SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

INTERVIU Jakob Vestergaard, noul antrenor al Oltchimului, vrea show: "Putem cîştiga Liga Campionilor!"

Jakob Vestergaard le-a instruit ieri pe fete // Foto: Marius Ionescu (Rîmnicu Vîlcea)
Jakob Vestergaard le-a instruit ieri pe fete // Foto: Marius Ionescu (Rîmnicu Vîlcea)

Articol de GSP - Publicat marti, 10 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 10 iulie 2012 09:03

Danezul Jakob Vestergaard, noul tehnician al Oltchimului, şi-a început de ieri treaba la Vîlcea. Nordicul are încredere în lotul echipei şi e convins că poate aduce trofeul Ligii în România.

La 37 de ani, Jakob Vestergaard a cucerit de două ori Liga Campionilor cu Viborg în 2009 şi 2010. În 2011 a fost dat afară însă de la campioana Danemarcei după ce nu a mai reuşit să treacă nici măcar de faza grupelor în Ligă.

CITEŞTE ŞI: Teste din prima zi » Jucătoarele de la Oltchim au început pregătirea fizică

A construit la Viborg una dintre cele mai de temut echipe din istoria Ligii, din care făceau parte surorile Lunde, Katrine şi Kristine, nemţoaica Grit Jurack, muntenegreanca Bojana Popovici sau Cristina Vărzaru.

Doreşte formarea unui Dream Team şi la Oltchim, bazîndu-se pe vedetele de acum: Katarina Bulatovici, Alexandrina Barbosa, Allison Pineau, Cristina Neagu sau Amandine Leynaud.

Nordicul cu ochii albaştri a condus ieri primul antrenament, iar la final şi-a făcut cunoscute proiectele de la Oltchim.

- Domnule Vestergaard, cum aţi ajuns la Oltchim?
- Am fost în primul rînd surprins atunci cînd oficialii clubului Oltchim m-au contactat. M-au sunat şi am acceptat imediat. Ştiam echipa, ştiam ce obiective sînt la Vîlcea, ştiam că aici e un public fantastic. Nu am antrenat niciodată în Est, dar îmi plac provocările. De ce să nu recunosc?, Oltchim e un nume foarte cunoscut în handbalul european şi o echipă pe care orice antrenor şi-ar dori să o pregătească.

- Cum aţi găsit lotul de jucătoare? Sînteţi mulţumit?
- Nu pot să spun nimic deocamdată. Le aştept şi pe celelalte jucătoare de top, de la echipele naţionale calificate la Jocurile Olimpice. Pînă atunci nu pot să-mi fac o părere asupra lotului. Oricum, sînt handbaliste foarte bune, posturile sînt foarte bine acoperite. Eu trebuie să fac din nişte valori individuale o echipă competitivă. Sper să reuşesc.

- Aveţi obiectiv cîştigarea Ligii Campionilor. Puteţi realiza acest obiectiv?
- E o misiune grea, va fi foarte dificil, dar şi noi vom fi puternici mai ales cînd vom avea toate fetele împreună. S-a investit mult la Oltchim şi aşteptările sînt mari. Misiunea mea la Vîlcea nu va fi uşoară, sînt conştient de acest lucru.

- Care vor fi principalele contracandidate?
- După părerea mea, patru echipe se luptă în acest an pentru Liga Campionilor. Cred că Gyor, Krim Ljubljana, Larvik şi Oltchim au cele mai mari şanse la cîştigarea trofeului. Bătălia va fi acerbă, vor conta foarte mulţi factori. Sper să ducem totul la bun sfîrşit.

În Scandinavia sînt probleme cu banii

- Ce părere aveţi de grupa Oltchimului din Ligă?
- E una dificilă, dar nu cred că vom avea probleme. Cred că Hypo Viena va fi cel mai greu adversar. Randers a avut o echipă bună, dar acum au plecat foarte multe jucătoare de acolo.

- Ce se întîmplă la Randers?
- Tot handbalul din Scandinavia este în regres. Situaţia economică nu mai permite echipelor să aducă din Europa cele mai bune jucătoare, aşa cum se întîmpla pînă acum. De la Randers au plecat handbalistele străine, cele care alcătuiau forţa grupului. Dar mai au jucătoare tinere, de perspectivă.

- Aţi antrenat o jucătoare romînă, pe Vărzaru. Ştiţi că şi ea s-a întors în România?
- Da. Vărzaru e o extremă extraordinară, am antrenat-o doi ani la Viborg şi într-un sezon a fost chiar golgeterul Ligii Campionilor. Dar şi la Vîlcea am extreme bune.

"În România te topeşti de cald!"

- Cum aţi găsit România?
- Oooo, e o ţară foarte călduroasă, şi la propriu, şi la figurat. Toţi cei din club au încercat să-mi pună tot la dispoziţie, să mă simt bine, să nu-mi lipsească nimic. Dar căldura de pe stradă, cînd ieşi afară, e insuportabilă. Pur şi simplu te topeşti! Eu eram obişnuit cu temperaturile din Danemarca, de 20 de grade, în plus acolo plouă foarte mult. Dar asta e mai puţin important, mă voi obişnui.

- Aţi fost aşteptat de galerie, vi s-a oferit fularul Oltchimului şi aţi fost asigurat de tot sprijinul.
- Da, ţin să le mulţumesc suporterilor! Am declarat mereu că atmosfera de la Vîlcea este una fantastică, pe care o întîlneşti doar în zona balcanică. Am emoţii şi mă bucur că începînd cu acest sezon voi avea în spate susţinerea suporterilor vîlceni.

Îl preocupă situaţia lui Neagu
Jakob Vestergaard a declarat că-şi doreşte foarte mult ca Neagu să revină cît mai repede pe teren. "Eu am întrebat care e situaţia ei, o să stau de vorbă şi cu ea. Timpul a fost prea scurt, nu am avut timp, dar voi vedea cum se simte în zilele următoare şi ne vom ocupa şi de ea. E păcat ca o jucătoare cu un potenţial ca al ei să se piardă pe drum aşa repede!", a declarat Vestergaard.

Reguli noi
La Vîlcea, Vestergaard a impus reguli noi. Va vorbi o singură dată pe săptămînă, joia, în timpul conferinţelor de presă, iar toate antrenamentele echipei vor fi închise. Va fi deschis tot antrenamentul de joi, dar doar în prima lui jumătate de oră! Danezul îşi doreşte linişte la echipă şi nu vrea să intre în nici un fel de conflict cu nimeni.

Pleacă la mare
După două zile petrecute la Rm. Vîlcea, jucătoarele Oltchimului vor pleca miercuri în cantonament la Mamaia, urmînd să rămînă la mare timp de nouă zile. Apoi, echipa se va întoarce şi se va pregăti la Rm. Vîlcea. Pînă pe 19 august, cînd vor reveni de la Olimpiadă şi cele şase jucătoare străine, Vestergaard nu a programat cu Oltchimul nici un meci amical. "Vreau să am tot lotul la dispoziţie şi abia apoi vom demara seria jocurilor amicale", a spus danezul, care va duce Oltchimul, pentru prima dată, la un turneu în Ungaria, începînd cu 25 august.

Citește și:

România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Nationala
România - Bulgaria, toți ochii pe națională înainte de EURO 2024! Cum arată primul 11 gândit de Edi Iordănescu
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
Nationala
Edi Iordănescu, forțat să decidă: 2 jucători VITALI sunt OUT! Lotul României pentru amicalul cu Bulgaria
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”
Nationala
A tunat și fulgerat: „Ianis Hagi e doar frumușel, Pușcaș aleargă zăpăuc, iar Stanciu e la final de carieră. Ar fi o mare prostie să nu joace Coman titular”

După 5 ani în Canada, Leonard Doroftei anunță întoarcerea definitivă în țară: „În România a fost doar vina mea, nu am știut exact ce vreau”

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Iulie 2012, 17:05

talent aveau fetele dar le lipsea mentalitatea de invingator(acum si lotul arata mai bine)ursescu greseste cand zice ca antrenorul a fost demis...vestergarrd a plecat el...dupa 2ligi castigate o serie de jucatoare pleaca..popovici, surorile lunde si are chiar o declaratie ca daca trece de grupe va fi un rezultat bun dar pierd calificare in detrimentul lui buduc(cu popovic la prima aparitie de c.l.cu noua echipa)si dinamo(la un gol dif)la momentul respectiv necalificare in gr semifinale a fost o mare surpriza dar nici antrenorii veniti nu au mai reusit sa ajunga in grupele finale chit ca au beneficiat si de un wild-card editia urmatoare si nu ar tb uitat de echipele rusesti care pot da lovitu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează