SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL 2011

Huţupan le critică pe Talida şi Pîslaru: "Dacă aveam poartă, cîştigam clar cu Japonia!"

Luminiţa Huţupan (dreapta), într-un exerciţiu la antrenament cu portarii Talida Tolnai (centru) şi Ştefania Dedu (Foto: Marius Ionescu) +6   FOTO
Luminiţa Huţupan (dreapta), într-un exerciţiu la antrenament cu portarii Talida Tolnai (centru) şi Ştefania Dedu (Foto: Marius Ionescu)

Articol de - Publicat joi, 08 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 decembrie 2011 01:20

Antrenorul cu portarii al echipei României îi critică pe cei doi portari care au jucat în egalul de marţ,i 28-28, cu niponele.

Cel mai valoros portar din toate timpurile, la feminin, desemnat de IHF în 2010, Luminiţa Huţupan Dinu e dezamăgită de prestaţia elevelor sale la Mondialul din Brazilia. Tolnai şi Pîslaru nu s-au ridicat la aşteptările Luminiţei, care are în continuare încredere în ele.
"Eu sînt foarte dezamăgită, mi-e ruşine de acest rezultat. Se ştie că un portar poate face diferenţa, dar ele nu au făcut-o! Nu au ajutat deloc echipa în partida cu Japonia. Eu spun că dacă noi aveam poartă, cîştigam clar meciul cu Japonia, pentru că echipa nu a jucat rău", a declarat Huţu.

Fostul mare portar spune că va încerca să le monteze pentru meciurile viitoare. "După toată dezamăgirea, am stat de vorbă, le-am explicat ce e de făcut. Nu ajută la nimic reproşurile. Eu merg în continuare pe mîna lor, cred că-şi vor reveni cu Brazilia şi Franţa. Sînt sigură că după aceste meciuri o să spun altceva, că sînt mîndră de ele", a adăugat Luminiţa.

Şi Huţu crede că are o parte de vină. "Îmi reproşez faptul că am lăsat-o prea mult în poartă pe Talida, în prima repriză, iar pe final, cînd am văzut că Tereza nu apără, ar fi trebuit să mai încerc cu Tolnai. Acum însă e tardiv, trebuie să ne concentrăm pe Brazilia. Nimic nu e pierdut, putem spăla ruşinea numai bătînd Brazilia şi Franţa", a încheiat Lumi.

0 mingi apărate din 11 aruncări e cifra neagră a Terezei Pîslaru la meciul cu Japonia. A stat în poartă 15 minute şi 14 secunde

5 parade a reuşit Talida Tolnai, din 22 de acţiuni, avînd un procentaj de doar 23 la sută. Ea a rămas pe teren 44 de minute şi 46 de secunde

Şi Chirilă are probleme
Interul dreapta nu s-a antrenat ieri, acuzînd probleme la genunchiul drept. "Nu ştiu ce am făcut, în meci eu am simţit dureri la gleznă, dar de dimineaţă m-am trezit cu genunchiul umflat", a declarat Oana. Interul de la Oltchim a stat pe toată durata antrenamentului de ieri, fizioterapeutul Adrian Ionescu masîndu-i piciorul accidentat (foto). Chirilă va juca însă azi cu Brazilia, în ciuda problemelor de sănătate. Oana Manea şi Adina Fiera au şi ele şanse să intre azi, chiar dacă nici ieri nu s-au pregătit alături de coechipiere. Mai mult, doctorul Florin Oancea a sosit aseară special din România pentru a vedea ce probleme de sănătate au cele două vîlcence. Acesta a fost trimis de managerul de la Oltchim, Constantin Roibu.

Jocuri şi multe zîmbete
După meciul cu Japonia, echipa României a susţinut două antrenamente. La primul dintre ele, fetele s-au distrat şi au făcut tot felul de exerciţii haioase pentru a uita de egalul cu Japonia

Egalul cu asiaticele se digeră greu. Fetele au stat ore bune la discuţii în hotelul Bourgon Convention din Sao Paulo în noaptea de după jocul cu ele. Tocmai pentru a ieşi din această stare de încărcătură maximă, antrenorul Radu Voina le-a lăsat ieri de dimineaţă libere. A fost un antrenament în care căpitanul Cristina Vărzaru şi-a destins colegele cu fel de fel de jocuri. Au început cu "maţe încurcate", un joc în care "tricolorele" se ţin de mînă în cerc şi se amestecă, în aşa fel încît trebuie să nu dai drumul coechipierei. La final, cineva trebuie să descurce "încurcătura de maţe".

A urmat un moment de alergare, concomitent cu binecunoscutul "ce fac eu să facă toţi", în urma căruia toată lumea a rîs copios. La final a urmat un joc de îndemînare în care jucătoarele s-au împărţit în două echipe şi au făcut o aşa-zisă ştafetă, cu două sticle care trebuiau trecute printre picioare. "E obligatoriu să uităm de egalul cu Japonia şi să ne ridicăm moralul. Să rămînem unite, să fim şi mai unite pentru că numai aşa putem să avem rezultate", a declarat Valentina Elisei, cea mai bună jucătoare în partida cu Japonia, marcatoare a 9 goluri.

Întîlnire între antrenori "răniţi"
Radu Voina şi Olivier Krumbholz s-au consolat reciproc după rezultatele din ziua a treia. Cei doi tehnicieni s-au întîlnit ieri la antrenament. România tocmai termina şedinţa de pregătire, iar Franţa atunci începea antrenamentul. Voina şi Krumbholz au discutat timp de cîteva minute, fiercare vorbind de meciul său. "Am greşit şi eu, trebuia să cer time-out la final. Am zis însă că mai sînt zece secunde, mingea e la noi. Dar ar fi trebuit să le spun fetelor să nu mai atace, să joace mingea doar înapoi, pentru că eram în patru", i-a spus Voina. "Nu ştiu ce să mai cred. Ai văzut, noi am condus cu opt goluri şi degeaba. Nici eu nu am luat time-out la final, am zis să-l păstrez pentru ultimele minute. Era deja tîrziu", s-a plîns şi Krumbholz.

REZULTATE HANDBAL
Grupa C: Tunisia-Cuba 32-29, România-Japonia 28-28, Brazilia-Franţa 26-22

CLASAMENT GRUPA C
1. Brazilia 3 3 0 0 95-67 6p
2. România 3 2 1 0 91-83 5p
3. Franţa 3 2 0 1 88-65 4p
4. Tunisia 3 1 0 2 77-84 2p
5. Japonia 3 0 1 2 74-101 1p
6. Cuba 3 0 0 3 77-102 0p
Rezultate: Tunisia-Cuba 32-29, România-Japonia 28-28, Brazilia-Franţa 26-22
Azi: Tunisia-Japonia (ora 19:00), Cuba-Franţa (ora 21:15), Brazilia-România (ora 23:45)

Grupa D: Suedia-Uruguay 31-14, Danemarca-Croaţia 23-19, Coasta de Fildeş - Argentina 25-19

CLASAMENT GRUPA D
1. Danemarca 3 3 0 0 90-42 6p
2. Suedia 3 3 0 0 96-50 6p
3. Croaţia 3 2 0 1 100-58 4p
4. Coasta de Fildeş 3 1 0 2 70-83 2p
5. Argentina 3 0 0 3 43-93 0p
6. Uruguay 3 0 0 3 39-112 0p

Rezultate: Suedia-Uruguay 31-14, Danemarca-Croaţia 23-19, Coasta de Fildeş- Argentina 25-19

Azi: Croaţia-Suedia (ora 19:00), Danemarca-Coasta de Fildeş (ora 21:15), Uruguay-Argentina (23:30)
* mai departe se califică primele patru clasate. În "optimi" se va juca după sistemul: 1C-4D, 2C-3D, 3C-2D, 4C-1D

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (10)
dorindeva
dorindeva  •  08 Decembrie 2011, 20:00

"jocuri si multe zambete" "mate incurcate" Si cand te gandesti ca multi o criticau pe Anja Andersen cand le punea pe fete sa se uite la Tom si Jerry, nestiind ca aceste jocuri si momente de relaxare, fac parte din pregatirea psihologica a unui sportiv. Cat de departe suntem de lumea buna.

dorindeva
dorindeva  •  08 Decembrie 2011, 19:17

Cand cel mai mare portar din lume, acum antrenor, are puterea de a recunoaste ca si ea are o parte de vina la acest semiesec, nu poti decat sa-ti scoti palaria si sa spui multumim Luminita Hutupan Dinu pentru tot ce ai facut si ce vei mai face pentru handbalul romanesc. Un mare caracter. Referitor la meciul de azi, cine trateaza Brazilia ca pe o echipa de locul 15 la ultimul mondial se inseala amarnic. Aceasta este Brazilia nascuta la Rio si crescuta la scoli inalte ale handbalului european. Daca mai punem la socoteala si bonusul din partea arbitrajului si al IHF, in seara aceasta vom avea viata grea contra acestei Euro & Brazilia.

gabrielaj
gabrielaj  •  08 Decembrie 2011, 19:02

PISLARU E ACOLO DE DECORATIE NU APARA NIMIK CAND O VAD CA INTRA IN POARTA IMI VINE SA MA IAU DE CAP,TOTO E CEA MAI BUNA ACOLO SI EA TREBUIE SA STEA IN POARTA SE POATE INCERCA SI CU DEDU DAR NUMAI CAND SCORUL NE PERMITE TEREZA TRE SA SE MAI ANTRENEZE MULT SI BINE .SA NU O PUNETI IN MECIUL CU BRAZILIA PE PISLARU CA NU E CAZUL.HAI TOTO PENTRU MINE TU ESTI CEL MAI BUN PORTAR.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează