SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINAL FOUR

INTERVIU EXCLUSIV cu Cristina Neagu, înainte de Final Four-ul Ligii Campionilor: "În 2010 am fost mai aproape decât acum. Va fi un turneu infernal"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2018 18:00

Cristina Neagu, starul lui CSM București, prefațează meciurile de la Budapesta. Cel cu Gyor e "meciul sezonului" crede starul CSM-ului care încearcă să câștige Liga și cu o echipă românească. 

  • Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin are loc în perioada 12-13 mai, la Budapesta. CSM București va evolua în semifinale împotriva lui Gyor, sâmbătă, 12 mai, de la ora 16:15;

Fetele de la CSM București numără orele până la startul Final Four-ului Ligii Campionilor. Fac ultimele pregătiri înainte de jocul cu Gyor, prima semifinală de la Budapesta.

Tensiunea crește, la fel și emoțiile. Joi vor decola spre capitala Ungariei, locul unde CSM merge pentru a treia oară consecutiv. Amintirile sunt frumoase, în 2016 au cucerit trofeul, anul trecut au fost pe 3.

Cristina Neagu participă la al cincilea Final Four din carieră. Nu a lipsit la nici unul. Dar e primul în tricoul "tigroaicelor". Și, recunoaște, nerăbdarea e mare.

- Cristina, care sunt gândurile înainte de acest Final Four?
- Când ne-am întâlnit pentru prima dată în luna iulie, spuneam că obiectivul sezonului e calificarea în Final Four. Acum este un obiectiv îndeplinit. A fost un sezon greu, cu urcușuri și coborâșuri, am avut meciuri bune după care unele foarte slabe. Acum ne fixăm alte obiective, pentru că ne dorim trofeul. Trebuie să știm cu toții că va fi o competiție extrem de grea. Am un sentiment bun și, tot ce pot eu să vă promit, e că vom da totul pe teren ca să ieșim învingătoare.

Nu scapă de Gyor

- Ți-ai fi dorit un alt adversar?
- Nu. Am avut un feeling că vom nimeri cu Gyor. Am jucat de multe ori cu Gyor în Final Four și nu am învins niciodată. Cred că a venit timpul să și câștig!

- E cel mai important meci, nu?
- Obiectivul major ar fi să învingem Gyor în semifinale, după care, ajunși într-o finală, orice se poate întâmpla! Cunoaștem bine Gyorul, am jucat de două ori în acest sezon, cred că a fost un sezon greu și pentru ele, au avut multe jucătoare accidentate. Poate, dacă am fi avut mai multă stabilitate în joc aș fi spus că suntem favorite în acest meci. Așa spun că șansele sunt egale, poate un pic favorite Gyor pentru că joacă acasă, ca de fiecare dată.

- Te aștepți la un marcaj special la acest meci?
- Nu, sunt convinsă că Ambros Martin știe că avem jucătoare bune pe toate posturile și că trebuie să fie pregătit pentru întreaga echipă, nu doar pentru mine.

- Cum a fost pregătirea din ultima perioadă?
- După cum se știe am schimbat antrenorul. Per Johansson a venit cu stilul său, are modul lui de a face tactica. Este și un pic de presiune. Semifinala cred că e cel mai important meci al sezonului. La acest nivel orice se poate întâmpla și adrenalina va fi la nivel foarte mare. Eu spun că ne-am pregătit bine, vom vedea ce va fi sâmbătă.

- E a doua încercare a ta de a câștiga Liga cu o echipă din România, după Oltchim 2010. Ești mai aproape acum decât erai atunci?
- Dacă ar fi să compar, nu cred că sunt mai aproape. În 2010 eram deja în finală, cu CSM e semifinală. Cred că sunt perioade diferite, sistemul Final Four e total diferit de o finală tur-retur. Atât pot spune că îmi doresc foarte tare să ajung în finală și să ne luptăm pentru trofeu!

"Emoțiile sunt mai mari!"

- Ai spus că nu aveți stabilitate?
- Da, am vorbit de lipsă de stabilitate din punct de vedere al jocului. Au fost meciuri bune, apoi slabe. Cel mai bun exemplu e dubla cu Metz. După meciul sezonului, partida excepțională de acasă, a urmat poate cel mai slab, în deplasare! Ne-a ridicat și nouă multe semne de întrebare. La asta m-am referit când am vorbit de stabilitate. Per e de o lună, a venit cu alte idei, cu alt sistem, el vrea altceva, nu e simplu. Cred însă că în ultimele săptămâni suntem mult mai unite, comunicăm mai mult, ne pregătim cât putem de bine.

- Ai simțit-o pe propia piele anul trecut la Buducnost. Cum joci la un Final Four când știi că acele meciuri sunt ultimele pentru respectiva echipă?
- E o încărcare emoțională mai mare, îți dorești să termini sezonul, cu acele colege, în cel mai bun mod posibil. Și asta înseamnă să câștigi. Am simțit asta pe pielea mea anul trecut la Buducnost și colegele care pleacă de la CSM au spus că își doresc să părăsească echipa cu un trofeu. Nu e ușor, e foarte greu emoțional.

"Am jucat cu Gyor în acest sezon, dar de fiecare dată le-au lipsit jucătoare. Acum s-au refăcut unele, s-au accidentat altele. Le cunoaștem însă foarte bine așa cum și ele ne știu"

"Un meci de Final Four e total diferit. E altă tensiune, altă motivație, totul se schimbă și-ți dai seama când vezi fețele adversarelor. Sunt încrâncenate, mai rele, concentrate"

"Sper din tot sufletul ca oamenii care vin la Budapesta să ne susțină pe tot parcursul meciului, indiferent de evoluția scorului. Să ne încurajeze 60, 70 sau 80 de minute, câte vor fi. Și ei sunt în competiție cu 10.000 de fani ai Gyorului și nu le va fi ușor"

"Probabil că e cel mai echilibrat Final Four din câte au fost. Toate echipele pornesc cu aceeași șansă. Ca să câștigi trebuie să ai și puțin noroc, să prinzi o zi bună și să ai portari în formă.De obicei, se înscriu puține goluri și orice minge apărată de portari e foarte importantă" Cristina Neagu

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Mai 2018, 12:05

banuiesc ca sansele erau mai mari daca nu intalneam gyor...o echipa ce joaca bine (chit ca au avut mai mereu jucatoare accidentate)si nu e vb de stabilitate in joc cat de inconstanta jocurilor facute..meciuri bune urmate de unele mai putin reusite...aceasta constanta in joc ne-a lipsit,constanta ce ne-ar fi dat mai multa incredere in F.F.dar cum jocul are 60min pt ambele echipe se pot intampla multe...faptul ca unele jucatoare sunt la final de contract(altele vor pleca inainte...)cred ca vor incerca sa dea totul pe teren si sa termine cu inca un trofeu castigat

1391972634181505
Adrian Popescu  •  07 Mai 2018, 19:06

Un om modest, dar singurul numarul 1 pe care il avem in ultimii 20 de ai la un sport de echipă. Asta este tot ce poate spune...Mai departe, că este câine pe teren și nu are glume cu nimeni din echipă asta este altceva iar legende sunt destule. La detractori, vorbele jucătoarelor Gullden și Ayglon care spun despre ea că este tare în gură, spun totul...”este greu de jucat lângă ea”...dar trebuie să i se ierte pentru că poate din plămada asta trebuie să fii ca să ajungi de trei ori numărul 1. ..Uitați-vă la Hagi cum gândește...„bă voi trebuia să îmi faceți mie statuie”

Vezi toate comentariile (2)
Comentează