SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI-ROSTOV DON AZI, ORA 19:00 DIGI 1, DOLCE 1, GSP.RO

Invincibilele Estului » Rostov Don e singura echipă din Europa care nu a pierdut niciun meci în ultimele 8 luni. Azi e duelul cu CSM București

În faza a doua a grupelor handbaliste de la Rostov Don s-au duelat cu cele de la HCM Baia Mare, impunându-se de fiecare dată // FOTO Alex Nicodim
În faza a doua a grupelor handbaliste de la Rostov Don s-au duelat cu cele de la HCM Baia Mare, impunându-se de fiecare dată // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 31 martie 2016 00:00

Campioana Rusiei e singura echipă din Europa, în handbalul feminin, care nu a pierdut niciun meci în ultimele 8 luni.

CSM Bucureşti are o misiune extrem de dificilă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Ca să ajungă în Final Four-ul de la Budapesta (7-8 mai), campioana României trebuie să treacă de rusoaicele de la Rostov Don. Campioana Rusiei e singura echipă din Europa, în handbalul feminin, care nu au pierdut niciun meci în actualul sezon.

Echipa antrenată de danezul Jan Leslie are şi individualităţi de marcă, precum portarul campioanei olimpice, Norvegia, Katrine Lunde, ucraineanca Iulia Managarova, dar şi componentele naţionalei Rusiei, Sedoikina, Sen, Makeeva, Ilina sau Bobrovnikova.

Cu toate acestea, Rostov a impresionat prin jocul echipei, unul colectiv, care nu a dat şanse adversarelor.

Debutante în Ligă

"Au jucătoare de mare valoare, dar nici noi nu trebuie să ne plângem. Şi noi avem jucătoare de valoare. Contează foarte mult ce vom face la Bucureşti. O victorie ne-ar duce chiar în postura de favorite", crede Mayssa Pessoa, o jucătoare care cunoaşte foarte bine handbalul rus după ce a jucat la Dinamo Volgograd.

"Sfertul" CSM-Rostov este unul al debutantelor, cele două echipe jucând în actualul sezon pentru prima dată în faza grupelor. Rostov a mai avut trei tentative, dar a ratat de fiecare dată, în 2012 fiind învinse chiar de Jolidon Cluj.

O echipă bogată

Rostov Don este o formaţie foarte bogată, fiind patronată de autorităţile statului din Iaroslavl Oblast. Rostov s-a pregătit pe toată perioada Campionatului Mondial din Danemarca, de anul trecut, chiar în Danemarca.

Pe lângă cele cinci jucătoare convocate de Evgheni Trefilov în naţionala Rusiei, danezul Jan Leslie şi-a dus celelalte fete acasă, pregătindu-se la Herning. Rostov i-a făcut în această iarnă o ofertă de 30.000 de euro pe lună Cristinei Neagu, dar românca a preferat să rămână la Buducnost.

Portarul Katrine Lunde are în momentul de faţă cel mai mare salariu din handbalul feminin, primind la Rostov 20.000 de euro pe lună.

S-au antrenat toate

Ieri, cu o zi înaintea meciului cu Rostov, antrenorul Kim Rasmussen le-a avut la antrenament pe toate cele 18 jucătoare din cadrul lotului CSM-ului. Nu s-au rezolvat total problemele de sănătate la jucătoarele accidentate (Ana Paula Rodrigues, Brădeanu, Jorgensen, Bazaliu, C. Martin şi Torstensson), dar toate şase vor fi azi pe teren.

30 de victoriişi 1 egal e cifra impresionantă în acest sezon pentru Rostov, care a legat 19 succese în campionatul Rusiei şi a avut 11 victorii şi un egal în Liga Campionilor

4 jucătoaredin lotul Rostovului au jucat în trecut în România, la Oltchim şi Baia Mare: Iulia Managarova şi Regina Şimkute, la Vâlcea, Davâdenko şi Makeeva, la HCM

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează