SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

INTERVIU Kim Rasmussen dă verdictul după meciul fostei echipe, CSM București, cu Ferencvaros: "Pentru a câștiga Liga, CSM are nevoie de o viteză în plus!"

Kim Rasmussen a câștigat cu CSM, anul trecut, cel mai important trofeu din carieră FOTO Raed Krishan
Kim Rasmussen a câștigat cu CSM, anul trecut, cel mai important trofeu din carieră FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 08 aprilie 2017 18:31

Danezul Kim Rasmussen, fostul antrenor al fetelor de la CSM, în sezonul trecut și selecționer al Ungariei, a fost prezent vineri seara în Polivalenta din București.

Ferencvaros dă 9 jucătoare "naționalei" Ungariei, iar Kim a venit să le vadă. Nu a vrut să spună al cui fan a fost, dar a fost primit excelent de suporterii "tigroaicelor", care nu au uitat ce a făcut pentru campioana României.

- Kim, la acest scor, cine e favorită la calificare?
- CSM București, desigur! Cred că ultimele trei minute au fost foarte importante pentru că părea că diferența va fi de unul sau două goluri. CSM și-a păstrat concentrarea și de la trei goluri au ajuns la cinci. Cu experiența pe care o are CSM și cu cele cinci goluri cred că este aproape imposibil de întors. Dar va fi greu la Budapesta, un adevărat război, vor avea și ei o sală la fel de plină. Nu văd însă ca Ferencvaros să câștige în fața CSM-ului la cinci sau șase goluri.

- CSM e aceeași echipă ca atunci când erai tu antrenor?
-Nu. Pare la fel ca și anul trecut. Ca și atunci, și acum are cinci minute bune, apoi cinci rele, apoi iar cinci minute bune și tot așa. Această stabilitate nu e ușor de obținut cu toate schimbările care au avut loc în jurul acestei echipe. Fetele de la CSM trebuie să de bucure pentru că părea un meci care se va încheia cu un rezultat echilibrat, dar au obținut o diferență consistentă de cinci goluri. 

- Ți-a plăcut meciul?
- Da, în prima repriză a fost vorba mai mult despre atac, în a doua ambele echipe au avut probleme să înscrie, au jucat mai pasiv, nu la fel de agresiv ca în prima parte, iar la final au apărut din nou artificiile. Da, mi-a plăcut, cum să nu-mi placă un astfel de meci? Este incredibil pentru acest sport că handbalul feminin poate produce aceste meciuri mari în sferturile de finală. 

-Pot fostele tale eleve să câștige din nou Liga Campionilor?
- Va trebui să-mi adresezi din nou această întrebare după meciul de sâmbăta viitoare pentru că mai întâi trebuie să se califice în Final Four. Returul nu va fi ușor. Ferencvaros e o echipă puternică pe teren propriu și dacă va avea în teren și jucătoarele care nu au putut evolua la București din cauza accidentărilor, va fi și mai puternică. Așa că pentru a câștiga Liga Campionilor, CSM are nevoie de o viteză în plus! Dar e posibil având un grup de un nivel înalt, cu multe jucătoare de calitate. Îmi place că, încet-încet, Bianca Bazaliu a început să joace mai bine ca anul trecut și aduce ceva pentru echipă, un grup foarte bun de jucătoare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
ray51
ray51  •  12 Aprilie 2017, 09:58

Pupati-l pe Kim Rasmussen. Este un ajutor pretios. de netagaduit. Fetele noastre au fost avertizate, puse in garda. Victoria la 5 goluri dif trebuie acceptata si uitata. Avem un meci de castigat la Budapesta. Acesta-i mesajul. Mult succes si concentrare la MAX.

142355946297354
Santa Vasile  •  09 Aprilie 2017, 10:46

Nu trebuie sa-l blamam pe Rosca .El a mentinut echipa la un nivel acceptabil, schimbarea a venit la timp.Cheia acestui meci poate fi Bazaliu. Reprosul meu pentru Rosca este nefolosirea ei in meciuri fara miza din campionat. El a fost dominat psihologic de grupul fetelor.....

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Aprilie 2017, 10:17

frantuzoaicele slabute..tb sa faca un meci mare pt o sapt..si de ce nu mica sa faca un meci..de FF

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close