SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - NORVEGIA 19-27

INTERVIU Aurelia Brădeanu a explicat de ce România a fost învinsă de Norvegia: "Psihologic am pierdut meciul!"

Articol de - Publicat duminica, 07 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 decembrie 2014 23:04

România a debutat cu o înfrîngere categorică la Euro 2014, 19-27 contra campioanei olimpice, Norvegia. A scăpat uşor după scorul pe care tabela l-a arătat în minutul 43: 23-10! Nici una dintre românce nu s-a ridicat la importanţa partidei. Ce explicaţii dau fetele?
Căpitanul Aurelia Brădeanu, aflată la al 15-lea turneu final important (Europene, Mondiale şi Jocuri Olimpice) spune că România a pierdut meciul pentru că a făcut prea multe greşeli uşoare, nepermise şi că startul de meci le-a îngropat pe jucătoarele tinere, fără experienţă.

- Mika, poţi să explici evoluţia voastră în meciul cu Norvegia?
- Nu prea! Ne-am dorit enorm, eram încrezătoare, convinse că putem face un meci mare. Dar am început foarte prost, ne-am grăbit cu aruncări la poartă, am ratat situaţii de unu la unu şi de aici tot planul s-a năruit.

- Ştiaţi că norvegiencele au contraatac devastator şi apărare extrem de mobilă?
- Exact, asta am vorbit, să dejucăm jocul lor agresiv, tot timpul cu mîna în gît la jucătorul cu mingea. Dar nu am putut. Nu ne-a ieşit nimic.

- Pe startul jocului au fost şi cîteva decizii ale arbitrelor. V-au demoralizat?
- Nu dau vina pe arbitraj, dar cînd la tine pe semicerc fluieră orice, iar dincolo nimic, parcă îţi vine să urli. Dar ne aşteptam, aceste arbitre aşa au fluierat totdeauna echipa României. Sîntem prea mici în comparaţie cu Norvegia.

- Voi, jucătoarele cu experienţă, nu aţi reuşit să le ridicaţi pe cele mai mici?
- Prea se aşteaptă mult de la noi. Mai ales de la Cristina Neagu. Ce poate şi ea să facă? Şi-au luat măsuri, au anihilat-o, trebuie să ne asumăm toate responsabilitatea.

- Puteţi să vă ridicaţi pînă marţi, la meciul cu Danemarca?
- Nu o să fie uşor, asta e clar, dar încercăm. Chiar dacă am început rău, trebuie să o scoatem la capăt. Meciul acesta l-am pierdut psihologic, în start. Acum trebuie să arătăm că nu cedăm aşa uşor.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
kdk.19
kdk.19  •  08 Decembrie 2014, 18:55

INTREBARE ; VOI DE CE N-ATI PROCEDAT IDENTIC CU NORVEGIENCELE- MANA-N GAT ...?

ceaiuri
ceaiuri  •  08 Decembrie 2014, 18:23

mica...adversarele sunt cu o clasa peste...

delpiero82
delpiero82  •  08 Decembrie 2014, 13:27
Postat de dilibau pe 07 Decembrie 2014, 23:09

Aceleasi vorbe goale, dupa ce pornim cu avant muncitoresc... oare de cate ori n-am vazut aceleasi discursuri sforaitoare inainte de competitie, si aceeasi dezamagire dupa... astazi mi-a fost pur si simplu rusine sa ma uit la acest meci, in special in prima repriza. Ca am pierdut, OK, dar sa nu lupte ele pana la capat pt saracii suporteri care-si scuipau plamanii chiar si cand alea aveau 11 goluri diferenta, asa ceva n-am sa iert sau sa inteleg vreodata. Lor le trebuie pemparshi, nu antrenor, ca-s toate niste fricoase (in afara de Cristina si Paula).

Chiar se mai uita cineva la meciuri? :)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează