SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Înfrîngere după 660 de zile » Eşec pentru Gyor în Europa după doi ani de invincibilitate

Aniko Kovacsics (în alb) a ajuns vedeta echipei din Gyor, în absenţa multor dintre titulare // Foto: Marius Ionescu
Aniko Kovacsics (în alb) a ajuns vedeta echipei din Gyor, în absenţa multor dintre titulare // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 03 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 02 februarie 2015 21:48

Gyor a pierdut din nou în Europa după aproape doi ani de invincibilitate. Oltchim fusese ultima echipă care trecuse de campioana Europei.

HCM Baia Mare întîlneşte duminică, 8 februarie, pe teren propriu, campioana Europei, Gyor Audi ETO, echipa care duminică seara a pierdut primul meci în Liga Campionilor după o pauză de aproape doi ani.

660 de zile trecuseră de cînd Gorbicz şi compania erau învinse în Europa. Pe 11 aprilie 2013, în manşa secundă a semifinalei Ligii Campionilor, Oltchim trecea cu 25-24 la Veszprem de Gyor, dar rata calificarea în finală pentru un singur gol! De atunci, unguroaicele nu au mai avut sincope.

Gyor a cîştigat de două ori Liga Campionilor şi a devenit "sperietoarea" Europei.
Castelul invincibilităţii construit de campioana Ungariei s-a dărîmat însă duminică seara, chiar în faţa propriilor suporteri. Larvik, campioana Norvegiei, o echipă care se află în prag de desfiinţare din cauza problemelor financiare, le-a administrat maghiarelor o nouă înfrîngere. A fost 26-25 pentru Larvik, după ce Gyor a condus cu 25-23!

Campioana Ungariei trece însă printr-o perioadă extrem de grea, avînd foarte multe jucătoare indisponibile. Gorbicz şi Lunde sînt însărcinate, iar Amorim şi Grubisici s-au accidentat de curînd. Mai mult, în timpul jocului cu Larvik, Susann Muller a simţit şi ea dureri la picior şi nu a mai putut intra pe teren.

Şansă pentru Baia Mare
Baia Mare prinde campioana Ungariei într-o perioadă extrem de nefastă şi ar putea profita de acest lucru. În criză de efectiv, Gyor nu are nici presiunea rezultatelor, fiind deja calificate în "sferturi". Cum nici primul sau al doilea loc nu contează foarte mult, unguroaicele ar putea să nu fie foarte concentrate.

Pe de altă parte, maramureşencele au jucat şi anul trecut împotriva Gyorului, în faza grupelor, dar au pierdut de fiecare dată: 20-23 la Gyor şi 21-33 la Baia Mare. Tonje Tiselj, antrenorul sloven al băimărencelor, are şi el o dorinţă enormă de a cîştiga în faţa Gyorului. "Le-am întîlnit de multe ori, dar nu am reuşit să le înving niciodată", a declarat Tiselj.

Concediat după un singur joc!
Vardar Skopje, campioana Macedoniei, echipă calificată anul trecut în Final 4, şi-a demis antrenorul după numai un joc! Danezul Kim Rasmussen, tehnicianul care a dus Polonia pe locul 4 în lume la Mondialul din 2013, a fost dat afară după ce Vardar a pierdut, 23-26, disputa cu HC Leipzig, în prima etapă din grupele principale. Rasmussen fusese numit la începutul anului antrenor consultant şi avea rolul de a o ajuta pe Indira Kastratovici pe banca tehnică.

Se mută în Rusia
Katrine Lunde, portarul Gyorului, nu va mai apăra poarta campioanei Europei din sezonul viitor. Norvegianca a semnat un contract pe un an cu echipa rusă Rostov Don. Lunde a cîştigat de două ori Liga Campionilor cu Gyor şi de alte două ori cu Viborg, dar are în palmares şi titlul olimpic, mondial şi european cu "naţionala" Norvegiei. Cel mai bun portar din lume în 2008, 2010, 2012, Lunde nu poate să joace în momentul de faţă, fiind însărcinată.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează