SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI - VARDAR SKOPJE, AZI, 18:45, DIGI, DOLCE, GSP.RO

Isabelle Gullden ar da totul să câștige Liga Campionilor cu CSM: "M-am îndrăgostit de România!"

Isabelle Gullden are 26 de ani și a mai jucat în carieră la Savehof și Viborg
Isabelle Gullden are 26 de ani și a mai jucat în carieră la Savehof și Viborg

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

Isabelle Gullden a venit în vară în România și îi place la nebunie la CSM. E golgeterul echipei, dar ar da totul să câștige Liga Campionilor.

CSM București a adus-o pe Bella Gullden din postura de MVP al Campionatului European din 2014, acolo unde suedeza a dus echipa țării sale pe podiumul continental. Și centrul CSM-ului nu a înșelat așteptările.

S-a acomodat repede, și-a ridicat nivelul jocului de la meci la meci. În Liga Campionilor a marcat de 89 de ori și e acum în lupta pentru titlul de golgeter. A avut oferte de a se transfera la alte echipe, dar a ales să rămână la CSM pentru că îi place viața din România.

- Bella, când ai venit la CSM, te așteptai să ajungi în Final Four în primul sezon?
- Am venit la CSM tocmai pentru a juca astfel de meciuri. Nu știam dacă asta se va întâmpla în primul sezon, speram în al doilea dacă nu! Sincer, dacă mă întrebai acum două luni, aș fi fost sceptică, dar în ultimul timp am progresat mult și am ajuns unde ne-am dorit.

- Primul an în România, cum l-ai caracteriza?
- La început au fost o serie de neînțelegeri, de greutăți, cu suișuri și coborâșuri, dar acum m-am obișnuit. Îmi place foarte mult Bucureștiul. Este un oraș mare, un oraș viu, spre deosebire de Suedia, unde la 10 totul este închis. Oamenii sunt deosebiți, mâncarea este excelentă. De asta am și semnat unul plus unu contractul inițial, să văd cum e. Dacă nu mi-ar fi plăcut nu aș fi rămas.

"Sarmalele sunt delicioase"

- Ce te-a impresionat cel mai mult în România?
- Oamenii, respectul, dragostea lor. Îmi place și mâncarea. Sarmalele sunt delicioase, dar îmi place orice mâncare. E bine că în Bucureşti poți să găsești orice: și bucătărie italienească, și grecească, și suedeză. Îmi place că în magazine găsești tot ce îți poți dori.

- Clătite ai încercat, gogoși, ciorbă de burtă?
- Ce sunt alea? Nuuuuu! Înseamnă că mai am multe lucruri de încercat. Nu am gustat nici clătite, nici gogoși. Și nici, cum ai zis? Ciorbă de burtă!

- Spune-mi un meci de care îți aduci aminte pentru jocul tău bun.
- Mi-au rămas în memorie jocurile cu Buducnost și cu Rostov din deplasare. În special cel cu Buducnost, pentru că am avut un drum foarte greu, am mers o zi și jumătate. Ne-am dus acolo și am făcut egal.

- Cea mai frumoasă experiență?
- Când ne-am calificat în Final Four. Desigur și faptul că am câștigat campionatul. În ultimele două luni ni s-au întâmplat atât de multe lucruri bune...

- Poți să fii golgeterul Ligii Campionilor, știi asta, nu?
- Normal că știu, dar nu e important ca eu să fiu prima în topul marcatoarelor, ci să câștige echipa titlul! Mi-aș dori să ajut echipa cu golurile mele, ar fi cu atât mai bine, dar e în plan secund.

- Cine câştigă Liga?
- Sper să fie CSM, desigur!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gilos
gilos  •  09 Mai 2016, 11:20

Bravo Isabelle !!

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  09 Mai 2016, 00:06

Daca nu a mancat pana acum ciorba de burta a pierdut mult ! :D

Vezi toate comentariile (2)
Comentează