SPORTURI  »  HANDBAL  »  BAIA MARE - ROSTOV 20-22

Ţinute la respect » Baia Mare s-a înclinat în fața celor de la Rostov, scor 20-22, la capătul unui meci controlat inteligent de rusoaice

FOTO: Alex Nicodim +7   FOTO
FOTO: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 20:19

Baia Mare este inima României la handbal feminin! Într-o bună măsură şi datorită energiilor pozitive degajate de spectatorii care au creat o atmosferă exotică pentru elevele antrenorului Aurelian Roşca.

Ardelenii, în jur de 3.000 de suflete, echipaţi cu goarne şi cu vuvuzele, plus dopuri în urechi pentru a nu fi deranjaţi de sunet!, îmbrăcînd mîndri straie de moroşeni sau în trening, au încercat să le poarte spre victorie pe focoasele jucătoare.

"Deşteaptă-te, române!", a pornit brusc chiar înainte de startul confruntării, ca un imbold pentru handbaliste spre un succes care să le plaseze cu şanse mai mari mai departe de grupe.

Full contact

Chiar s-a simţit că nivelul este de Champions League. Un joc foarte alert, dinamic, cu faze spectaculoase, îndîrjire, iar sloganul auzit ca pe disc la fotbal "trebuie să fim un grup, o familie", chiar este transpus în fapte la handbal.

Ca o paralelă cu sportul-rege, cel cu mingea mică impune un contact mai dur. A resimţit-o pe propria piele Shymkute, de la adversare, care a recepţionat o lovitură în zona gîtului, de-a rămas pironită pe parchet. Sau Jezici, care a primit un mare cot în gură. Sau Sen, care s-a ales cu nişte degete în ochi.

Bucurie platonică

Publicul băimărean, obişnuit din anii '90 cu handbal de calitate, este pătimaş, fără a fi mitocan. N-o să auzi injuriile de la stadion. Ştie să aplaude şi jucătoarele rusoaice. Prima repriză a fost controlată de fetele celor de la Rostov, ce le-au ţinut pe ale noastre la distanţă de 3 puncte, cu o frecvenţă enervantă.

Lacătul rusoaicelor a funcţionat. Totuşi, faza spectacol a fost oferită de golul lui Jezici (minutul 24, reuşită vicleană, pe la spate, care a lăsat asistenţa şi pe adversare cu gura căscată.

Doar iluzii

Cînd mai erau 4 minute şi jumătate de jucat din prima repriză, Pineau a egalat la 10, semn că se poate. Chiar dacă tot rusoaicele au apăsat acceleraţia meciului, ale noastre au mai egalat o dată la 16. Degeaba băimărencele au beneficiat şi de o neînţelegere pentru cine să apere buturile celor de la Rostov, a fost doar un simplu punct, la 17-19.

Cu un minut înainte de final, ardelencele s-au apropiat la un singur punct, 20-21. Au crezut. Toată sala a crezut. Doar că Sen a spulberat şi ultimele iluzii. Iar rusoaicele au obţinut o victorie logică, scor 22-20, a unui meci jucat eficient şi cu cap.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  01 Noiembrie 2015, 18:43

un rezultat normal..intr-o sapt nu se pot face minuni(rosca e depasit)danezul s-a urcat in tren apoi la aeroport (acum 1an si ceva)a prins finala ehf cup si a pierdut tot cu o echipa daneza,ochiul de profesionist a vazut potentialul echipei si a mai ramas un an(se pare ca cele mai multe talente sunt in rusia...si suntem cu ele in grupa)si-a adus cateva jucatoare ,fete istete au invatat repede ce le preda profesorul iar echipa joaca altceva..nimic la intamplare,scheme simple(chestia cu portarul scos e"boala"lui)si eficiente...cred ca echipa prinde finala

suporter_valcean
suporter_valcean  •  30 Octombrie 2015, 21:27

Titlul articolului face toti banii! A surprins exact cum au atat lucrurile. Articolul , in schimb, este siropos; o incercare literar artistica de elev de clasa a X-a. Unul a scris titlul, celalalt jurnalist articolul.

sa.ne.plangem.de.romania
sa.ne.plangem.de.romania  •  30 Octombrie 2015, 20:47

Tot articolul s-a dus de rapa cu titlul ala de zici ca tii cu adversarele.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close