioana mondială şi olimpică, dar nu ne speriem.

- Pe ce post preferi să te trimită selecţionerul Gheorghe Tadici?
- Pe oricare, inter, extremă, numai să joc! Joc şi în poartă dacă acolo ajut cu ceva!

Gyor, de neoprit
În celălalt meci al grupei, ieri, campioana Europei a învins cu 33-25, în deplasare, pe Thuringer. Nemţoaicele au scăpat însă uşor, avînd în vedere că unguroaicele au condus cu 20-12 la pauză şi cu 32-19 în minutul 53.

Antrenorul Martin Ambros a trimis însă în teren rezervele şi echipa românului Herbert Muller a redus din diferenţă. Gorbicz, cu 11 goluri, şi Bulatovici, cu 7, au fost golgeterii partidei.

CLASAMENT
1. Gyor Audi 3 3 0 0 107-683 6p
2. Thuringer HC 3 1 0 2 84-91 2p
3. Hypo Viena 3 1 0 2 74-88 2p
4. HCM Baia Mare 3 1 0 2 74-92 2p
Etapa viitoare: Hypo Viena-HCM Baia Mare, Gyor-Thuringer (2 noiembrie)
* primele două echipe se califică mai departe. Locul 3 continuă în Cupa Cupelor

Rezultate HCM Baia Mare
29-36 cu Thuringer (d)
21-33 cu Gyor (a)
24-23 cu Hypo Viena (a)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
razvyyc
razvyyc  •  22 Octombrie 2013, 06:15

Fain interviul. Felicitari. Sa stiti ca Parvut are experienta mare pe postul ala. Jucase inter si inainte de a veni la Baia Mare, a fost reprofilata extrema iar dupa plecarea Melindei la Oltchim pe postul ala au fost probate mai multe jucatoare, printre care Sorina Osan, Dobromir, Tamas si Parvut. Daca primele 2 excelau in faza defensiva, Parvut a dat roate pe faza ofensiva, fiind golgetera echipe la un moment dat (de pe postul respectiv).

ceaiuri
ceaiuri  •  21 Octombrie 2013, 18:25

fetele pe moment poate nu realizeaza cat valoreaza aceasta victorie..dar cu cel putin 1pct din urmatoarea deplasare(greu dar 2sapt de pauza pot aduce fetele intr-o forma si mai buna) si cu un moral beton pt ultimul meci(unde se pot face puncte)sa se joace calificarea pt primele 8echipe

gabrielaj
gabrielaj  •  21 Octombrie 2013, 16:03

succes fetelor in continuare.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează